Torben Kjær

Arkitekt MAA og partner i Aarhus-tegnestuen SPOT architecture ApS Torben Kjær har 14 års erfaring fra ind- og udland.

SPOT architecture løser store og små arkitektur- og rådgivningsopgaver. Vi har en passion for at skabe og optimere rammerne om menneskers hverdag. At designe og projektere et hjem ser vi som et af fagets vigtigste opgaver. Vi tager udgangspunkt i bygherres ønsker og krav, husets forudsætninger, stedets karakter og orientering.

Uddannelser

Arkitekten tilbyder

+ Standard rådgivningsydelser
 
+ Kontakt og idé
2.500 kr.
Arkitekt
Torben Kjær
Hjemmeside
Klik her og få
arkitektens
kontaktoplysninger

Bliv ringet op gratis af arkitekten

Se arkitektens projekter

Torben Kjær
Priser & info
 

Optimering af plan og nyt køkken i 70’er villa

  • Optimering af planløsningen gav nyt lyst cenytralt køkken og plads til walk-in garderobe, renoveret badeværelse og soveværelse. Som bonus kom der ekstra opbevaring i den lyse gang melem køkken og soveværelse. Køkkenet er nu familiens omdrejningspunkt cent
    Flytning af køkken gav plads til ny forældreafdeling

    Flytningen af køkkenet gav plads til at etablere en forældreafdeling med soveværelse, badeværelse og ny walk-in garderobe på køkkenets tidligere mørke placering. Derudover etableredes ekstra opbevaring i lys gangzone mellem soveværelse og opholdsrum.

  • Nyt svanekøkken sort og hvidt. Ny central placering i opholdsrum. Nu er det husets omdrejningspunkt og ikke gemt væk i mørkt rum
    Køkkenet er nu centralt omdrejningspunkt i opholdsrummet

    Køkkenet blev flyttet længere ud i det store opholdsrum og blev et centralt omdrejningspunkt i familiens dagligdag. Samtidigt forbedres dagslysforholdende med hjælp fra eksisterende vinduesparti.

  • Kontraster og enkle linier kendetegner det nye åbne køkken, hvor de moderne køkkenelementer matcher det eksisterende facadeparti med adgang til haven. De hvide elementer er indbygget i den nye væg.
    Kontraster og enkle linier kendetegner det nye åbne køkken

    Det enkle køkken består af indbyggede hvide elementer der kontrasteres af den sorte køkkenø. Eksisterende vindue og havedør matcher fint køkkenets disponering.

  • Køkkenets centrale placering sikrer fin sammenhæng og udsigt til terrassen og skoven i baggrunden. Gavlvinduets brystning blev fjernet for tættere kontakt til have og skoven for enden af matriklen.
    Ny køkkenplacering giver sammenhæng og udsigt

    Køkkenets centrale placering sikrer fin sammenhæng og udsigt til terrassen og skoven i baggrunden. Gavlvinduets brystning blev fjernet for tættere kontakt til have og skoven for enden af matriklen.

  • En ny bio-pejs synlig fra alle sider, opdeler det store opholdsrum i mindre zoner uden at tage udsigten mod have og skov.
    Enkel zoneinddeling

    En ny bio-pejs, synlig fra alle sider, opdeler det store opholdsrum i mindre zoner uden at tage udsigten mod have og skov.

  • arkitekttegnet ombygget typehus stue
    FØR: Stuen inden ombygningen

    Gulnede listelofter og dårligt dagslys er kendetegnende for mange 70'er huse.

  • Ved valg af materialer og løsninger respekteredes husets gedigne tidstypiske arkitektur. Ph-væglampe, gul tegl, belægningstegl ankomst, vingetegl. Fra ankomsten er der nu visuel forbindelse til opholdsrum og køkken
    Tidstypisk arkitektur respekteres

    Ved valg af materialer og løsninger respekteredes husets gedigne tidstypiske arkitektur.

  • Nyt glasparti i gavlen tilpassedes husets karakteristiske arkitektur og optimerer dagslysindtaget i stue og køkken-/alrum.
    Optimering af dagslys/udsigt

    Nyt glasparti i gavlen tilpassedes husets karakteristiske arkitektur og optimerer dagslysindtaget i stue og køkken-/alrum.

  • Typehus ombygning arkitekt gule sten
    FØR: Huset udefra

    Før ombygningen havde huset et almindeligt vindue i gavlen.

  • Køkkenet skubbes frem, åbnes op, og giver plads til udvidet forældreafdeling med større bad og ny walk-in garderobe. Optimering af planløsning i 60er tresser typehus.
    Plantegning før/efter

    Køkkenet skubbes frem, åbnes op, og giver plads til udvidet forældreafdeling med større bad og ny walk-in garderobe.

  • Thumbnail af Optimering af planløsningen gav nyt lyst cenytralt køkken og plads til walk-in garderobe, renoveret badeværelse og soveværelse. Som bonus kom der ekstra opbevaring i den lyse gang melem køkken og soveværelse. Køkkenet er nu familiens omdrejningspunkt cent
  • Thumbnail af Nyt svanekøkken sort og hvidt. Ny central placering i opholdsrum. Nu er det husets omdrejningspunkt og ikke gemt væk i mørkt rum
  • Thumbnail af Kontraster og enkle linier kendetegner det nye åbne køkken, hvor de moderne køkkenelementer matcher det eksisterende facadeparti med adgang til haven. De hvide elementer er indbygget i den nye væg.
  • Thumbnail af Køkkenets centrale placering sikrer fin sammenhæng og udsigt til terrassen og skoven i baggrunden. Gavlvinduets brystning blev fjernet for tættere kontakt til have og skoven for enden af matriklen.
  • Thumbnail af En ny bio-pejs synlig fra alle sider, opdeler det store opholdsrum i mindre zoner uden at tage udsigten mod have og skov.
  • Thumbnail af arkitekttegnet ombygget typehus stue
  • Thumbnail af Ved valg af materialer og løsninger respekteredes husets gedigne tidstypiske arkitektur. Ph-væglampe, gul tegl, belægningstegl ankomst, vingetegl. Fra ankomsten er der nu visuel forbindelse til opholdsrum og køkken
  • Thumbnail af Nyt glasparti i gavlen tilpassedes husets karakteristiske arkitektur og optimerer dagslysindtaget i stue og køkken-/alrum.
  • Thumbnail af Typehus ombygning arkitekt gule sten
  • Thumbnail af Køkkenet skubbes frem, åbnes op, og giver plads til udvidet forældreafdeling med større bad og ny walk-in garderobe. Optimering af planløsning i 60er tresser typehus.

Ombygning af villa fra 1971. Bygherre ønskede at udskifte et utidssvarende mørkt placeret køkken, samt have idéer til udnyttelse og møblering af meget store opholdsrum. Løsningen blev at vælte en væg og rykke køkkenet ud i opholdsrummet med bedre adgang til dagslys samt udsigt til skoven for enden af grunden. Som bonus blev det eksisterende køkken omdannet til walk-in garderobe for forældresoveværelset og glasarealet blev forøget i stuens gavl for bedre udsigt til skov og have.

Sådan får du den mest relevante rådgivning

Det er en fordel for dig, hvis du skriver din adresse, når du kontakter arkitekter via
Danske BoligArkitekter. Så kan arkitekten nemmere forstå dit projekt.
Du skal som minimum oplyse telefonnummer og email, så arkitekten kan få fat på dig.

Tak for din henvendelse.

Henvendelsen er blevet sendt til arkitekten.

Luk

Noget gik galt.

Vi arbejder på det.

Luk