Bliv ringet op gratis af Jørgen Dahlgaard

Skriv en besked herunder eller ring

Renovering af tidstypisk Odense villa fra 1934

Ombygning af fritliggende hus

Ejendommen fra 1934 er tidstypisk for villaer opført i Odense i 1930-erne. Høj kælder, udnyttet tagetage, vandret sideudhæng og en lille vindskede gesims i gavlene. Nærværende villa ligger på en skrånende grund og mod havesiden er kælderen fritlagt. Ejendommen er med denne ombygning totalrenoveret og udearealerne er lagt om.
Før ombygningen foregik næsten alt trafik ind i huset gennem hovedindgangen ud mod vejen. Det gav mange udfordringer for en ung og aktiv børnefamilie. Bagindgangen blev flyttet fra havesiden til midt på husets langside, hvor der blev tilføjet en ny bagindgang med masser af garderobeplads. Der blev også på samme sted bygget cykelskur, så familien kunne få styr på tidligere tiders kaos omkring adgangssituationen. Den nye bagindgang giver adgang til huset i et niveau mellem stueplan og kælder. De to etager bliver således bundet naturligt sammen. De to ekstra nye værelse i kælderen ud mod haven føles i naturlig sammenhæng med bagindgang og fælles ophold i stueplan. Husets øvrige værelser er placeret på 1. sal.
Gode og flotte nye rammer om familielivet.

Energi og miljø

BR 2015

Boligejeren fik disse resultater fra projektet

  • Bedre planløsning/udnyttelse af m2
  • Familievenlige løsninger

Jørgen Dahlgaard, Dahlgaards Tegnestue

Siden 1996 har jeg været indehaver af Dahlgaards Tegnestue. Før min…

Se billeder af projektet

Ejendommen fra 1934 er tidstypisk for villaer opført i Odense i 1930-erne. Høj kælder, udnyttet tagetage, vandret sideudhæng og en lille vindskede gesims i gavlene. Nærværende villa ligger på en skrånende grund og mod havesiden er kælderen fritlagt. Ejendommen er med denne ombygning totalrenoveret og udearealerne er lagt om.
Før ombygningen foregik næsten alt trafik ind i huset gennem hovedindgangen ud mod vejen. Det gav mange udfordringer for en ung og aktiv børnefamilie. Bagindgangen blev flyttet fra havesiden til midt på husets langside, hvor der blev tilføjet en ny bagindgang med masser af garderobeplads. Der blev også på samme sted bygget cykelskur, så familien kunne få styr på tidligere tiders kaos omkring adgangssituationen. Den nye bagindgang giver adgang til huset i et niveau mellem stueplan og kælder. De to etager bliver således bundet naturligt sammen. De to ekstra nye værelse i kælderen ud mod haven føles i naturlig sammenhæng med bagindgang og fælles ophold i stueplan. Husets øvrige værelser er placeret på 1. sal.
Gode og flotte nye rammer om familielivet.
,  Ombygning, Fritliggende hus, Facade
Renovering af tidstypisk Odense villa fra 1934, Facade

Facade mod gade

Ejendommen fra 1934 er tidstypisk for villaer opført i Odense i 1930-erne. Høj kælder, udnyttet tagetage, vandret sideudhæng og en lille vindskede gesims i gavlene. Nærværende villa ligger på en skrånende grund og mod havesiden er kælderen fritlagt. Ejendommen er med denne ombygning totalrenoveret og udearealerne er lagt om.
Før ombygningen foregik næsten alt trafik ind i huset gennem hovedindgangen ud mod vejen. Det gav mange udfordringer for en ung og aktiv børnefamilie. Bagindgangen blev flyttet fra havesiden til midt på husets langside, hvor der blev tilføjet en ny bagindgang med masser af garderobeplads. Der blev også på samme sted bygget cykelskur, så familien kunne få styr på tidligere tiders kaos omkring adgangssituationen. Den nye bagindgang giver adgang til huset i et niveau mellem stueplan og kælder. De to etager bliver således bundet naturligt sammen. De to ekstra nye værelse i kælderen ud mod haven føles i naturlig sammenhæng med bagindgang og fælles ophold i stueplan. Husets øvrige værelser er placeret på 1. sal.
Gode og flotte nye rammer om familielivet.
,  Ombygning, Fritliggende hus, Indgangsparti
Renovering af tidstypisk Odense villa fra 1934, Indgangsparti

