passivhus passivbolig passiv solvarme lavenergi

Bliv ringet op gratis af Rikke Bjerregaard

Skriv en besked herunder eller ring

Passivhus med plads til liv

Nybygget fritliggende hus

En børnefamilie ønskede sig et nyt energivenligt hjem på en grund syd for Aarhus. Løsningen blev et passivhus, som i smuk grad er tilpasset stedet og familiens behov.
Boligen er optimeret ift. god pladsudnyttelse og store åbne venlige og lyse rum.
Fordi boligen er et passivhus, er der mange vinduer, som er husets primære varmekilde. De giver et meget lavt energiforbrug for boligen samlet set.
Mod syd åbner huset sig mod haven og en dejlig terrasse, så udeliv og indeliv smelter sammen.

Energi og miljø

Huset er opført som et passivhus, hvilket betyder, at boligen samlet set har et meget lille energiforbrug. Boligen opvarmes ved passiv solvarme gennem vinduerne, mindre jordvarmekreds og ved et luft-luft varmepumpeanlæg.

Boligejeren fik disse resultater fra projektet

  • Bedre planløsning/udnyttelse af m2
  • Sundere indeklima
  • Familievenlige løsninger

Rikke Bjerregaard, Arkitektfirma Claus Jensen ApS

Tegnestuen tager altid udgangspunkt i at lytte til ønsker og behov for et nyt...

Se billeder af projektet

passivhus passivbolig passiv solvarme lavenergi
Udeliv

Om sommeren skabes en forlængelse af boligen under den vandrette solafskærmning. Udelivet nydes.

passivhus passivbolig passiv solvarme lavenergi
Dagslys og varme

Passivhusets sydfacade forsyner boligen med varme, og tillader skønt dagslys at fylde alle rum hele året rundt.

stue køkkenalrum passivhus lavenergi opholdsrum højloftet
Opholdsrum

Flot udsyn til haven, himlen og de skiftende årstider.

køkken køkkenalrum lavenergi passivhus
Køkken

Fra køkkenet er der udsyn til hele boligen og haven - husets hjerte.

trappe passivhus lavenergi
Trappe

Trappen forbinder husets to planer fysisk og visuelt. Himlen og lyset udenfor ses let fra trappen.

stue passivhus lavenergi
Stue

Den åbne stue inviterer til hygge og samvær.

passivhus passivbolig passiv solvarme lavenergi
Kig til spisebord

Fra første salen kan man kigge ned til køkkenalrummet i boligens stueetage. 1. sal og stue glider sammen som et stort leverum.

lavenergi passivhus børneværelse værelse
Børneværelse

Børneværelset får behageligt dagslys fra vinduet, der går fra gulv til loft.

soveværelse værelse passivhus lavenergi
Soveværelse

Soveværelset på husets 2. sal er holdt i hvide nuancer.

badværelse passivhus lavenergi solvarme
Badeværelse

Badeværelset på anden sal er funktionelt og moderne.

stue lys vinduer passivhus lavenergi
Stue

Fra gyngestolen i stuen kan man nyde det åbne rum med højt til loftet, hvor lyset strømmer ind af de 6 meter høje vinduer.

  • Thumbnail af passivhus passivbolig passiv solvarme lavenergi
  • Thumbnail af passivhus passivbolig passiv solvarme lavenergi
  • Thumbnail af stue køkkenalrum passivhus lavenergi opholdsrum højloftet
  • Thumbnail af køkken køkkenalrum lavenergi passivhus
  • Thumbnail af trappe passivhus lavenergi
  • Thumbnail af stue passivhus lavenergi
  • Thumbnail af passivhus passivbolig passiv solvarme lavenergi
  • Thumbnail af lavenergi passivhus børneværelse værelse
  • Thumbnail af soveværelse værelse passivhus lavenergi
  • Thumbnail af badværelse passivhus lavenergi solvarme
  • Thumbnail af stue lys vinduer passivhus lavenergi
Få dit byggeprojekt hurtigt og effektivt i mål.
Få dit byggeprojekt hurtigt og effektivt i mål.