Træterrasse med trin i flere retninger

Bliv ringet op gratis af Thomas Hjort

Skriv en besked herunder eller ring

Mørk villa fra 1935 forvandlet til lys og moderne familiebolig

Ombygning af fritliggende hus

Familien faldt for villaens gedigne materialer og husets sjæl, derfor var det vigtigt ikke at gå på kompromis med husets originale arkitektur. Boligen blev gennemgribende renoveret og moderniseret. Den mørke entré blev til en lys hall, køkkenet blev flyttet, så det nu ligger i forlængelse af spisestuen og børneværelset og badeværelserne i stueetagen og på 1. salen undergik en total renovering.
Jordterrassen fjernes og erstattes af en ny træterrasse, som giver adgang til både for- og baghaven.

Energi og miljø

Af hensyn til indeklimaet blev huset hulmursisoleret. De gamle vinduer er bevaret, men forsatsvinduer er sat i og skråvæggene på 1. salen og loftet er blevet efterisoleret. Taget har fået solfangere og nye rør og radiatorer med termostat er installeret.

Boligejeren fik disse resultater fra projektet

  • Flere rum
  • Bedre dagslys
  • Bedre planløsning/udnyttelse af m2

Thomas Hjort, m4 Arkitekter P/S

I mit arbejde med boligprojekterne arbejder jeg med stor respekt for dine...

Se billeder af projektet

Familien faldt for villaens gedigne materialer og husets sjæl, derfor var det vigtigt ikke at gå på kompromis med husets originale arkitektur. Boligen blev gennemgribende renoveret og moderniseret. Den mørke entré blev til en lys hall, køkkenet blev flyttet, så det nu ligger i forlængelse af spisestuen og børneværelset og badeværelserne i stueetagen og på 1. salen undergik en total renovering. 
Jordterrassen fjernes og erstattes af en ny træterrasse, som giver adgang til både for- og baghaven.
,  Ombygning, Fritliggende hus, Terrasse/altan
Mørk villa fra 1935 forvandlet til lys og moderne familiebolig, Terrasse/altan

Den oprindelige jordfyldte terrasse øgede risikoen for fugt i husets fundament. Det undgås med den nye terrasse i træ.
Foto: Christina Kayser Onsgaard

Familien faldt for villaens gedigne materialer og husets sjæl, derfor var det vigtigt ikke at gå på kompromis med husets originale arkitektur. Boligen blev gennemgribende renoveret og moderniseret. Den mørke entré blev til en lys hall, køkkenet blev flyttet, så det nu ligger i forlængelse af spisestuen og børneværelset og badeværelserne i stueetagen og på 1. salen undergik en total renovering. 
Jordterrassen fjernes og erstattes af en ny træterrasse, som giver adgang til både for- og baghaven.
,  Ombygning, Fritliggende hus, Terrasse/altan
Mørk villa fra 1935 forvandlet til lys og moderne familiebolig, Terrasse/altan

FØR familien flyttede ind, var boligen mørk og lå i skygge fra træer og pergola.
Foto FØR: m3 arkitekter

Familien faldt for villaens gedigne materialer og husets sjæl, derfor var det vigtigt ikke at gå på kompromis med husets originale arkitektur. Boligen blev gennemgribende renoveret og moderniseret. Den mørke entré blev til en lys hall, køkkenet blev flyttet, så det nu ligger i forlængelse af spisestuen og børneværelset og badeværelserne i stueetagen og på 1. salen undergik en total renovering. 
Jordterrassen fjernes og erstattes af en ny træterrasse, som giver adgang til både for- og baghaven.
,  Ombygning, Fritliggende hus, Terrasse/altan
Mørk villa fra 1935 forvandlet til lys og moderne familiebolig, Terrasse/altan

Det indbyggede japanske træ var arkitekt Thomas Hjorts idé. Med tiden vil det give en let skygge til den sydvendte terrasse.
Foto: Christina Kayser Onsgaard

Familien faldt for villaens gedigne materialer og husets sjæl, derfor var det vigtigt ikke at gå på kompromis med husets originale arkitektur. Boligen blev gennemgribende renoveret og moderniseret. Den mørke entré blev til en lys hall, køkkenet blev flyttet, så det nu ligger i forlængelse af spisestuen og børneværelset og badeværelserne i stueetagen og på 1. salen undergik en total renovering. 
Jordterrassen fjernes og erstattes af en ny træterrasse, som giver adgang til både for- og baghaven.
,  Ombygning, Fritliggende hus, Terrasse/altan
Mørk villa fra 1935 forvandlet til lys og moderne familiebolig, Terrasse/altan