Den gamle hovedindgang og den nye bagindgang. Bemærk belægning i gule sten som er typisk for fortove og pladser i Odense

Ejendommen fra 1934 er tidstypisk for villaer opført i Odense i 1930-erne. Høj kælder, udnyttet tagetage, vandret sideudhæng og en lille vindskede gesims i gavlene. Nærværende villa ligger på en skrånende grund og mod havesiden er kælderen fritlagt. Ejendommen er med denne ombygning totalrenoveret og udearealerne er lagt om.
Før ombygningen foregik næsten alt trafik ind i huset gennem hovedindgangen ud mod vejen. Det gav mange udfordringer for en ung og aktiv børnefamilie. Bagindgangen blev flyttet fra havesiden til midt på husets langside, hvor der blev tilføjet en ny bagindgang med masser af garderobeplads. Der blev også på samme sted bygget cykelskur, så familien kunne få styr på tidligere tiders kaos omkring adgangssituationen. Den nye bagindgang giver adgang til huset i et niveau mellem stueplan og kælder. De to etager bliver således bundet naturligt sammen. De to ekstra nye værelse i kælderen ud mod haven føles i naturlig sammenhæng med bagindgang og fælles ophold i stueplan. Husets øvrige værelser er placeret på 1. sal.
Gode og flotte nye rammer om familielivet.
,  Ombygning, Fritliggende hus, Facade
Renovering af tidstypisk Odense villa fra 1934, Facade

Den høje facade mod havesiden. Bemærk de nye franske døre og den nye terrasse fra stueplan

Ejendommen fra 1934 er tidstypisk for villaer opført i Odense i 1930-erne. Høj kælder, udnyttet tagetage, vandret sideudhæng og en lille vindskede gesims i gavlene. Nærværende villa ligger på en skrånende grund og mod havesiden er kælderen fritlagt. Ejendommen er med denne ombygning totalrenoveret og udearealerne er lagt om.
Før ombygningen foregik næsten alt trafik ind i huset gennem hovedindgangen ud mod vejen. Det gav mange udfordringer for en ung og aktiv børnefamilie. Bagindgangen blev flyttet fra havesiden til midt på husets langside, hvor der blev tilføjet en ny bagindgang med masser af garderobeplads. Der blev også på samme sted bygget cykelskur, så familien kunne få styr på tidligere tiders kaos omkring adgangssituationen. Den nye bagindgang giver adgang til huset i et niveau mellem stueplan og kælder. De to etager bliver således bundet naturligt sammen. De to ekstra nye værelse i kælderen ud mod haven føles i naturlig sammenhæng med bagindgang og fælles ophold i stueplan. Husets øvrige værelser er placeret på 1. sal.
Gode og flotte nye rammer om familielivet.
,  Ombygning, Fritliggende hus, Haveplan
Renovering af tidstypisk Odense villa fra 1934, Haveplan

