Bliv ringet op gratis af Jon Aagaard-Kragh

Skriv en besked herunder eller ring

Ombygning af parcelhus fra 1960'erne

Ombygning af fritliggende hus

En komplet ombygning af et klassisk parcelhus fra 1960'erne. Den kvadratmeterspisende pistolgang blev nedlagt, værelserne blev inddelt anderledes, et minimalt vindfang, bryggers og entre blev slået sammen, og køkkenet blev det centrale omdrejningspunkt i en stor stue, der kan fungere som multirum, så hele familien kan være samlet, selvom de laver hver deres ting.

Energi og miljø

Varmesystemet blev skiftet ud, og i stedet for radiatorer kom der gulvvarme i over det hele. Det har resulteret i en væsentlig bedre varmefordeling og deraf lavere varmeregning. Huset blev også efterisoleret og fik et forbedret indeklima.

Boligejeren fik disse resultater fra projektet

  • Ekstra opbevaringsplads
  • Bedre planløsning/udnyttelse af m2
  • Familievenlige løsninger

Jon Aagaard-Kragh, Arkitektur i Virkeligheden IVS

Mennesker er ikke ens. Det er deres boligbehov heller ikke. Hos Arkitektur i...

Se billeder af projektet

En komplet ombygning af et klassisk parcelhus fra 1960'erne. Den kvadratmeterspisende pistolgang blev nedlagt, værelserne blev inddelt anderledes, et minimalt vindfang, bryggers og entre blev slået sammen, og køkkenet blev det centrale omdrejningspunkt i en stor stue, der kan fungere som multirum, så hele familien kan være samlet, selvom de laver hver deres ting.  ,  Ombygning, Fritliggende hus, Stue
Ombygning af parcelhus fra 1960'erne, Stue

Køkken, gang og to stuer blev slået sammen til et stort rum.

En komplet ombygning af et klassisk parcelhus fra 1960'erne. Den kvadratmeterspisende pistolgang blev nedlagt, værelserne blev inddelt anderledes, et minimalt vindfang, bryggers og entre blev slået sammen, og køkkenet blev det centrale omdrejningspunkt i en stor stue, der kan fungere som multirum, så hele familien kan være samlet, selvom de laver hver deres ting.  ,  Ombygning, Fritliggende hus, Entré
Ombygning af parcelhus fra 1960'erne, Entré

Det gamle vindfang, entre og bryggers blev slået sammen til et stort indgangsrum. Et af de gamle dørhuller blev udnyttet til at lave hylder i, og der blev lavet godt med bordplads og køkkenvask, så familien fik et grovkøkken/rens-en-motor-bord.

En komplet ombygning af et klassisk parcelhus fra 1960'erne. Den kvadratmeterspisende pistolgang blev nedlagt, værelserne blev inddelt anderledes, et minimalt vindfang, bryggers og entre blev slået sammen, og køkkenet blev det centrale omdrejningspunkt i en stor stue, der kan fungere som multirum, så hele familien kan være samlet, selvom de laver hver deres ting.  ,  Ombygning, Fritliggende hus, Udestue/havestue
Ombygning af parcelhus fra 1960'erne, Udestue/havestue

Inde og ude bliver kun adskilt af et stort glasparti i den ene ende af huset. Om sommeren står døren ud til oftest åben. Den pudsede murstensmur er gennemgående og skaber en visuel flot sammenhæng.

En komplet ombygning af et klassisk parcelhus fra 1960'erne. Den kvadratmeterspisende pistolgang blev nedlagt, værelserne blev inddelt anderledes, et minimalt vindfang, bryggers og entre blev slået sammen, og køkkenet blev det centrale omdrejningspunkt i en stor stue, der kan fungere som multirum, så hele familien kan være samlet, selvom de laver hver deres ting.  ,  Ombygning, Fritliggende hus, Køkken
Ombygning af parcelhus fra 1960'erne, Køkken

Det store centrale rum er husets hjerte. I den ene ende af den 4,8 meter lange opbevarings-ø er der lavet siddepladser. Her laves der mange lektier, drikkes meget kaffe og spises mange måltider.

En komplet ombygning af et klassisk parcelhus fra 1960'erne. Den kvadratmeterspisende pistolgang blev nedlagt, værelserne blev inddelt anderledes, et minimalt vindfang, bryggers og entre blev slået sammen, og køkkenet blev det centrale omdrejningspunkt i en stor stue, der kan fungere som multirum, så hele familien kan være samlet, selvom de laver hver deres ting.  ,  Ombygning, Fritliggende hus, Stue
Ombygning af parcelhus fra 1960'erne, Stue

En vindueskarm, man kan sidde i. Det var et meget stort ønske ved ombygningen, for det havde husets ejere haft virkelig megen glæde af i en tidligere bolig. Læsehjørnet er ikke mindst populært blandt husets børn, når de spiller ipad eller læser lektier.

En komplet ombygning af et klassisk parcelhus fra 1960'erne. Den kvadratmeterspisende pistolgang blev nedlagt, værelserne blev inddelt anderledes, et minimalt vindfang, bryggers og entre blev slået sammen, og køkkenet blev det centrale omdrejningspunkt i en stor stue, der kan fungere som multirum, så hele familien kan være samlet, selvom de laver hver deres ting.  ,  Ombygning, Fritliggende hus, Stue
Ombygning af parcelhus fra 1960'erne, Stue

Et vue ned gennem det centrale køkken-alrum.

