hus have

Bliv ringet op gratis af Per Hartwig

Skriv en besked herunder eller ring

Renovering af 60'er-villa

Ombygning af fritliggende hus

Det eksisterende hus var med mange lavloftede og mørke rum. Der var små værelser og ingen sammenhæng mellem køkken og spiseplads. Bygherre ønskede en ny og åben planløsning, hvor dagslyset og åbenhed til haven skulle være de gennemgående elementer.

De mange små og ensartede rum i huset blev i projektet sammenlagt, for at få en ny og mere indbydende rumlighed. De forskellige rum fik et mere varieret interiør med forskellige loftshøjder og store, åbne lysskakter med flotte kig til himmelen.

Energi og miljø

I forbindelse med renoveringen blev huset efterisoleret i taget, der blev indlagt ekstra isolering i gulvene og gulvarme i alrum og køkken. Der blev installeret boligventilation med varmegenvinding.

Boligejeren fik disse resultater fra projektet

  • Bedre dagslys
  • Bedre planløsning/udnyttelse af m2
  • Bedre sammenhæng med haven/terrassen

Per Hartwig, INSITU ARKITEKTER ApS

Insitu Arkitekter har rødderne fæstnet i den nordiske arkitektur og det gode...

Se billeder af projektet

Det eksisterende hus var med mange lavloftede og mørke rum. Der var små værelser og ingen sammenhæng mellem køkken og spiseplads. Bygherre ønskede en ny og åben planløsning, hvor dagslyset og åbenhed til haven skulle være de gennemgående elementer. 

De mange små og ensartede rum i huset blev i projektet sammenlagt, for at få en ny og mere indbydende rumlighed. De forskellige rum fik et mere varieret interiør med forskellige loftshøjder og store, åbne lysskakter med flotte kig til himmelen.,  Ombygning, Fritliggende hus, Facade
Renovering af 60'er-villa, Facade

Træterrassen omkranser huset.

Det eksisterende hus var med mange lavloftede og mørke rum. Der var små værelser og ingen sammenhæng mellem køkken og spiseplads. Bygherre ønskede en ny og åben planløsning, hvor dagslyset og åbenhed til haven skulle være de gennemgående elementer. 

De mange små og ensartede rum i huset blev i projektet sammenlagt, for at få en ny og mere indbydende rumlighed. De forskellige rum fik et mere varieret interiør med forskellige loftshøjder og store, åbne lysskakter med flotte kig til himmelen.,  Ombygning, Fritliggende hus, Stue
Renovering af 60'er-villa, Stue

Den tidligere lavloftede stue blev med ovenlys og ændret spærfod til et lyst og venligt rum. Gulvet blev slebet og lakeret.

Det eksisterende hus var med mange lavloftede og mørke rum. Der var små værelser og ingen sammenhæng mellem køkken og spiseplads. Bygherre ønskede en ny og åben planløsning, hvor dagslyset og åbenhed til haven skulle være de gennemgående elementer. 

De mange små og ensartede rum i huset blev i projektet sammenlagt, for at få en ny og mere indbydende rumlighed. De forskellige rum fik et mere varieret interiør med forskellige loftshøjder og store, åbne lysskakter med flotte kig til himmelen.,  Ombygning, Fritliggende hus, Stue
Renovering af 60'er-villa, Stue

I stuen blev der i loftet indlagt akustikfelter for at sikre et godt indemiljø, hvor man føre samtaler uden at generes af dårlig akustik.

Det eksisterende hus var med mange lavloftede og mørke rum. Der var små værelser og ingen sammenhæng mellem køkken og spiseplads. Bygherre ønskede en ny og åben planløsning, hvor dagslyset og åbenhed til haven skulle være de gennemgående elementer. 

De mange små og ensartede rum i huset blev i projektet sammenlagt, for at få en ny og mere indbydende rumlighed. De forskellige rum fik et mere varieret interiør med forskellige loftshøjder og store, åbne lysskakter med flotte kig til himmelen.,  Ombygning, Fritliggende hus, Køkken
Renovering af 60'er-villa, Køkken

I alrummet, der er husets samlingspunkt for familien, giver to store ovenlys en lys og ny rumlighed.

Det eksisterende hus var med mange lavloftede og mørke rum. Der var små værelser og ingen sammenhæng mellem køkken og spiseplads. Bygherre ønskede en ny og åben planløsning, hvor dagslyset og åbenhed til haven skulle være de gennemgående elementer. 

