Orangeri

Bliv ringet op gratis af Thomas Hjort

Skriv en besked herunder eller ring

Respektfuld tilbygning med klassiske detaljer

Tilbygning til byhus

En restriktiv lokalplan gav nogle udfordringer, da det charmerende dobbelthus fra starten af 1900-tallet skulle udvides med flere kvadratmeter. Arkitekt Thomas Hjort fra m4 Arkitekter tegnede et forslag, som tog hensyn til lokalplanen og gav familien lys og luft i boligen. Løsningen blev en tilbygning med klassiske detaljer, der minder om et orangeri.

En lokalplan satte visse begrænsninger for, hvordan der kunne laves tilbygning til huset. Arkitekten tog udfordringen op og sørgede for, at tilbygningens arkitektoniske udtryk kom til at passe til det oprindelige hus. Arkitekten gav facaden på tilbygningen mange fine bygningsmæssige detaljer, hvilket har resulteret i et sammenhængende arkitektonisk udtryk. Detaljeringsgraden og materialevalget har givet tilbygningen et let udtryk, så den mest af alt minder om et orangeri.

For at skabe udsigt og få udnyttet dagslyset bedst muligt, har tilbygningen fået fløjdøre med glas i. Desuden er der lavet fine småsprossede vinduer i tilbygningen, så det passer til vinduerne i den originale bolig.

Vinduerne og fløjdørene har givet masser af dagslys i tilbygningen og de har desuden skabt en bedre sammenhæng med haven. Udover at få optimeret mængden af dagslys har familien fået udsigt og direkte adgang fra stuen til haven. Forbindelsen til haven har medført, at familien ofte lader dørene til haven stå åbne i sæsonen, hvor vejret er godt.
Tidligere var der placeret en overdækning med udgang fra køkkenet. Overdækning blev revet ned for at give plads til den nye tilbygning, som ligger i naturlig forlængelse af familiens køkken.
For at undgå et mørkt køkken blev sørgede arkitekten for at få skabt så store glaspartier som muligt. Fra køkkenet fortsætter spisestuen og dagslyset kommer ind fra haven.

Slutresultatet er en smuk tilbygning og en bolig med flere kvadratmeter, mere dagslys og bedre sammenhæng mellem inde- og udearealer.

Energi og miljø

Tilbygningen er isoleret efter det gældende bygningsreglement. Derudover blev alle gamle vinduer udskiftet til nye i lavenergiklasse A. Det lille tagudhæng hindrer overophedning i sommerhalvåret.

Boligejeren fik disse resultater fra projektet

  • Mere plads
  • Bedre dagslys
  • Bedre sammenhæng med haven/terrassen

Thomas Hjort, m4 Arkitekter P/S

I mit arbejde med boligprojekterne arbejder jeg med stor respekt for dine...

Se billeder af projektet

En restriktiv lokalplan gav nogle udfordringer, da det charmerende dobbelthus fra starten af 1900-tallet skulle udvides med flere kvadratmeter. Arkitekt Thomas Hjort fra m4 Arkitekter tegnede et forslag, som tog hensyn til lokalplanen og gav familien lys og luft i boligen. Løsningen blev en tilbygning med klassiske detaljer, der minder om et orangeri. 

En lokalplan satte visse begrænsninger for, hvordan der kunne laves tilbygning til huset. Arkitekten tog udfordringen op og sørgede for, at tilbygningens arkitektoniske udtryk kom til at passe til det oprindelige hus. Arkitekten gav facaden på tilbygningen mange fine bygningsmæssige detaljer, hvilket har resulteret i et sammenhængende arkitektonisk udtryk. Detaljeringsgraden og materialevalget har givet tilbygningen et let udtryk, så den mest af alt minder om et orangeri. 

For at skabe udsigt og få udnyttet dagslyset bedst muligt, har tilbygningen fået fløjdøre med glas i. Desuden er der lavet fine småsprossede vinduer i tilbygningen, så det passer til vinduerne i den originale bolig. 

Vinduerne og fløjdørene har givet masser af dagslys i tilbygningen og de har desuden skabt en bedre sammenhæng med haven. Udover at få optimeret mængden af dagslys har familien fået udsigt og direkte adgang fra stuen til haven. Forbindelsen til haven har medført, at familien ofte lader dørene til haven stå åbne i sæsonen, hvor vejret er godt. 
Tidligere var der placeret en overdækning med udgang fra køkkenet. Overdækning blev revet ned for at give plads til den nye tilbygning, som ligger i naturlig forlængelse af familiens køkken.
For at undgå et mørkt køkken blev sørgede arkitekten for at få skabt så store glaspartier som muligt. Fra køkkenet fortsætter spisestuen og dagslyset kommer ind fra haven.

