Bliv ringet op gratis af Allan Lorenzen

Skriv en besked herunder eller ring

Nyfortolkning af landstedet

Nybygget landejendom

Den nye bolig er beliggende i landlige naturskønne omgivelser i udkanten af en mindre landsby. Projektet søger at bevare og forstærke de eksisterende landlige kvaliteter, ved en fortolkning af det klassiske gårdmotiv, som imødekommer et nutidigt ønske om en bolig som åbner sig mere mod naturen. Den nye bolig er et klassisk længehus, som sammen med bygninger med anden anvendelse, skaber et gårdmotiv. Med et enkelt og nutidigt udtryk, samt ærlige og rene materialeholdning, forholder boligen sig respektfuldt til det omkringliggende, og er med til at forankre bygningen i området.

Energi og miljø

BR18

Allan Lorenzen, Tegnestuen Lorenzen

tegnestuens engagement er præget af indlevelse og omhu. Uanset projektets...

Se billeder af projektet

Den nye bolig er beliggende i landlige naturskønne omgivelser i udkanten af en mindre landsby. Projektet søger at bevare og forstærke de eksisterende landlige kvaliteter, ved en fortolkning af det klassiske gårdmotiv, som imødekommer et nutidigt ønske om en bolig som åbner sig mere mod naturen. Den nye bolig er et klassisk længehus, som sammen med bygninger med anden anvendelse, skaber et gårdmotiv.  Med et enkelt og nutidigt udtryk, samt ærlige og rene materialeholdning, forholder boligen sig respektfuldt til det omkringliggende, og er med til at forankre bygningen i området.,  Nybyggeri, Landejendom, Facade
Nyfortolkning af landstedet, Facade

Det klassiske motiv og de ærlige naturmaterialer forankrer boligen i konteksten, mens formsprog og detaljering giver et nutidigt udtryk.

Den nye bolig er beliggende i landlige naturskønne omgivelser i udkanten af en mindre landsby. Projektet søger at bevare og forstærke de eksisterende landlige kvaliteter, ved en fortolkning af det klassiske gårdmotiv, som imødekommer et nutidigt ønske om en bolig som åbner sig mere mod naturen. Den nye bolig er et klassisk længehus, som sammen med bygninger med anden anvendelse, skaber et gårdmotiv.  Med et enkelt og nutidigt udtryk, samt ærlige og rene materialeholdning, forholder boligen sig respektfuldt til det omkringliggende, og er med til at forankre bygningen i området.,  Nybyggeri, Landejendom, Køkken
Nyfortolkning af landstedet, Køkken

Det dybe udhæng og de ubrudte flader skaber en stærk forbindelse til uderummet, og giver samtidig en nænsom overgang inden man møder de åbne marker.

Den nye bolig er beliggende i landlige naturskønne omgivelser i udkanten af en mindre landsby. Projektet søger at bevare og forstærke de eksisterende landlige kvaliteter, ved en fortolkning af det klassiske gårdmotiv, som imødekommer et nutidigt ønske om en bolig som åbner sig mere mod naturen. Den nye bolig er et klassisk længehus, som sammen med bygninger med anden anvendelse, skaber et gårdmotiv.  Med et enkelt og nutidigt udtryk, samt ærlige og rene materialeholdning, forholder boligen sig respektfuldt til det omkringliggende, og er med til at forankre bygningen i området.,  Nybyggeri, Landejendom, Indgangsparti
Nyfortolkning af landstedet, Indgangsparti

Teglbelægningen leder ved ankomst gennem porten i det træbeklædte udhus, ind til gårdspladsen og boligen.

Den nye bolig er beliggende i landlige naturskønne omgivelser i udkanten af en mindre landsby. Projektet søger at bevare og forstærke de eksisterende landlige kvaliteter, ved en fortolkning af det klassiske gårdmotiv, som imødekommer et nutidigt ønske om en bolig som åbner sig mere mod naturen. Den nye bolig er et klassisk længehus, som sammen med bygninger med anden anvendelse, skaber et gårdmotiv.  Med et enkelt og nutidigt udtryk, samt ærlige og rene materialeholdning, forholder boligen sig respektfuldt til det omkringliggende, og er med til at forankre bygningen i området.,  Nybyggeri, Landejendom, Køkken
Nyfortolkning af landstedet, Køkken

Bevægelse sker langs facaden mod markerne i hele husets længde, som spændes ud mellem de to gavles teglflader.

Den nye bolig er beliggende i landlige naturskønne omgivelser i udkanten af en mindre landsby. Projektet søger at bevare og forstærke de eksisterende landlige kvaliteter, ved en fortolkning af det klassiske gårdmotiv, som imødekommer et nutidigt ønske om en bolig som åbner sig mere mod naturen. Den nye bolig er et klassisk længehus, som sammen med bygninger med anden anvendelse, skaber et gårdmotiv.  Med et enkelt og nutidigt udtryk, samt ærlige og rene materialeholdning, forholder boligen sig respektfuldt til det omkringliggende, og er med til at forankre bygningen i området.,  Nybyggeri, Landejendom, Værelse
Nyfortolkning af landstedet, Værelse

Den langstrakte åbne terrasse brydes af to træbokse, som er med til at skabe variation i facaden, og samtidig at definere forskellige opholdsrum både ude og inde. Den gennemgående teglvæg styrker forbindelsen mellem ude og inde.

  • Det klassiske motiv og de ærlige naturmaterialer forankrer boligen i konteksten, mens formsprog og detaljering giver et nutidigt udtryk.
  • Det dybe udhæng og de ubrudte flader skaber en stærk forbindelse til uderummet, og giver samtidig en nænsom overgang inden man møder de åbne marker.
  • Teglbelægningen leder ved ankomst gennem porten i det træbeklædte udhus, ind til gårdspladsen og boligen.
  • Bevægelse sker langs facaden mod markerne i hele husets længde, som spændes ud mellem de to gavles teglflader.
  • Den langstrakte åbne terrasse brydes af to træbokse, som er med til at skabe variation i facaden, og samtidig at definere forskellige opholdsrum både ude og inde. Den gennemgående teglvæg styrker forbindelsen mellem ude og inde.
Arkitekten kan tjene sit eget honorar hjem.
Arkitekten kan tjene sit eget honorar hjem. Læs mere ›