De mange små og ensartede rum i huset blev i projektet sammenlagt, for at få en ny og mere indbydende rumlighed. De forskellige rum fik et mere varieret interiør med forskellige loftshøjder og store, åbne lysskakter med flotte kig til himmelen.,  Ombygning, Fritliggende hus, Terrasse/altan
Renovering af 60'er-villa, Terrasse/altan

I forbindelse med alrummet blev etableret overdækket terrasse i forbindelse med gårdhave. Terrasse blev opbygget i hårdttræ.

Det eksisterende hus var med mange lavloftede og mørke rum. Der var små værelser og ingen sammenhæng mellem køkken og spiseplads. Bygherre ønskede en ny og åben planløsning, hvor dagslyset og åbenhed til haven skulle være de gennemgående elementer. 

De mange små og ensartede rum i huset blev i projektet sammenlagt, for at få en ny og mere indbydende rumlighed. De forskellige rum fik et mere varieret interiør med forskellige loftshøjder og store, åbne lysskakter med flotte kig til himmelen.,  Ombygning, Fritliggende hus, Terrasse/altan
Renovering af 60'er-villa, Terrasse/altan

Familien fik træterrasser på alle sider af huset - morgen- og aftenterrasser.

Det eksisterende hus var med mange lavloftede og mørke rum. Der var små værelser og ingen sammenhæng mellem køkken og spiseplads. Bygherre ønskede en ny og åben planløsning, hvor dagslyset og åbenhed til haven skulle være de gennemgående elementer. 

De mange små og ensartede rum i huset blev i projektet sammenlagt, for at få en ny og mere indbydende rumlighed. De forskellige rum fik et mere varieret interiør med forskellige loftshøjder og store, åbne lysskakter med flotte kig til himmelen.,  Ombygning, Fritliggende hus, Facade
Renovering af 60'er-villa, Facade

Der blev udlagt nye spærkonstruktioner i husets stue. Dog uden at der skulle ændres på det eksisterende tegltag.

Det eksisterende hus var med mange lavloftede og mørke rum. Der var små værelser og ingen sammenhæng mellem køkken og spiseplads. Bygherre ønskede en ny og åben planløsning, hvor dagslyset og åbenhed til haven skulle være de gennemgående elementer. 

De mange små og ensartede rum i huset blev i projektet sammenlagt, for at få en ny og mere indbydende rumlighed. De forskellige rum fik et mere varieret interiør med forskellige loftshøjder og store, åbne lysskakter med flotte kig til himmelen.,  Ombygning, Fritliggende hus, Facade
Renovering af 60'er-villa, Facade

Husets træterrasser mod syd og vest

Det eksisterende hus var med mange lavloftede og mørke rum. Der var små værelser og ingen sammenhæng mellem køkken og spiseplads. Bygherre ønskede en ny og åben planløsning, hvor dagslyset og åbenhed til haven skulle være de gennemgående elementer. 

De mange små og ensartede rum i huset blev i projektet sammenlagt, for at få en ny og mere indbydende rumlighed. De forskellige rum fik et mere varieret interiør med forskellige loftshøjder og store, åbne lysskakter med flotte kig til himmelen.,  Ombygning, Fritliggende hus, Køkken
Renovering af 60'er-villa, Køkken

Køkkenet har store ovenlysvinduer, der lukker masser af lys ind over familiens spisebord.

  • Træterrassen omkranser huset.
  • Den tidligere lavloftede stue blev med ovenlys og ændret spærfod til et lyst og venligt rum. Gulvet blev slebet og lakeret.
  • I stuen blev der i loftet indlagt akustikfelter for at sikre et godt indemiljø, hvor man føre samtaler uden at generes af dårlig akustik.
  • I alrummet, der er husets samlingspunkt for familien, giver to store ovenlys en lys og ny rumlighed.
  • I forbindelse med alrummet blev etableret overdækket terrasse i forbindelse med gårdhave. Terrasse blev opbygget i hårdttræ.
  • Familien fik træterrasser på alle sider af huset - morgen- og aftenterrasser.
  • Der blev udlagt nye spærkonstruktioner i husets stue. Dog uden at der skulle ændres på det eksisterende tegltag.
  • Husets træterrasser mod syd og vest
  • Køkkenet har store ovenlysvinduer, der lukker masser af lys ind over familiens spisebord.
Få nyt fra Danske BoligArkitekter
Få nyt fra Danske BoligArkitekter Læs mere ›