Overdækket gårdhave og swimmingpool.

Bliv ringet op gratis af Thomas Hjort

Skriv en besked herunder eller ring

Ny planløsning i 1970’er huset giver liv i gårdhaven

Ombygning af fritliggende hus

Ombygning af 1970’er-hus gav liv i gårdhaven for en familie i Københavnsområdet. Thomas Hjort fra m4 Arkitekter hjalp familien med projektet, som resulterede i en bedre kontakt mellem boligens inde- og udearealer.

Beboerne i huset fra 1970’er ønskede at skabe en bedre sammenhæng mellem boligen og gårdhaven. Familien syntes hverken, at de fik udnyttet gårdhaven og dens swimmingpool eller den lille overdækkede terrasse bag huset. De ønskede derfor en mere naturlig overgang mellem inde og ude, og derfor kontaktede de m4 Arkitekter. Arkitekt Thomas Hjort foreslog en ny planløsning, som indebar en ombygning af huset og en ændring af rummenes placering.

Typehuse fra 1960’erne og 1970’erne rummer et stort arkitektonisk potentiale, og de er ofte lette at bygge om og til på. Det var også tilfældet for familiens hus, og arkitekt Thomas Hjort fandt på en løsning, som kunne opfylde familiens boligdrømme.
Arkitektens nye planløsning lod køkkenalrummet bytte plads med gildestuen. Oprindeligt lå køkkenet mere isoleret, og der var ingen direkte adgang til udendørsarealerne. Ombygningen gav en mere moderne og funktionel fordeling af husets rum, så gårdhaven blev tilgængelig fra køkkenalrummet.

Den direkte adgang mellem køkkenalrummet og den overdækkede terrasse har gjort det lettere for familien at rykke udendørs med måltiderne. Der er bogstavelig talt blevet kortere vejr fra køkkenområdet til gårdhaven, og det gør det langt nemmere at smutte udenfor.
I køkkenalrummet er der etableret en bar, så selvom den oprindelige gildestue er væk, kan boligen sagtens rumme en god fest. Fra baren har beboerne udsyn over det nybyggede køkkenalrum og udsigt til gårdhaven og den solopvarmede swimmingpool. Den oprindelige bar har fået en ny placering i det ombyggede hus.

Den ny planløsning har givet familien det ønskede liv i gårdhaven. Familien har fået større sammenhæng mellem boligens ude- og indearealer og er blevet storforbrugere af gårdhaven og den tilhørende pool.

Energi og miljø

Alle de nye vinduer og dørpartier er i lavenergiklasse A. Dermed får familien en besparelse på varmeregningen.
Vandet i swimmingpoolen bliver opvarmet med solvarme, hvilket er den mest miljøvenlige løsning.

Boligejeren fik disse resultater fra projektet

  • Flere rum
  • Bedre sammenhæng med haven/terrassen
  • Familievenlige løsninger

Thomas Hjort, m4 Arkitekter P/S

I mit arbejde med boligprojekterne arbejder jeg med stor respekt for dine...

Se billeder af projektet

Ombygning af 1970’er-hus gav liv i gårdhaven for en familie i Københavnsområdet. Thomas Hjort fra m4 Arkitekter hjalp familien med projektet, som resulterede i en bedre kontakt mellem boligens inde- og udearealer. 

Beboerne i huset fra 1970’er ønskede at skabe en bedre sammenhæng mellem boligen og gårdhaven. Familien syntes hverken, at de fik udnyttet gårdhaven og dens swimmingpool eller den lille overdækkede terrasse bag huset. De ønskede derfor en mere naturlig overgang mellem inde og ude, og derfor kontaktede de m4 Arkitekter. Arkitekt Thomas Hjort foreslog en ny planløsning, som indebar en ombygning af huset og en ændring af rummenes placering. 

Typehuse fra 1960’erne og 1970’erne rummer et stort arkitektonisk potentiale, og de er ofte lette at bygge om og til på. Det var også tilfældet for familiens hus, og arkitekt Thomas Hjort fandt på en løsning, som kunne opfylde familiens boligdrømme.  
Arkitektens nye planløsning lod køkkenalrummet bytte plads med gildestuen. Oprindeligt lå køkkenet mere isoleret, og der var ingen direkte adgang til udendørsarealerne. Ombygningen gav en mere moderne og funktionel fordeling af husets rum, så gårdhaven blev tilgængelig fra køkkenalrummet. 

