Bliv ringet op gratis af Jan Smidt Andreasen

Skriv en besked herunder eller ring

Nyt Byhus - Infill arkitektur

Nybygget byhus

Skitserne er udarbejdet på baggrund af bygherres ønske om at opfører et nyt byhus med en mere tidssvarende funktionalitet og arkitektonisk formsprog. Eksisterende hus ligger nu visuelt lidt undertrykt i gadebilledet set i forhold til de to nabobygninger der rejser sig på hver sin side. Det nye hus lægger derfor op til at den fremtidige bolig føres op i højden således at dens fremtoning passer ind med nabobygningerne. Facade mod vejen opbygges med en forskydning i form af en karnap som er gennemgående på begge etager. karnappen åbner samtidig op for at indgangspartiet kan trækkes ind bag ved facaden men samtidig markeres smukt med trælameller der modvirker direkte indkig fra vejen men muliggør at lyset ved indgangspartiet smukt bryder lamellerne hvorved indgangen vil fremstå lys og indbydende. Baghuset adskilles visuelt fra hovedhuset ved at beklæde dette med vertikale trælameller der dels giver facaden et smukt spil og samtidig danner værn for passagen som danner adgang fra 1. salen til de øvrige udearealer. Baghusets vil således fremstår som en arkitektonisk overgang mellem hus og have.

Fra indgangsdøren føres man direkte ind i entréen der med sin direkte forbindelse til 1. salen klart leder gæster og husets beboere direkte op til husets primære rum på 1. salen. Rytterlys over trappen vil samtidig kaste et smukt lys ned over trappen for at markere dens skulpturelle effekt og samtidig sprede dagslys i entréen, samt sprede lys på den gennemgående skillevæg.
Entréen er yderligere udformet med fokus på funktion og opbevaring og giver adgang til 3 funktionelle værelser samt bagbygningen der indeholder voksenafdelingen med eget bad/wc. 1. salen indeholder husets primære rum hvor køkken-/alrum er udformet så udsigten mod syd over Kolding by kan nydes fuldt ud mens dagens praktiske gøremål udføres. Altanen mod vejen rummer muligheden for at sidde ved et lille cafébord og favne de smukke omgivelser. Køkken-/alrummet har yderligere adgang til passagen der forbinder rammerne om det primære ophold udenfor.

Energi og miljø

Bygningen opføres iht. BR18.

Boligejeren fik disse resultater fra projektet

  • Bedre dagslys
  • Bedre planløsning/udnyttelse af m2
  • Bedre sammenhæng med haven/terrassen

Jan Smidt Andreasen, A1 Tegnestue ApS

En bolig skal danne rammen om en families liv i mange år. En bygning er en del…

Se billeder af projektet

Skitserne er udarbejdet på baggrund af bygherres ønske om at opfører et nyt byhus med en mere tidssvarende funktionalitet og arkitektonisk formsprog. Eksisterende hus ligger nu visuelt lidt undertrykt i gadebilledet set i forhold til de to nabobygninger der rejser sig på hver sin side. Det nye hus lægger derfor op til at den fremtidige bolig føres op i højden således at dens fremtoning passer ind med nabobygningerne. Facade mod vejen opbygges med en forskydning i form af en karnap som er gennemgående på begge etager. karnappen åbner samtidig op for at indgangspartiet kan trækkes ind bag ved facaden men samtidig markeres smukt med trælameller der modvirker direkte indkig fra vejen men muliggør at lyset ved indgangspartiet smukt bryder lamellerne hvorved indgangen vil fremstå lys og indbydende. Baghuset adskilles visuelt fra hovedhuset ved at beklæde dette med vertikale trælameller der dels giver facaden et smukt spil og samtidig danner værn for passagen som danner adgang fra 1. salen til de øvrige udearealer. Baghusets vil således fremstår som en arkitektonisk overgang mellem hus og have.

