Den traditionelle gang er opløst og rummene – en stue, kontor og soveværelse bliver en del af gangarealet. På den måde bliver de enkelte rum større og den mørke fordelingsgang erstattes af et lyst flow i tæt kontakt med haven. For en den af ”gangen” etabl

Bliv ringet op gratis af Torben Kjær

Skriv en besked herunder eller ring

Optimering og modernisering af 60’er villa

Ombygning af fritliggende hus

SPOT architecture har lavet skitseprojektet til ombygning af et enfamiliehus fra 1963. Ved at optimere planløsningen bliver arealet bedre udnyttet og flowlinjer optimeres. Samtidigt blev boligen åbnet mere op mod den flotte have, så opholdsrum og uderum hænger bedre sammen.
Bygherre ønskede at bevare husets materialitet og sjæl, så de rå teglvægge og sorte vinduesrammer blev bevaret, men ved at forøge vinduesarealet markant, fremstår boligen lys og indbydende.

Boligejeren fik disse resultater fra projektet

  • Bedre dagslys
  • Bedre planløsning/udnyttelse af m2
  • Bedre sammenhæng med haven/terrassen

Torben Kjær, SPOT architecture APS

Arkitekt MAA og partner i Aarhus-tegnestuen SPOT architecture ApS Torben Kjær...

Se billeder af projektet

Det store vinduesparti med sidde-karmene matcher egetræskøkkenet. Der er valgt naturlige og robuste materialer i hele huset; plankegulve og profilbræddelofter sammen med de rå teglvægge og beboernes forkærlighed for møbelklassikere fremhæver kvaliteterne
Gedigne materialer matcher 60'er huset

Det store vinduesparti med sidde-karmene matcher egetræskøkkenet. Der er valgt naturlige og robuste materialer i hele huset; plankegulve og profilbræddelofter sammen med de rå teglvægge og beboernes forkærlighed for møbelklassikere fremhæver kvaliteterne

Køkkenet er trukket frem i lyset, så et nyt badeværelse kunne etableres i det gamle køkken. Køkkenet kommer dermed frem i lyset, i direkte sammenhæng med spisestue/alrum. Køleskab, ovn og højskab er bygget ind i en ny væg mod det nye badeværelse, så der o
Snedkerkøkken i egetræ og sort

Køkkenet er trukket frem i lyset, så et nyt badeværelse kunne etableres i det gamle køkken. Køkkenet kommer dermed frem i lyset, i direkte sammenhæng med spisestue/alrum. Køleskab, ovn og højskab er bygget ind i en ny væg mod det nye badeværelse, så der o

Ved at udvide brystningen under vinduerne, etableredes en siddeplads i solen, hvor man kan sidde med en god bog, kigge ud på haven og stadig følge med i hvad der foregår i køkkenet. I forbindelse med ombygningen er der etableret gulvvarme, så ved at fjern
Siddeplads i vindue kombineres med opbevaring

Ved at udvide brystningen under vinduerne, etableredes en siddeplads i solen, hvor man kan sidde med en god bog, kigge ud på haven og stadig følge med i hvad der foregår i køkkenet. I forbindelse med ombygningen er der etableret gulvvarme, så ved at fjern

Den traditionelle gang er opløst og rummene – en stue, kontor og soveværelse bliver en del af gangarealet. På den måde bliver de enkelte rum større og den mørke fordelingsgang erstattes af et lyst flow i tæt kontakt med haven. For en den af ”gangen” etabl
Lys gangzone med udsigt

Den traditionelle gang er opløst og rummene – en stue, kontor og soveværelse bliver en del af gangarealet. På den måde bliver de enkelte rum større og den mørke fordelingsgang erstattes af et lyst flow i tæt kontakt med haven. For en den af ”gangen” etabl

Rummene der ”serviceres” af det åbne gangforløb er disponeret sådan at stuen, som er det mest ”offentlige” rum ligger først. Herefter kommer et kontor/lektierum og for enden ligger forældresoveværelset. Rummene kan lukkes af efter behov med indbyggede sky
Skydedøre graduerer privatliv

Rummene der ”serviceres” af det åbne gangforløb er disponeret sådan at stuen, som er det mest ”offentlige” rum ligger først. Herefter kommer et kontor/lektierum og for enden ligger forældresoveværelset. Rummene kan lukkes af efter behov med indbyggede sky

Opholdsrum og gangzone flyder sammen i én rummelighed. De nye store vinduespartier mod haven trækker lyset dybt ind i rummene og suppleres med lodrette partier mod gadefacaden. Her er den oprindelige sprossering bevaret for at mindske indkig. Skydedørene
Gangzone integreres i opholdsrum

Opholdsrum og gangzone flyder sammen i én rummelighed. De nye store vinduespartier mod haven trækker lyset dybt ind i rummene og suppleres med lodrette partier mod gadefacaden. Her er den oprindelige sprossering bevaret for at mindske indkig. Skydedørene

  • Thumbnail af Det store vinduesparti med sidde-karmene matcher egetræskøkkenet. Der er valgt naturlige og robuste materialer i hele huset; plankegulve og profilbræddelofter sammen med de rå teglvægge og beboernes forkærlighed for møbelklassikere fremhæver kvaliteterne
  • Thumbnail af Køkkenet er trukket frem i lyset, så et nyt badeværelse kunne etableres i det gamle køkken. Køkkenet kommer dermed frem i lyset, i direkte sammenhæng med spisestue/alrum. Køleskab, ovn og højskab er bygget ind i en ny væg mod det nye badeværelse, så der o
  • Thumbnail af Ved at udvide brystningen under vinduerne, etableredes en siddeplads i solen, hvor man kan sidde med en god bog, kigge ud på haven og stadig følge med i hvad der foregår i køkkenet. I forbindelse med ombygningen er der etableret gulvvarme, så ved at fjern
  • Thumbnail af Den traditionelle gang er opløst og rummene – en stue, kontor og soveværelse bliver en del af gangarealet. På den måde bliver de enkelte rum større og den mørke fordelingsgang erstattes af et lyst flow i tæt kontakt med haven. For en den af ”gangen” etabl
  • Thumbnail af Rummene der ”serviceres” af det åbne gangforløb er disponeret sådan at stuen, som er det mest ”offentlige” rum ligger først. Herefter kommer et kontor/lektierum og for enden ligger forældresoveværelset. Rummene kan lukkes af efter behov med indbyggede sky
  • Thumbnail af Opholdsrum og gangzone flyder sammen i én rummelighed. De nye store vinduespartier mod haven trækker lyset dybt ind i rummene og suppleres med lodrette partier mod gadefacaden. Her er den oprindelige sprossering bevaret for at mindske indkig. Skydedørene

Plantegninger

Facaden i husets tilbygning fra 1975 er ændret fra tre små vinduer til tre store glaspartier med skydedøre, der åbner stue, kontor og soveværelse op mod haven. En stor muret pejs og skorsten blev ligeledes nedlagt for at forbedre flow og lysindtag i huset
Planløsningen blev optimeret ved at lave enkle lige flowlinjer i begge retninger i huset. Gange blev optimeret til at kunne mere end blot være fordelingsrum og der blev skabt bedre kontakt til husets store have på begge sider af huset. Badeværelset fik en
Få dit byggeprojekt hurtigt og effektivt i mål.
Få dit byggeprojekt hurtigt og effektivt i mål.