Den direkte adgang mellem køkkenalrummet og den overdækkede terrasse har gjort det lettere for familien at rykke udendørs med måltiderne. Der er bogstavelig talt blevet kortere vejr fra køkkenområdet til gårdhaven, og det gør det langt nemmere at smutte udenfor. 
I køkkenalrummet er der etableret en bar, så selvom den oprindelige gildestue er væk, kan boligen sagtens rumme en god fest. Fra baren har beboerne udsyn over det nybyggede køkkenalrum og udsigt til gårdhaven og den solopvarmede swimmingpool. Den oprindelige bar har fået en ny placering i det ombyggede hus.

Den ny planløsning har givet familien det ønskede liv i gårdhaven. Familien har fået større sammenhæng mellem boligens ude- og indearealer og er blevet storforbrugere af gårdhaven og den tilhørende pool.,  Ombygning, Fritliggende hus, Køkken
Ny planløsning i 1970’er huset giver liv i gårdhaven, Køkken

Køkken/alrummet fortsætter ud under den overdækkede gårdhave med swimmingpoolen i baggrunden.
Foto: Torben Klint

Ombygning af 1970’er-hus gav liv i gårdhaven for en familie i Københavnsområdet. Thomas Hjort fra m4 Arkitekter hjalp familien med projektet, som resulterede i en bedre kontakt mellem boligens inde- og udearealer. 

Beboerne i huset fra 1970’er ønskede at skabe en bedre sammenhæng mellem boligen og gårdhaven. Familien syntes hverken, at de fik udnyttet gårdhaven og dens swimmingpool eller den lille overdækkede terrasse bag huset. De ønskede derfor en mere naturlig overgang mellem inde og ude, og derfor kontaktede de m4 Arkitekter. Arkitekt Thomas Hjort foreslog en ny planløsning, som indebar en ombygning af huset og en ændring af rummenes placering. 

Typehuse fra 1960’erne og 1970’erne rummer et stort arkitektonisk potentiale, og de er ofte lette at bygge om og til på. Det var også tilfældet for familiens hus, og arkitekt Thomas Hjort fandt på en løsning, som kunne opfylde familiens boligdrømme.  
Arkitektens nye planløsning lod køkkenalrummet bytte plads med gildestuen. Oprindeligt lå køkkenet mere isoleret, og der var ingen direkte adgang til udendørsarealerne. Ombygningen gav en mere moderne og funktionel fordeling af husets rum, så gårdhaven blev tilgængelig fra køkkenalrummet. 

Den direkte adgang mellem køkkenalrummet og den overdækkede terrasse har gjort det lettere for familien at rykke udendørs med måltiderne. Der er bogstavelig talt blevet kortere vejr fra køkkenområdet til gårdhaven, og det gør det langt nemmere at smutte udenfor. 
I køkkenalrummet er der etableret en bar, så selvom den oprindelige gildestue er væk, kan boligen sagtens rumme en god fest. Fra baren har beboerne udsyn over det nybyggede køkkenalrum og udsigt til gårdhaven og den solopvarmede swimmingpool. Den oprindelige bar har fået en ny placering i det ombyggede hus.

Den ny planløsning har givet familien det ønskede liv i gårdhaven. Familien har fået større sammenhæng mellem boligens ude- og indearealer og er blevet storforbrugere af gårdhaven og den tilhørende pool.,  Ombygning, Fritliggende hus, Terrasse/altan
Ny planløsning i 1970’er huset giver liv i gårdhaven, Terrasse/altan

Der er direkte og niveaufri adgang mellem inde- og udearealerne.
Foto: Torben Klint

Ombygning af 1970’er-hus gav liv i gårdhaven for en familie i Københavnsområdet. Thomas Hjort fra m4 Arkitekter hjalp familien med projektet, som resulterede i en bedre kontakt mellem boligens inde- og udearealer. 

Beboerne i huset fra 1970’er ønskede at skabe en bedre sammenhæng mellem boligen og gårdhaven. Familien syntes hverken, at de fik udnyttet gårdhaven og dens swimmingpool eller den lille overdækkede terrasse bag huset. De ønskede derfor en mere naturlig overgang mellem inde og ude, og derfor kontaktede de m4 Arkitekter. Arkitekt Thomas Hjort foreslog en ny planløsning, som indebar en ombygning af huset og en ændring af rummenes placering. 