Også her er anvendt gule klinker typisk for belægninger i Odense

Ejendommen fra 1934 er tidstypisk for villaer opført i Odense i 1930-erne. Høj kælder, udnyttet tagetage, vandret sideudhæng og en lille vindskede gesims i gavlene. Nærværende villa ligger på en skrånende grund og mod havesiden er kælderen fritlagt. Ejendommen er med denne ombygning totalrenoveret og udearealerne er lagt om.
Før ombygningen foregik næsten alt trafik ind i huset gennem hovedindgangen ud mod vejen. Det gav mange udfordringer for en ung og aktiv børnefamilie. Bagindgangen blev flyttet fra havesiden til midt på husets langside, hvor der blev tilføjet en ny bagindgang med masser af garderobeplads. Der blev også på samme sted bygget cykelskur, så familien kunne få styr på tidligere tiders kaos omkring adgangssituationen. Den nye bagindgang giver adgang til huset i et niveau mellem stueplan og kælder. De to etager bliver således bundet naturligt sammen. De to ekstra nye værelse i kælderen ud mod haven føles i naturlig sammenhæng med bagindgang og fælles ophold i stueplan. Husets øvrige værelser er placeret på 1. sal.
Gode og flotte nye rammer om familielivet.
,  Ombygning, Fritliggende hus, Entré
Renovering af tidstypisk Odense villa fra 1934, Entré

Til højre den gamle Hall og til venstre den nye adgang fra husets langside

Ejendommen fra 1934 er tidstypisk for villaer opført i Odense i 1930-erne. Høj kælder, udnyttet tagetage, vandret sideudhæng og en lille vindskede gesims i gavlene. Nærværende villa ligger på en skrånende grund og mod havesiden er kælderen fritlagt. Ejendommen er med denne ombygning totalrenoveret og udearealerne er lagt om.
Før ombygningen foregik næsten alt trafik ind i huset gennem hovedindgangen ud mod vejen. Det gav mange udfordringer for en ung og aktiv børnefamilie. Bagindgangen blev flyttet fra havesiden til midt på husets langside, hvor der blev tilføjet en ny bagindgang med masser af garderobeplads. Der blev også på samme sted bygget cykelskur, så familien kunne få styr på tidligere tiders kaos omkring adgangssituationen. Den nye bagindgang giver adgang til huset i et niveau mellem stueplan og kælder. De to etager bliver således bundet naturligt sammen. De to ekstra nye værelse i kælderen ud mod haven føles i naturlig sammenhæng med bagindgang og fælles ophold i stueplan. Husets øvrige værelser er placeret på 1. sal.
Gode og flotte nye rammer om familielivet.
,  Ombygning, Fritliggende hus, Køkken
Renovering af tidstypisk Odense villa fra 1934, Køkken

Nyt Hanstholm Køkken

Ejendommen fra 1934 er tidstypisk for villaer opført i Odense i 1930-erne. Høj kælder, udnyttet tagetage, vandret sideudhæng og en lille vindskede gesims i gavlene. Nærværende villa ligger på en skrånende grund og mod havesiden er kælderen fritlagt. Ejendommen er med denne ombygning totalrenoveret og udearealerne er lagt om.
Før ombygningen foregik næsten alt trafik ind i huset gennem hovedindgangen ud mod vejen. Det gav mange udfordringer for en ung og aktiv børnefamilie. Bagindgangen blev flyttet fra havesiden til midt på husets langside, hvor der blev tilføjet en ny bagindgang med masser af garderobeplads. Der blev også på samme sted bygget cykelskur, så familien kunne få styr på tidligere tiders kaos omkring adgangssituationen. Den nye bagindgang giver adgang til huset i et niveau mellem stueplan og kælder. De to etager bliver således bundet naturligt sammen. De to ekstra nye værelse i kælderen ud mod haven føles i naturlig sammenhæng med bagindgang og fælles ophold i stueplan. Husets øvrige værelser er placeret på 1. sal.
Gode og flotte nye rammer om familielivet.
,  Ombygning, Fritliggende hus, Køkken
Renovering af tidstypisk Odense villa fra 1934, Køkken