Terrassen har forskellige funktioner med spisebordet der kan være under baldakinen, og trappen der giver let adgang til både for,- og baghave.
Mødeskitse: m3 arkitekter

Familien faldt for villaens gedigne materialer og husets sjæl, derfor var det vigtigt ikke at gå på kompromis med husets originale arkitektur. Boligen blev gennemgribende renoveret og moderniseret. Den mørke entré blev til en lys hall, køkkenet blev flyttet, så det nu ligger i forlængelse af spisestuen og børneværelset og badeværelserne i stueetagen og på 1. salen undergik en total renovering. 
Jordterrassen fjernes og erstattes af en ny træterrasse, som giver adgang til både for- og baghaven.
,  Ombygning, Fritliggende hus, Indgangsparti
Mørk villa fra 1935 forvandlet til lys og moderne familiebolig, Indgangsparti

Den smukke hoveddør er bevaret i sin oprindelige stil. Ideen til indgangspartiet kom fra arkitekt Thomas Hjort, som familien løbende har sparret med.
Foto: Christina Kayser Onsgaard

Familien faldt for villaens gedigne materialer og husets sjæl, derfor var det vigtigt ikke at gå på kompromis med husets originale arkitektur. Boligen blev gennemgribende renoveret og moderniseret. Den mørke entré blev til en lys hall, køkkenet blev flyttet, så det nu ligger i forlængelse af spisestuen og børneværelset og badeværelserne i stueetagen og på 1. salen undergik en total renovering. 
Jordterrassen fjernes og erstattes af en ny træterrasse, som giver adgang til både for- og baghaven.
,  Ombygning, Fritliggende hus, Indgangsparti
Mørk villa fra 1935 forvandlet til lys og moderne familiebolig, Indgangsparti

Oprindelig var der lukket mellem indgangspartiet med trappen til 1. sal og en fordelingsgang. Arkitekt Thomas Hjorts nye planløsning har åbnet rummet op og i dag er entreen blevet til en smuk hall, der falder helt naturligt ind i resten af husets stil og

Familien faldt for villaens gedigne materialer og husets sjæl, derfor var det vigtigt ikke at gå på kompromis med husets originale arkitektur. Boligen blev gennemgribende renoveret og moderniseret. Den mørke entré blev til en lys hall, køkkenet blev flyttet, så det nu ligger i forlængelse af spisestuen og børneværelset og badeværelserne i stueetagen og på 1. salen undergik en total renovering. 
Jordterrassen fjernes og erstattes af en ny træterrasse, som giver adgang til både for- og baghaven.
,  Ombygning, Fritliggende hus, Stue
Mørk villa fra 1935 forvandlet til lys og moderne familiebolig, Stue

Den store karnap er villaens signatur, men da familien flyttede ind, havde den blyindfattede ruder og træet i vinduesrammen var råddent. De valgte at skifte vinduerne, men brugte samme lodrette sprosser, som de gamle.
Foto: Christina Kayser Onsgaard

Familien faldt for villaens gedigne materialer og husets sjæl, derfor var det vigtigt ikke at gå på kompromis med husets originale arkitektur. Boligen blev gennemgribende renoveret og moderniseret. Den mørke entré blev til en lys hall, køkkenet blev flyttet, så det nu ligger i forlængelse af spisestuen og børneværelset og badeværelserne i stueetagen og på 1. salen undergik en total renovering. 
Jordterrassen fjernes og erstattes af en ny træterrasse, som giver adgang til både for- og baghaven.
,  Ombygning, Fritliggende hus, Stue
Mørk villa fra 1935 forvandlet til lys og moderne familiebolig, Stue

Det oprindelige hus havde ikke den pejs, som parret ønskede sig, men skorstenens placering gjorde let at placere en pejsekrog i hjørnet af opholdsstuen.
Foto: Christina Kayser Onsgaard

Familien faldt for villaens gedigne materialer og husets sjæl, derfor var det vigtigt ikke at gå på kompromis med husets originale arkitektur. Boligen blev gennemgribende renoveret og moderniseret. Den mørke entré blev til en lys hall, køkkenet blev flyttet, så det nu ligger i forlængelse af spisestuen og børneværelset og badeværelserne i stueetagen og på 1. salen undergik en total renovering. 
Jordterrassen fjernes og erstattes af en ny træterrasse, som giver adgang til både for- og baghaven.
,  Ombygning, Fritliggende hus, Køkken
Mørk villa fra 1935 forvandlet til lys og moderne familiebolig, Køkken