Fra indgangsdøren føres man direkte ind i entréen der med sin direkte forbindelse til 1. salen klart leder gæster og husets beboere direkte op til husets primære rum på 1. salen. Rytterlys over trappen vil samtidig kaste et smukt lys ned over trappen for at markere dens skulpturelle effekt og samtidig sprede dagslys i entréen, samt sprede lys på den gennemgående skillevæg. 
Entréen er yderligere udformet med fokus på funktion og opbevaring og giver adgang til 3 funktionelle værelser samt bagbygningen der indeholder voksenafdelingen med eget bad/wc. 1. salen indeholder husets primære rum hvor køkken-/alrum er udformet så udsigten mod syd over Kolding by kan nydes fuldt ud mens dagens praktiske gøremål udføres. Altanen mod vejen rummer muligheden for at sidde ved et lille cafébord og favne de smukke omgivelser. Køkken-/alrummet har yderligere adgang til passagen der forbinder rammerne om det primære ophold udenfor.

,  Nybyggeri, Byhus, Facade
Nyt Byhus - Infill arkitektur, Facade

Visualisering af det nye byhus.

Skitserne er udarbejdet på baggrund af bygherres ønske om at opfører et nyt byhus med en mere tidssvarende funktionalitet og arkitektonisk formsprog. Eksisterende hus ligger nu visuelt lidt undertrykt i gadebilledet set i forhold til de to nabobygninger der rejser sig på hver sin side. Det nye hus lægger derfor op til at den fremtidige bolig føres op i højden således at dens fremtoning passer ind med nabobygningerne. Facade mod vejen opbygges med en forskydning i form af en karnap som er gennemgående på begge etager. karnappen åbner samtidig op for at indgangspartiet kan trækkes ind bag ved facaden men samtidig markeres smukt med trælameller der modvirker direkte indkig fra vejen men muliggør at lyset ved indgangspartiet smukt bryder lamellerne hvorved indgangen vil fremstå lys og indbydende. Baghuset adskilles visuelt fra hovedhuset ved at beklæde dette med vertikale trælameller der dels giver facaden et smukt spil og samtidig danner værn for passagen som danner adgang fra 1. salen til de øvrige udearealer. Baghusets vil således fremstår som en arkitektonisk overgang mellem hus og have.

Fra indgangsdøren føres man direkte ind i entréen der med sin direkte forbindelse til 1. salen klart leder gæster og husets beboere direkte op til husets primære rum på 1. salen. Rytterlys over trappen vil samtidig kaste et smukt lys ned over trappen for at markere dens skulpturelle effekt og samtidig sprede dagslys i entréen, samt sprede lys på den gennemgående skillevæg. 
Entréen er yderligere udformet med fokus på funktion og opbevaring og giver adgang til 3 funktionelle værelser samt bagbygningen der indeholder voksenafdelingen med eget bad/wc. 1. salen indeholder husets primære rum hvor køkken-/alrum er udformet så udsigten mod syd over Kolding by kan nydes fuldt ud mens dagens praktiske gøremål udføres. Altanen mod vejen rummer muligheden for at sidde ved et lille cafébord og favne de smukke omgivelser. Køkken-/alrummet har yderligere adgang til passagen der forbinder rammerne om det primære ophold udenfor.

,  Nybyggeri, Byhus, Facade
Nyt Byhus - Infill arkitektur, Facade

Billede af det eksisterende hus.

Skitserne er udarbejdet på baggrund af bygherres ønske om at opfører et nyt byhus med en mere tidssvarende funktionalitet og arkitektonisk formsprog. Eksisterende hus ligger nu visuelt lidt undertrykt i gadebilledet set i forhold til de to nabobygninger der rejser sig på hver sin side. Det nye hus lægger derfor op til at den fremtidige bolig føres op i højden således at dens fremtoning passer ind med nabobygningerne. Facade mod vejen opbygges med en forskydning i form af en karnap som er gennemgående på begge etager. karnappen åbner samtidig op for at indgangspartiet kan trækkes ind bag ved facaden men samtidig markeres smukt med trælameller der modvirker direkte indkig fra vejen men muliggør at lyset ved indgangspartiet smukt bryder lamellerne hvorved indgangen vil fremstå lys og indbydende. Baghuset adskilles visuelt fra hovedhuset ved at beklæde dette med vertikale trælameller der dels giver facaden et smukt spil og samtidig danner værn for passagen som danner adgang fra 1. salen til de øvrige udearealer. Baghusets vil således fremstår som en arkitektonisk overgang mellem hus og have.