Typehuse fra 1960’erne og 1970’erne rummer et stort arkitektonisk potentiale, og de er ofte lette at bygge om og til på. Det var også tilfældet for familiens hus, og arkitekt Thomas Hjort fandt på en løsning, som kunne opfylde familiens boligdrømme.  
Arkitektens nye planløsning lod køkkenalrummet bytte plads med gildestuen. Oprindeligt lå køkkenet mere isoleret, og der var ingen direkte adgang til udendørsarealerne. Ombygningen gav en mere moderne og funktionel fordeling af husets rum, så gårdhaven blev tilgængelig fra køkkenalrummet. 

Den direkte adgang mellem køkkenalrummet og den overdækkede terrasse har gjort det lettere for familien at rykke udendørs med måltiderne. Der er bogstavelig talt blevet kortere vejr fra køkkenområdet til gårdhaven, og det gør det langt nemmere at smutte udenfor. 
I køkkenalrummet er der etableret en bar, så selvom den oprindelige gildestue er væk, kan boligen sagtens rumme en god fest. Fra baren har beboerne udsyn over det nybyggede køkkenalrum og udsigt til gårdhaven og den solopvarmede swimmingpool. Den oprindelige bar har fået en ny placering i det ombyggede hus.

Den ny planløsning har givet familien det ønskede liv i gårdhaven. Familien har fået større sammenhæng mellem boligens ude- og indearealer og er blevet storforbrugere af gårdhaven og den tilhørende pool.,  Ombygning, Fritliggende hus, Terrasse/altan
Ny planløsning i 1970’er huset giver liv i gårdhaven, Terrasse/altan

1970'er tilbygningens stramme arkitektur fornægter sig ikke.
Foto: Torben Klint

Ombygning af 1970’er-hus gav liv i gårdhaven for en familie i Københavnsområdet. Thomas Hjort fra m4 Arkitekter hjalp familien med projektet, som resulterede i en bedre kontakt mellem boligens inde- og udearealer. 

Beboerne i huset fra 1970’er ønskede at skabe en bedre sammenhæng mellem boligen og gårdhaven. Familien syntes hverken, at de fik udnyttet gårdhaven og dens swimmingpool eller den lille overdækkede terrasse bag huset. De ønskede derfor en mere naturlig overgang mellem inde og ude, og derfor kontaktede de m4 Arkitekter. Arkitekt Thomas Hjort foreslog en ny planløsning, som indebar en ombygning af huset og en ændring af rummenes placering. 

Typehuse fra 1960’erne og 1970’erne rummer et stort arkitektonisk potentiale, og de er ofte lette at bygge om og til på. Det var også tilfældet for familiens hus, og arkitekt Thomas Hjort fandt på en løsning, som kunne opfylde familiens boligdrømme.  
Arkitektens nye planløsning lod køkkenalrummet bytte plads med gildestuen. Oprindeligt lå køkkenet mere isoleret, og der var ingen direkte adgang til udendørsarealerne. Ombygningen gav en mere moderne og funktionel fordeling af husets rum, så gårdhaven blev tilgængelig fra køkkenalrummet. 

Den direkte adgang mellem køkkenalrummet og den overdækkede terrasse har gjort det lettere for familien at rykke udendørs med måltiderne. Der er bogstavelig talt blevet kortere vejr fra køkkenområdet til gårdhaven, og det gør det langt nemmere at smutte udenfor. 
I køkkenalrummet er der etableret en bar, så selvom den oprindelige gildestue er væk, kan boligen sagtens rumme en god fest. Fra baren har beboerne udsyn over det nybyggede køkkenalrum og udsigt til gårdhaven og den solopvarmede swimmingpool. Den oprindelige bar har fået en ny placering i det ombyggede hus.

Den ny planløsning har givet familien det ønskede liv i gårdhaven. Familien har fået større sammenhæng mellem boligens ude- og indearealer og er blevet storforbrugere af gårdhaven og den tilhørende pool.,  Ombygning, Fritliggende hus, Terrasse/altan
Ny planløsning i 1970’er huset giver liv i gårdhaven, Terrasse/altan

Den oprindelige bar fik en ny placering i de ombyggede omgivelser.
Foto: Torben Klint

  • Køkken/alrummet fortsætter ud under den overdækkede gårdhave med swimmingpoolen i baggrunden.
Foto: Torben Klint
  • Der er direkte og niveaufri adgang mellem inde- og udearealerne. 
Foto: Torben Klint
  • 1970'er tilbygningens stramme arkitektur fornægter sig ikke.
Foto: Torben Klint
  • Den oprindelige bar fik en ny placering i de ombyggede omgivelser.
Foto: Torben Klint
Tør du gå glip af en god idé?
Tør du gå glip af en god idé? Læs mere ›