Fra køkkenet er der direkte udsyn til haven. Dobbeltdørene åbnes ud til terrassen og giver et fantastisk lys udefra.
Foto: Christina Kayser Onsgaard

Familien faldt for villaens gedigne materialer og husets sjæl, derfor var det vigtigt ikke at gå på kompromis med husets originale arkitektur. Boligen blev gennemgribende renoveret og moderniseret. Den mørke entré blev til en lys hall, køkkenet blev flyttet, så det nu ligger i forlængelse af spisestuen og børneværelset og badeværelserne i stueetagen og på 1. salen undergik en total renovering. 
Jordterrassen fjernes og erstattes af en ny træterrasse, som giver adgang til både for- og baghaven.
,  Ombygning, Fritliggende hus, Køkken
Mørk villa fra 1935 forvandlet til lys og moderne familiebolig, Køkken

Det oprindelige køkken var ret lille og lå i husets nordøstlige hjørne. Familiens ønske om et køkkenalrum blev realiseret ved at bryde en væg mellem spisestuen og et værelse delvist ned og placere det nye køkken i forlængelse af spisestuen.
Foto: Christi

Familien faldt for villaens gedigne materialer og husets sjæl, derfor var det vigtigt ikke at gå på kompromis med husets originale arkitektur. Boligen blev gennemgribende renoveret og moderniseret. Den mørke entré blev til en lys hall, køkkenet blev flyttet, så det nu ligger i forlængelse af spisestuen og børneværelset og badeværelserne i stueetagen og på 1. salen undergik en total renovering. 
Jordterrassen fjernes og erstattes af en ny træterrasse, som giver adgang til både for- og baghaven.
,  Ombygning, Fritliggende hus, Køkken
Mørk villa fra 1935 forvandlet til lys og moderne familiebolig, Køkken

Køkkenet er flyttet hen til spisestuen, en gang er inddraget i køkkenarealet, og der fjernet flere vægge, får at få dagslyset og udsigten til køkkenet.

  • Den oprindelige jordfyldte terrasse øgede risikoen for fugt i husets fundament. Det undgås med den nye terrasse i træ. 
Foto: Christina Kayser Onsgaard
  • FØR familien flyttede ind, var boligen mørk og lå i skygge fra træer og pergola.
Foto FØR: m3 arkitekter
  • Det indbyggede japanske træ var arkitekt Thomas Hjorts idé. Med tiden vil det give en let skygge til den sydvendte terrasse. 
Foto: Christina Kayser Onsgaard
  • Terrassen har forskellige funktioner med spisebordet der kan være under baldakinen, og trappen der  giver let adgang til både for,- og baghave.
Mødeskitse: m3 arkitekter
  • Den smukke hoveddør er bevaret i sin oprindelige stil. Ideen til indgangspartiet kom fra arkitekt Thomas Hjort, som familien løbende har sparret med. 
Foto: Christina Kayser Onsgaard
  • Oprindelig var der lukket mellem indgangspartiet med trappen til 1. sal og en fordelingsgang. Arkitekt Thomas Hjorts nye planløsning har åbnet rummet op og i dag er entreen blevet til en smuk hall, der falder helt naturligt ind i resten af husets stil og
  • Den store karnap er villaens signatur, men da familien flyttede ind, havde den blyindfattede ruder og træet i vinduesrammen var råddent. De valgte at skifte vinduerne, men brugte samme lodrette sprosser, som de gamle.
 Foto: Christina Kayser Onsgaard
  • Det oprindelige hus havde ikke den pejs, som parret ønskede sig, men skorstenens placering gjorde let at placere en pejsekrog i hjørnet af opholdsstuen. 
Foto: Christina Kayser Onsgaard
  • Fra køkkenet er der direkte udsyn til haven. Dobbeltdørene åbnes ud til terrassen og giver et fantastisk lys udefra. 
Foto: Christina Kayser Onsgaard
  • Det oprindelige køkken var ret lille og lå i husets nordøstlige hjørne. Familiens ønske om et køkkenalrum blev realiseret ved at bryde en væg mellem spisestuen og et værelse delvist ned og placere det nye køkken i forlængelse af spisestuen.
 Foto: Christi
  • Køkkenet er flyttet hen til spisestuen, en gang er inddraget i køkkenarealet, og der fjernet flere vægge, får at få  dagslyset og udsigten til køkkenet.
Hovsaløsninger gør dit byggeri dyrere. Se hvordan du undgår dem.
Hovsaløsninger gør dit byggeri dyrere. Se hvordan du undgår dem. Læs mere ›