Slutresultatet er en smuk tilbygning og en bolig med flere kvadratmeter, mere dagslys og bedre sammenhæng mellem inde- og udearealer. ,  Tilbygning, Byhus, Udestue/havestue
Respektfuld tilbygning med klassiske detaljer, Udestue/havestue

Den tilbyggede spisestue, der minder om et orangeri. Bygningen er isoleret efter gældende bygningsreglement.
Foto: Torben Klint

En restriktiv lokalplan gav nogle udfordringer, da det charmerende dobbelthus fra starten af 1900-tallet skulle udvides med flere kvadratmeter. Arkitekt Thomas Hjort fra m4 Arkitekter tegnede et forslag, som tog hensyn til lokalplanen og gav familien lys og luft i boligen. Løsningen blev en tilbygning med klassiske detaljer, der minder om et orangeri. 

En lokalplan satte visse begrænsninger for, hvordan der kunne laves tilbygning til huset. Arkitekten tog udfordringen op og sørgede for, at tilbygningens arkitektoniske udtryk kom til at passe til det oprindelige hus. Arkitekten gav facaden på tilbygningen mange fine bygningsmæssige detaljer, hvilket har resulteret i et sammenhængende arkitektonisk udtryk. Detaljeringsgraden og materialevalget har givet tilbygningen et let udtryk, så den mest af alt minder om et orangeri. 

For at skabe udsigt og få udnyttet dagslyset bedst muligt, har tilbygningen fået fløjdøre med glas i. Desuden er der lavet fine småsprossede vinduer i tilbygningen, så det passer til vinduerne i den originale bolig. 

Vinduerne og fløjdørene har givet masser af dagslys i tilbygningen og de har desuden skabt en bedre sammenhæng med haven. Udover at få optimeret mængden af dagslys har familien fået udsigt og direkte adgang fra stuen til haven. Forbindelsen til haven har medført, at familien ofte lader dørene til haven stå åbne i sæsonen, hvor vejret er godt. 
Tidligere var der placeret en overdækning med udgang fra køkkenet. Overdækning blev revet ned for at give plads til den nye tilbygning, som ligger i naturlig forlængelse af familiens køkken.
For at undgå et mørkt køkken blev sørgede arkitekten for at få skabt så store glaspartier som muligt. Fra køkkenet fortsætter spisestuen og dagslyset kommer ind fra haven.

Slutresultatet er en smuk tilbygning og en bolig med flere kvadratmeter, mere dagslys og bedre sammenhæng mellem inde- og udearealer. ,  Tilbygning, Byhus, Køkken
Respektfuld tilbygning med klassiske detaljer, Køkken

For at undgå et mørkt køkken er der lagt vægt på at få så store glasfelter som muligt.
Foto: Torben Klint

En restriktiv lokalplan gav nogle udfordringer, da det charmerende dobbelthus fra starten af 1900-tallet skulle udvides med flere kvadratmeter. Arkitekt Thomas Hjort fra m4 Arkitekter tegnede et forslag, som tog hensyn til lokalplanen og gav familien lys og luft i boligen. Løsningen blev en tilbygning med klassiske detaljer, der minder om et orangeri. 

En lokalplan satte visse begrænsninger for, hvordan der kunne laves tilbygning til huset. Arkitekten tog udfordringen op og sørgede for, at tilbygningens arkitektoniske udtryk kom til at passe til det oprindelige hus. Arkitekten gav facaden på tilbygningen mange fine bygningsmæssige detaljer, hvilket har resulteret i et sammenhængende arkitektonisk udtryk. Detaljeringsgraden og materialevalget har givet tilbygningen et let udtryk, så den mest af alt minder om et orangeri. 

For at skabe udsigt og få udnyttet dagslyset bedst muligt, har tilbygningen fået fløjdøre med glas i. Desuden er der lavet fine småsprossede vinduer i tilbygningen, så det passer til vinduerne i den originale bolig. 