Nye franske døre ud til terrassen mod havesiden

Ejendommen fra 1934 er tidstypisk for villaer opført i Odense i 1930-erne. Høj kælder, udnyttet tagetage, vandret sideudhæng og en lille vindskede gesims i gavlene. Nærværende villa ligger på en skrånende grund og mod havesiden er kælderen fritlagt. Ejendommen er med denne ombygning totalrenoveret og udearealerne er lagt om.
Før ombygningen foregik næsten alt trafik ind i huset gennem hovedindgangen ud mod vejen. Det gav mange udfordringer for en ung og aktiv børnefamilie. Bagindgangen blev flyttet fra havesiden til midt på husets langside, hvor der blev tilføjet en ny bagindgang med masser af garderobeplads. Der blev også på samme sted bygget cykelskur, så familien kunne få styr på tidligere tiders kaos omkring adgangssituationen. Den nye bagindgang giver adgang til huset i et niveau mellem stueplan og kælder. De to etager bliver således bundet naturligt sammen. De to ekstra nye værelse i kælderen ud mod haven føles i naturlig sammenhæng med bagindgang og fælles ophold i stueplan. Husets øvrige værelser er placeret på 1. sal.
Gode og flotte nye rammer om familielivet.
,  Ombygning, Fritliggende hus, Haveplan
Renovering af tidstypisk Odense villa fra 1934, Haveplan

Husets nye småbygninger er udført med Sedum tag på grund af synlighed inde fra huset

Ejendommen fra 1934 er tidstypisk for villaer opført i Odense i 1930-erne. Høj kælder, udnyttet tagetage, vandret sideudhæng og en lille vindskede gesims i gavlene. Nærværende villa ligger på en skrånende grund og mod havesiden er kælderen fritlagt. Ejendommen er med denne ombygning totalrenoveret og udearealerne er lagt om.
Før ombygningen foregik næsten alt trafik ind i huset gennem hovedindgangen ud mod vejen. Det gav mange udfordringer for en ung og aktiv børnefamilie. Bagindgangen blev flyttet fra havesiden til midt på husets langside, hvor der blev tilføjet en ny bagindgang med masser af garderobeplads. Der blev også på samme sted bygget cykelskur, så familien kunne få styr på tidligere tiders kaos omkring adgangssituationen. Den nye bagindgang giver adgang til huset i et niveau mellem stueplan og kælder. De to etager bliver således bundet naturligt sammen. De to ekstra nye værelse i kælderen ud mod haven føles i naturlig sammenhæng med bagindgang og fælles ophold i stueplan. Husets øvrige værelser er placeret på 1. sal.
Gode og flotte nye rammer om familielivet.
,  Ombygning, Fritliggende hus, Køkken
Renovering af tidstypisk Odense villa fra 1934, Køkken

Køkken og spisestue i direkte sammenhæng

Ejendommen fra 1934 er tidstypisk for villaer opført i Odense i 1930-erne. Høj kælder, udnyttet tagetage, vandret sideudhæng og en lille vindskede gesims i gavlene. Nærværende villa ligger på en skrånende grund og mod havesiden er kælderen fritlagt. Ejendommen er med denne ombygning totalrenoveret og udearealerne er lagt om.
Før ombygningen foregik næsten alt trafik ind i huset gennem hovedindgangen ud mod vejen. Det gav mange udfordringer for en ung og aktiv børnefamilie. Bagindgangen blev flyttet fra havesiden til midt på husets langside, hvor der blev tilføjet en ny bagindgang med masser af garderobeplads. Der blev også på samme sted bygget cykelskur, så familien kunne få styr på tidligere tiders kaos omkring adgangssituationen. Den nye bagindgang giver adgang til huset i et niveau mellem stueplan og kælder. De to etager bliver således bundet naturligt sammen. De to ekstra nye værelse i kælderen ud mod haven føles i naturlig sammenhæng med bagindgang og fælles ophold i stueplan. Husets øvrige værelser er placeret på 1. sal.
Gode og flotte nye rammer om familielivet.
,  Ombygning, Fritliggende hus, Terrasse/altan
Renovering af tidstypisk Odense villa fra 1934, Terrasse/altan

De nye franske døre sikrer direkte kontakt til terrasse / have. Til venstre ser man ned i den nye baggang med masser af garderobeplads