Fra indgangsdøren føres man direkte ind i entréen der med sin direkte forbindelse til 1. salen klart leder gæster og husets beboere direkte op til husets primære rum på 1. salen. Rytterlys over trappen vil samtidig kaste et smukt lys ned over trappen for at markere dens skulpturelle effekt og samtidig sprede dagslys i entréen, samt sprede lys på den gennemgående skillevæg. 
Entréen er yderligere udformet med fokus på funktion og opbevaring og giver adgang til 3 funktionelle værelser samt bagbygningen der indeholder voksenafdelingen med eget bad/wc. 1. salen indeholder husets primære rum hvor køkken-/alrum er udformet så udsigten mod syd over Kolding by kan nydes fuldt ud mens dagens praktiske gøremål udføres. Altanen mod vejen rummer muligheden for at sidde ved et lille cafébord og favne de smukke omgivelser. Køkken-/alrummet har yderligere adgang til passagen der forbinder rammerne om det primære ophold udenfor.

,  Nybyggeri, Byhus, Terrasse/altan
Nyt Byhus - Infill arkitektur, Terrasse/altan

Visualisering som viser overgangen mellem hus og have/uderum.

Skitserne er udarbejdet på baggrund af bygherres ønske om at opfører et nyt byhus med en mere tidssvarende funktionalitet og arkitektonisk formsprog. Eksisterende hus ligger nu visuelt lidt undertrykt i gadebilledet set i forhold til de to nabobygninger der rejser sig på hver sin side. Det nye hus lægger derfor op til at den fremtidige bolig føres op i højden således at dens fremtoning passer ind med nabobygningerne. Facade mod vejen opbygges med en forskydning i form af en karnap som er gennemgående på begge etager. karnappen åbner samtidig op for at indgangspartiet kan trækkes ind bag ved facaden men samtidig markeres smukt med trælameller der modvirker direkte indkig fra vejen men muliggør at lyset ved indgangspartiet smukt bryder lamellerne hvorved indgangen vil fremstå lys og indbydende. Baghuset adskilles visuelt fra hovedhuset ved at beklæde dette med vertikale trælameller der dels giver facaden et smukt spil og samtidig danner værn for passagen som danner adgang fra 1. salen til de øvrige udearealer. Baghusets vil således fremstår som en arkitektonisk overgang mellem hus og have.

Fra indgangsdøren føres man direkte ind i entréen der med sin direkte forbindelse til 1. salen klart leder gæster og husets beboere direkte op til husets primære rum på 1. salen. Rytterlys over trappen vil samtidig kaste et smukt lys ned over trappen for at markere dens skulpturelle effekt og samtidig sprede dagslys i entréen, samt sprede lys på den gennemgående skillevæg. 
Entréen er yderligere udformet med fokus på funktion og opbevaring og giver adgang til 3 funktionelle værelser samt bagbygningen der indeholder voksenafdelingen med eget bad/wc. 1. salen indeholder husets primære rum hvor køkken-/alrum er udformet så udsigten mod syd over Kolding by kan nydes fuldt ud mens dagens praktiske gøremål udføres. Altanen mod vejen rummer muligheden for at sidde ved et lille cafébord og favne de smukke omgivelser. Køkken-/alrummet har yderligere adgang til passagen der forbinder rammerne om det primære ophold udenfor.

,  Nybyggeri, Byhus, Facade
Nyt Byhus - Infill arkitektur, Facade

Facade mod syd.

Skitserne er udarbejdet på baggrund af bygherres ønske om at opfører et nyt byhus med en mere tidssvarende funktionalitet og arkitektonisk formsprog. Eksisterende hus ligger nu visuelt lidt undertrykt i gadebilledet set i forhold til de to nabobygninger der rejser sig på hver sin side. Det nye hus lægger derfor op til at den fremtidige bolig føres op i højden således at dens fremtoning passer ind med nabobygningerne. Facade mod vejen opbygges med en forskydning i form af en karnap som er gennemgående på begge etager. karnappen åbner samtidig op for at indgangspartiet kan trækkes ind bag ved facaden men samtidig markeres smukt med trælameller der modvirker direkte indkig fra vejen men muliggør at lyset ved indgangspartiet smukt bryder lamellerne hvorved indgangen vil fremstå lys og indbydende. Baghuset adskilles visuelt fra hovedhuset ved at beklæde dette med vertikale trælameller der dels giver facaden et smukt spil og samtidig danner værn for passagen som danner adgang fra 1. salen til de øvrige udearealer. Baghusets vil således fremstår som en arkitektonisk overgang mellem hus og have.