Vinduerne og fløjdørene har givet masser af dagslys i tilbygningen og de har desuden skabt en bedre sammenhæng med haven. Udover at få optimeret mængden af dagslys har familien fået udsigt og direkte adgang fra stuen til haven. Forbindelsen til haven har medført, at familien ofte lader dørene til haven stå åbne i sæsonen, hvor vejret er godt. 
Tidligere var der placeret en overdækning med udgang fra køkkenet. Overdækning blev revet ned for at give plads til den nye tilbygning, som ligger i naturlig forlængelse af familiens køkken.
For at undgå et mørkt køkken blev sørgede arkitekten for at få skabt så store glaspartier som muligt. Fra køkkenet fortsætter spisestuen og dagslyset kommer ind fra haven.

Slutresultatet er en smuk tilbygning og en bolig med flere kvadratmeter, mere dagslys og bedre sammenhæng mellem inde- og udearealer. ,  Tilbygning, Byhus, Køkken
Respektfuld tilbygning med klassiske detaljer, Køkken

I sæsonen, hvor vejret er godt, står dørene ofte åbne til haven.
Foto: Torben Klint

En restriktiv lokalplan gav nogle udfordringer, da det charmerende dobbelthus fra starten af 1900-tallet skulle udvides med flere kvadratmeter. Arkitekt Thomas Hjort fra m4 Arkitekter tegnede et forslag, som tog hensyn til lokalplanen og gav familien lys og luft i boligen. Løsningen blev en tilbygning med klassiske detaljer, der minder om et orangeri. 

En lokalplan satte visse begrænsninger for, hvordan der kunne laves tilbygning til huset. Arkitekten tog udfordringen op og sørgede for, at tilbygningens arkitektoniske udtryk kom til at passe til det oprindelige hus. Arkitekten gav facaden på tilbygningen mange fine bygningsmæssige detaljer, hvilket har resulteret i et sammenhængende arkitektonisk udtryk. Detaljeringsgraden og materialevalget har givet tilbygningen et let udtryk, så den mest af alt minder om et orangeri. 

For at skabe udsigt og få udnyttet dagslyset bedst muligt, har tilbygningen fået fløjdøre med glas i. Desuden er der lavet fine småsprossede vinduer i tilbygningen, så det passer til vinduerne i den originale bolig. 

Vinduerne og fløjdørene har givet masser af dagslys i tilbygningen og de har desuden skabt en bedre sammenhæng med haven. Udover at få optimeret mængden af dagslys har familien fået udsigt og direkte adgang fra stuen til haven. Forbindelsen til haven har medført, at familien ofte lader dørene til haven stå åbne i sæsonen, hvor vejret er godt. 
Tidligere var der placeret en overdækning med udgang fra køkkenet. Overdækning blev revet ned for at give plads til den nye tilbygning, som ligger i naturlig forlængelse af familiens køkken.
For at undgå et mørkt køkken blev sørgede arkitekten for at få skabt så store glaspartier som muligt. Fra køkkenet fortsætter spisestuen og dagslyset kommer ind fra haven.

Slutresultatet er en smuk tilbygning og en bolig med flere kvadratmeter, mere dagslys og bedre sammenhæng mellem inde- og udearealer. ,  Tilbygning, Byhus, Udestue/havestue
Respektfuld tilbygning med klassiske detaljer, Udestue/havestue

Der er bevidst arbejdet med, at tilbygningens detaljering og materialevalg skal have et let og orangeri-agtigt udtryk. Tilbygningen følger hovedhusets eksisterende linier, men den har samtidig sin egen karakter.
Foto: Torben Klint

En restriktiv lokalplan gav nogle udfordringer, da det charmerende dobbelthus fra starten af 1900-tallet skulle udvides med flere kvadratmeter. Arkitekt Thomas Hjort fra m4 Arkitekter tegnede et forslag, som tog hensyn til lokalplanen og gav familien lys og luft i boligen. Løsningen blev en tilbygning med klassiske detaljer, der minder om et orangeri. 

En lokalplan satte visse begrænsninger for, hvordan der kunne laves tilbygning til huset. Arkitekten tog udfordringen op og sørgede for, at tilbygningens arkitektoniske udtryk kom til at passe til det oprindelige hus. Arkitekten gav facaden på tilbygningen mange fine bygningsmæssige detaljer, hvilket har resulteret i et sammenhængende arkitektonisk udtryk. Detaljeringsgraden og materialevalget har givet tilbygningen et let udtryk, så den mest af alt minder om et orangeri. 

For at skabe udsigt og få udnyttet dagslyset bedst muligt, har tilbygningen fået fløjdøre med glas i. Desuden er der lavet fine småsprossede vinduer i tilbygningen, så det passer til vinduerne i den originale bolig. 