Ejendommen fra 1934 er tidstypisk for villaer opført i Odense i 1930-erne. Høj kælder, udnyttet tagetage, vandret sideudhæng og en lille vindskede gesims i gavlene. Nærværende villa ligger på en skrånende grund og mod havesiden er kælderen fritlagt. Ejendommen er med denne ombygning totalrenoveret og udearealerne er lagt om.
Før ombygningen foregik næsten alt trafik ind i huset gennem hovedindgangen ud mod vejen. Det gav mange udfordringer for en ung og aktiv børnefamilie. Bagindgangen blev flyttet fra havesiden til midt på husets langside, hvor der blev tilføjet en ny bagindgang med masser af garderobeplads. Der blev også på samme sted bygget cykelskur, så familien kunne få styr på tidligere tiders kaos omkring adgangssituationen. Den nye bagindgang giver adgang til huset i et niveau mellem stueplan og kælder. De to etager bliver således bundet naturligt sammen. De to ekstra nye værelse i kælderen ud mod haven føles i naturlig sammenhæng med bagindgang og fælles ophold i stueplan. Husets øvrige værelser er placeret på 1. sal.
Gode og flotte nye rammer om familielivet.
,  Ombygning, Fritliggende hus, Stue
Renovering af tidstypisk Odense villa fra 1934, Stue

Der er udført nye radiatorskjulere i opholdsstuen

Ejendommen fra 1934 er tidstypisk for villaer opført i Odense i 1930-erne. Høj kælder, udnyttet tagetage, vandret sideudhæng og en lille vindskede gesims i gavlene. Nærværende villa ligger på en skrånende grund og mod havesiden er kælderen fritlagt. Ejendommen er med denne ombygning totalrenoveret og udearealerne er lagt om.
Før ombygningen foregik næsten alt trafik ind i huset gennem hovedindgangen ud mod vejen. Det gav mange udfordringer for en ung og aktiv børnefamilie. Bagindgangen blev flyttet fra havesiden til midt på husets langside, hvor der blev tilføjet en ny bagindgang med masser af garderobeplads. Der blev også på samme sted bygget cykelskur, så familien kunne få styr på tidligere tiders kaos omkring adgangssituationen. Den nye bagindgang giver adgang til huset i et niveau mellem stueplan og kælder. De to etager bliver således bundet naturligt sammen. De to ekstra nye værelse i kælderen ud mod haven føles i naturlig sammenhæng med bagindgang og fælles ophold i stueplan. Husets øvrige værelser er placeret på 1. sal.
Gode og flotte nye rammer om familielivet.
,  Ombygning, Fritliggende hus, Stue
Renovering af tidstypisk Odense villa fra 1934, Stue

Alle familiens opholdsrum er samlet i stueplan. Mellem stue og spisestue er udført ny væg til væg reol omkring nye glasdøre.

  • Facade mod gade
  • Den gamle hovedindgang og den nye bagindgang. Bemærk belægning i gule sten som er typisk for fortove og pladser i Odense
  • Den høje facade mod havesiden. Bemærk de nye franske døre og den nye terrasse fra stueplan
  • Også her er anvendt gule klinker typisk for belægninger i Odense
  • Til højre den gamle Hall og til venstre den nye adgang fra husets langside
  • Nyt Hanstholm Køkken
  • Nye franske døre ud til terrassen mod havesiden
  • Husets nye småbygninger er udført med Sedum tag på grund af synlighed inde fra huset
  • Køkken og spisestue i direkte sammenhæng
  • De nye franske døre sikrer direkte kontakt til terrasse / have. Til venstre ser man ned i den nye baggang med masser af garderobeplads
  • Der er udført nye radiatorskjulere i opholdsstuen
  • Alle familiens opholdsrum er samlet i stueplan. Mellem stue og spisestue er udført ny væg til væg reol omkring nye glasdøre.
Arkitekten kan tjene sit eget honorar hjem.
Arkitekten kan tjene sit eget honorar hjem. Læs mere ›