En komplet ombygning af et klassisk parcelhus fra 1960'erne. Den kvadratmeterspisende pistolgang blev nedlagt, værelserne blev inddelt anderledes, et minimalt vindfang, bryggers og entre blev slået sammen, og køkkenet blev det centrale omdrejningspunkt i en stor stue, der kan fungere som multirum, så hele familien kan være samlet, selvom de laver hver deres ting.  ,  Ombygning, Fritliggende hus, Værelse
Ombygning af parcelhus fra 1960'erne, Værelse

Kunden ønskede at vente med helt ny gulvbelægning, til børnene var ude over smid-med-tingene-alderen. Derfor sleb og malede vi gulvene og byggede radiatorskjulere. Disse blev bygget ekstra dybe, så man kan sidde i vindueskarmene og lege.

En komplet ombygning af et klassisk parcelhus fra 1960'erne. Den kvadratmeterspisende pistolgang blev nedlagt, værelserne blev inddelt anderledes, et minimalt vindfang, bryggers og entre blev slået sammen, og køkkenet blev det centrale omdrejningspunkt i en stor stue, der kan fungere som multirum, så hele familien kan være samlet, selvom de laver hver deres ting.  ,  Ombygning, Fritliggende hus, Stue
Ombygning af parcelhus fra 1960'erne, Stue

En væg med indbyggede reoler var et stort ønske til ombygningen, for det er en bibliofil familie, der bor i huset. Der ligger isolering inde bag de indbyggede reoler, der rammer et stort vinduesparti ind.

En komplet ombygning af et klassisk parcelhus fra 1960'erne. Den kvadratmeterspisende pistolgang blev nedlagt, værelserne blev inddelt anderledes, et minimalt vindfang, bryggers og entre blev slået sammen, og køkkenet blev det centrale omdrejningspunkt i en stor stue, der kan fungere som multirum, så hele familien kan være samlet, selvom de laver hver deres ting.  ,  Ombygning, Fritliggende hus, Stue
Ombygning af parcelhus fra 1960'erne, Stue

Et vue fra dagligstue-zonen ind gennem havestue og soveværelse. Der blev trukket farver ind i indretningen i stedet for at male hvidt over det hele.

En komplet ombygning af et klassisk parcelhus fra 1960'erne. Den kvadratmeterspisende pistolgang blev nedlagt, værelserne blev inddelt anderledes, et minimalt vindfang, bryggers og entre blev slået sammen, og køkkenet blev det centrale omdrejningspunkt i en stor stue, der kan fungere som multirum, så hele familien kan være samlet, selvom de laver hver deres ting.  ,  Ombygning, Fritliggende hus, Kontor
Ombygning af parcelhus fra 1960'erne, Kontor

Der blev leget lidt med farverne i huset. Således var det ikke kun gulvene i børneværelserne, der blev kulørte, men også et par vægge i resten af huset. Her indgangen til fruen i husets kontor.

En komplet ombygning af et klassisk parcelhus fra 1960'erne. Den kvadratmeterspisende pistolgang blev nedlagt, værelserne blev inddelt anderledes, et minimalt vindfang, bryggers og entre blev slået sammen, og køkkenet blev det centrale omdrejningspunkt i en stor stue, der kan fungere som multirum, så hele familien kan være samlet, selvom de laver hver deres ting.  ,  Ombygning, Fritliggende hus, Stue
Ombygning af parcelhus fra 1960'erne, Stue

Katten var ikke vild med ombygningen. Men tilgav både bygherre, arkitekt og håndværkere, da den fik varme i gulvet over hele huset, ekstra dybe vindueskarme og plads til yndlingsarvestykket, recamierebænken.

  • Køkken, gang og to stuer blev slået sammen til et stort rum.
  • Det gamle vindfang, entre og bryggers blev slået sammen til et stort indgangsrum. Et af de gamle dørhuller blev udnyttet til at lave hylder i, og der blev lavet godt med bordplads og køkkenvask, så familien fik et grovkøkken/rens-en-motor-bord.
  • Inde og ude bliver kun adskilt af et stort glasparti i den ene ende af huset. Om sommeren står døren ud til oftest åben. Den pudsede murstensmur er gennemgående og skaber en visuel flot sammenhæng.
  • Det store centrale rum er husets hjerte. I den ene ende af den 4,8 meter lange opbevarings-ø er der lavet siddepladser. Her laves der mange lektier, drikkes meget kaffe og spises mange måltider.
  • En vindueskarm, man kan sidde i. Det var et meget stort ønske ved ombygningen, for det havde husets ejere haft virkelig megen glæde af i en tidligere bolig. Læsehjørnet er ikke mindst populært blandt husets børn, når de spiller ipad eller læser lektier.
  • Et vue ned gennem det centrale køkken-alrum.
  • Kunden ønskede at vente med helt ny gulvbelægning, til børnene var ude over smid-med-tingene-alderen. Derfor sleb og malede vi gulvene og byggede radiatorskjulere. Disse blev bygget ekstra dybe, så man kan sidde i vindueskarmene og lege.
  • En væg med indbyggede reoler var et stort ønske til ombygningen, for det er en bibliofil familie, der bor i huset. Der ligger isolering inde bag de indbyggede reoler, der rammer et stort vinduesparti ind.
  • Et vue fra dagligstue-zonen ind gennem havestue og soveværelse. Der blev trukket farver ind i indretningen i stedet for at male hvidt over det hele.
  • Der blev leget lidt med farverne i huset. Således var det ikke kun gulvene i børneværelserne, der blev kulørte, men også et par vægge i resten af huset. Her indgangen til fruen i husets kontor.
  • Katten var ikke vild med ombygningen. Men tilgav både bygherre, arkitekt og håndværkere, da den fik varme i gulvet over hele huset, ekstra dybe vindueskarme og plads til yndlingsarvestykket, recamierebænken.

Se flere af arkitektens projekter

Arkitekten kan tjene sit eget honorar hjem.
Arkitekten kan tjene sit eget honorar hjem. Læs mere ›