Vinduerne og fløjdørene har givet masser af dagslys i tilbygningen og de har desuden skabt en bedre sammenhæng med haven. Udover at få optimeret mængden af dagslys har familien fået udsigt og direkte adgang fra stuen til haven. Forbindelsen til haven har medført, at familien ofte lader dørene til haven stå åbne i sæsonen, hvor vejret er godt. 
Tidligere var der placeret en overdækning med udgang fra køkkenet. Overdækning blev revet ned for at give plads til den nye tilbygning, som ligger i naturlig forlængelse af familiens køkken.
For at undgå et mørkt køkken blev sørgede arkitekten for at få skabt så store glaspartier som muligt. Fra køkkenet fortsætter spisestuen og dagslyset kommer ind fra haven.

Slutresultatet er en smuk tilbygning og en bolig med flere kvadratmeter, mere dagslys og bedre sammenhæng mellem inde- og udearealer. ,  Tilbygning, Byhus, Facade
Respektfuld tilbygning med klassiske detaljer, Facade

Tilbygningen er rykket lidt ind, så nedløbsrøret dækkes af den eksisterende bolig.
Foto: Torben Klint

En restriktiv lokalplan gav nogle udfordringer, da det charmerende dobbelthus fra starten af 1900-tallet skulle udvides med flere kvadratmeter. Arkitekt Thomas Hjort fra m4 Arkitekter tegnede et forslag, som tog hensyn til lokalplanen og gav familien lys og luft i boligen. Løsningen blev en tilbygning med klassiske detaljer, der minder om et orangeri. 

En lokalplan satte visse begrænsninger for, hvordan der kunne laves tilbygning til huset. Arkitekten tog udfordringen op og sørgede for, at tilbygningens arkitektoniske udtryk kom til at passe til det oprindelige hus. Arkitekten gav facaden på tilbygningen mange fine bygningsmæssige detaljer, hvilket har resulteret i et sammenhængende arkitektonisk udtryk. Detaljeringsgraden og materialevalget har givet tilbygningen et let udtryk, så den mest af alt minder om et orangeri. 

For at skabe udsigt og få udnyttet dagslyset bedst muligt, har tilbygningen fået fløjdøre med glas i. Desuden er der lavet fine småsprossede vinduer i tilbygningen, så det passer til vinduerne i den originale bolig. 

Vinduerne og fløjdørene har givet masser af dagslys i tilbygningen og de har desuden skabt en bedre sammenhæng med haven. Udover at få optimeret mængden af dagslys har familien fået udsigt og direkte adgang fra stuen til haven. Forbindelsen til haven har medført, at familien ofte lader dørene til haven stå åbne i sæsonen, hvor vejret er godt. 
Tidligere var der placeret en overdækning med udgang fra køkkenet. Overdækning blev revet ned for at give plads til den nye tilbygning, som ligger i naturlig forlængelse af familiens køkken.
For at undgå et mørkt køkken blev sørgede arkitekten for at få skabt så store glaspartier som muligt. Fra køkkenet fortsætter spisestuen og dagslyset kommer ind fra haven.

Slutresultatet er en smuk tilbygning og en bolig med flere kvadratmeter, mere dagslys og bedre sammenhæng mellem inde- og udearealer. ,  Tilbygning, Byhus, Facade
Respektfuld tilbygning med klassiske detaljer, Facade

Tidligere var der placeret en overdækning med udgang fra køkkenet. Den blev fjernet for at skabe plads til spisestuen.

  • Den tilbyggede spisestue, der minder om et orangeri. Bygningen er isoleret efter gældende bygningsreglement.
Foto: Torben Klint
  • For at undgå et mørkt køkken er der lagt vægt på at få så store glasfelter som muligt.
Foto: Torben Klint
  • I sæsonen, hvor vejret er godt, står dørene ofte åbne til haven.
Foto: Torben Klint
  • Der er bevidst arbejdet med, at tilbygningens detaljering og materialevalg skal have et let og orangeri-agtigt udtryk. Tilbygningen følger hovedhusets eksisterende linier, men den har samtidig sin egen karakter. 
Foto: Torben Klint
  • Tilbygningen er rykket lidt ind, så nedløbsrøret dækkes af den eksisterende bolig.
Foto: Torben Klint
  • Tidligere var der placeret en overdækning med udgang fra køkkenet. Den blev fjernet for at skabe plads til spisestuen.
Få dit byggeprojekt hurtigt og effektivt i mål.
Få dit byggeprojekt hurtigt og effektivt i mål.