udefra altaner parkering

Bliv ringet op gratis af Per Hartwig

Skriv en besked herunder eller ring

Omdannelse af gammel møbelfabrik til boliger

Ombygning af byhus

I hjertet af Aarhus lå Chr. Sørensens Møbelfabrik fra 1920.

Ejendommen blev i 2013 omdannet til 6 eksklusive boliger af 110 m2 med fælles elevator.
Boligerne i stueplan har tilknyttet mindre have, mens boligerne på 1. og 2. sal har store sydvendte altaner. Ejendommen er energirenoveret og har i dag energimærkningen A+.

Energi og miljø

Ejendommen er energirenoveret - efterisoleret i tag, vægge og gulve således at den samlet opfylder energirammen A+.

Boligejeren fik disse resultater fra projektet

  • Bedre planløsning/udnyttelse af m2
  • Bedre sammenhæng med haven/terrassen
  • Sundere indeklima

Per Hartwig, INSITU ARKITEKTER ApS

Insitu Arkitekter har rødderne fæstnet i den nordiske arkitektur og det gode...

Se billeder af projektet

udefra altaner parkering
Huset udefra med tilhørende udearealer

-

bygning elevator
Bygningen udefra

Bygningen rummer 6 lejligheder, hvor de 4 øverste har adgang til store altaner. De to nederste lejligheder har adgang direkte til haven. Elevatortårnet forbinder til de øvre lejligheder og skaber samtidig private rum på altanerne.

køkken-alrum
Køkken-alrum

Køkken adskilt af halvmur til opholdsstue.

Køkken alrum
Køkken-alrum

Køkken med halvvæg mod stuen.

åben forbindelse mellem køkken og stue
Stuen set fra køkkenet

Fra køkkenet kan man overskue det store alrum. Fra stuen er der adgang til altan samt to af lejlighedens tre værelser.

alrum
Stue

Kig fra stue mod køkken og værelser

Bad
Gæstebadeværelse

Badeværelse nr. 2 med adgang fra entré.

visualisering gårdrummet
Visualisering af projektet

Projektforslaget - visualisering af gården med haver, facader og p-pladser

renovering af byhus
Gårdrummet med parkering

Indgang til ejendommen fra parkeringspladsen. Der er fælles have, cykelskur og gæsteparkering.

Have med flagstang
Fælleshave

Kig fra fælleshaven mod gårdrummet med de fælles p-pladser. Altaner på 1. sal er 7 m2.

indgang med trappe og elevator
Indgang i stueplan

Indgang med travertinbelægning, filtsede hvide vægge og elevator i børstet stål. Lampe fra Lumiere Vejle.

nedbrydninng
Først skal der brydes ned...

Alle de eksisterende gulve blev brækket op. Vægge blev væltet og etagedækkene renoveret og forbedret iht. gældende krav til lyd og brand.

Nedbrydning
Tagetagen nedbrudt

Tagetagen blev nedbrudt til de bærende gamle trækonstruktioner. Herefter blev nye konstruktioner opbygget, således at huset i dag er energiramme A+.

postkasser og lampe for lys på belægninger
Indgang med postkasser

Ved indgangen er niveaufri adgang til boligerne og husets elevator.

trækonstruktioner bevaret i loftet
Loft i trapperummet

I trapperummet blev de gamle trækonstruktioner bevaret synlige på loftet.

fælles have
Fælleshave for beboerne med flagstang

Der blev til foreningen udført en fælles have i stueplan. Beboeren i stueplan ønskede ingen adskillelse til haven. Til den anden side blev den private have indrammet af bøgehæk.

  • Thumbnail af udefra altaner parkering
  • Thumbnail af bygning elevator
  • Thumbnail af køkken-alrum
  • Thumbnail af Køkken alrum
  • Thumbnail af åben forbindelse mellem køkken og stue
  • Thumbnail af alrum
  • Thumbnail af Bad
  • Thumbnail af visualisering gårdrummet
  • Thumbnail af renovering af byhus
  • Thumbnail af Have med flagstang
  • Thumbnail af indgang med trappe og elevator
  • Thumbnail af nedbrydninng
  • Thumbnail af Nedbrydning
  • Thumbnail af postkasser og lampe for lys på belægninger
  • Thumbnail af trækonstruktioner bevaret i loftet
  • Thumbnail af fælles have
Få nyt fra Danske BoligArkitekter
Få nyt fra Danske BoligArkitekter Læs mere ›