Fra indgangsdøren føres man direkte ind i entréen der med sin direkte forbindelse til 1. salen klart leder gæster og husets beboere direkte op til husets primære rum på 1. salen. Rytterlys over trappen vil samtidig kaste et smukt lys ned over trappen for at markere dens skulpturelle effekt og samtidig sprede dagslys i entréen, samt sprede lys på den gennemgående skillevæg. 
Entréen er yderligere udformet med fokus på funktion og opbevaring og giver adgang til 3 funktionelle værelser samt bagbygningen der indeholder voksenafdelingen med eget bad/wc. 1. salen indeholder husets primære rum hvor køkken-/alrum er udformet så udsigten mod syd over Kolding by kan nydes fuldt ud mens dagens praktiske gøremål udføres. Altanen mod vejen rummer muligheden for at sidde ved et lille cafébord og favne de smukke omgivelser. Køkken-/alrummet har yderligere adgang til passagen der forbinder rammerne om det primære ophold udenfor.

,  Nybyggeri, Byhus, Facade
Nyt Byhus - Infill arkitektur, Facade

Facade mod øst.

Skitserne er udarbejdet på baggrund af bygherres ønske om at opfører et nyt byhus med en mere tidssvarende funktionalitet og arkitektonisk formsprog. Eksisterende hus ligger nu visuelt lidt undertrykt i gadebilledet set i forhold til de to nabobygninger der rejser sig på hver sin side. Det nye hus lægger derfor op til at den fremtidige bolig føres op i højden således at dens fremtoning passer ind med nabobygningerne. Facade mod vejen opbygges med en forskydning i form af en karnap som er gennemgående på begge etager. karnappen åbner samtidig op for at indgangspartiet kan trækkes ind bag ved facaden men samtidig markeres smukt med trælameller der modvirker direkte indkig fra vejen men muliggør at lyset ved indgangspartiet smukt bryder lamellerne hvorved indgangen vil fremstå lys og indbydende. Baghuset adskilles visuelt fra hovedhuset ved at beklæde dette med vertikale trælameller der dels giver facaden et smukt spil og samtidig danner værn for passagen som danner adgang fra 1. salen til de øvrige udearealer. Baghusets vil således fremstår som en arkitektonisk overgang mellem hus og have.

Fra indgangsdøren føres man direkte ind i entréen der med sin direkte forbindelse til 1. salen klart leder gæster og husets beboere direkte op til husets primære rum på 1. salen. Rytterlys over trappen vil samtidig kaste et smukt lys ned over trappen for at markere dens skulpturelle effekt og samtidig sprede dagslys i entréen, samt sprede lys på den gennemgående skillevæg. 
Entréen er yderligere udformet med fokus på funktion og opbevaring og giver adgang til 3 funktionelle værelser samt bagbygningen der indeholder voksenafdelingen med eget bad/wc. 1. salen indeholder husets primære rum hvor køkken-/alrum er udformet så udsigten mod syd over Kolding by kan nydes fuldt ud mens dagens praktiske gøremål udføres. Altanen mod vejen rummer muligheden for at sidde ved et lille cafébord og favne de smukke omgivelser. Køkken-/alrummet har yderligere adgang til passagen der forbinder rammerne om det primære ophold udenfor.

,  Nybyggeri, Byhus, Facade
Nyt Byhus - Infill arkitektur, Facade

Facade mod nord.

  • Visualisering af det nye byhus.
  • Billede af det eksisterende hus.
  • Visualisering som viser overgangen mellem hus og have/uderum.
  • Facade mod syd.
  • Facade mod øst.
  • Facade mod nord.
Tør du gå glip af en god idé?
Tør du gå glip af en god idé? Læs mere ›