Bliv ringet op gratis af Anette Mørch

Skriv en besked herunder eller ring

Stor effekt med lille tilbygning

Tilbygning til rækkehus/klyngehus

I en homogen rækkehusbebyggelse er det naturligt, at der er opstillet kriterier for eventuelle ændringer af de enkelte boliger.
Her er det et enderækkehus, hvortil der måtte tilbygges nøjagtig 13 m2 og inden for et begrænset areal af grunden. Familien ønskede sig en spisestue i tilknytning til det eksisterende køkken. Samtidig ville de gerne åbne op i stueplanet til et mere sammenhængende hele.
Det også begrænsede tilladte vinduesareal måtte overvejes. Løsningen blev at samle et stort vinduesparti mod havesiden og ny udvendig opholdskrog. Ønsket om tilbygningens præg af havestue kunne understreges af et smukt flisegulv i den nye spisestue. Gulvniveauet i spisestuen er forsænket ét trin i forhold til køkkenet.
Ved samtidig at fjerne vægge mellem indgang, stue og køkken samt tilbygning blev der skab en stor rumlig effekt i boligen til trods for den lille tilbygning. De bærende vægge blev erstattet af indmurede bærende bjælker og søjler.

Energi og miljø

Tilbygning opført med energikrav efter BR18

Boligejeren fik disse resultater fra projektet

  • Flere rum
  • Bedre dagslys
  • Bedre planløsning/udnyttelse af m2

Anette Mørch, Tegnestuen Blomsten

Tegnestuen Blomsten er specialist i at hjælpe private boligejere gennem et…

Se billeder af projektet

I en homogen rækkehusbebyggelse er det naturligt, at der er opstillet kriterier for eventuelle ændringer af de enkelte boliger.
Her er det et enderækkehus, hvortil der måtte tilbygges nøjagtig 13 m2 og inden for et begrænset areal af grunden. Familien ønskede sig en spisestue i tilknytning til det eksisterende køkken. Samtidig ville de gerne åbne op i stueplanet til et mere sammenhængende hele.
Det også begrænsede tilladte vinduesareal måtte overvejes. Løsningen blev at samle et stort vinduesparti mod havesiden og ny udvendig opholdskrog. Ønsket om tilbygningens præg af havestue kunne understreges af et smukt flisegulv i den nye spisestue. Gulvniveauet i spisestuen er forsænket ét trin i forhold til køkkenet.
Ved samtidig at fjerne vægge mellem indgang, stue og køkken samt tilbygning blev der skab en stor rumlig effekt i boligen til trods for den lille tilbygning. De bærende vægge blev erstattet af indmurede bærende bjælker og søjler.
,  Tilbygning, Rækkehus/klyngehus, Facade
Stor effekt med lille tilbygning, Facade

13m2 tilbygning til enderækkehus

I en homogen rækkehusbebyggelse er det naturligt, at der er opstillet kriterier for eventuelle ændringer af de enkelte boliger.
Her er det et enderækkehus, hvortil der måtte tilbygges nøjagtig 13 m2 og inden for et begrænset areal af grunden. Familien ønskede sig en spisestue i tilknytning til det eksisterende køkken. Samtidig ville de gerne åbne op i stueplanet til et mere sammenhængende hele.
Det også begrænsede tilladte vinduesareal måtte overvejes. Løsningen blev at samle et stort vinduesparti mod havesiden og ny udvendig opholdskrog. Ønsket om tilbygningens præg af havestue kunne understreges af et smukt flisegulv i den nye spisestue. Gulvniveauet i spisestuen er forsænket ét trin i forhold til køkkenet.
Ved samtidig at fjerne vægge mellem indgang, stue og køkken samt tilbygning blev der skab en stor rumlig effekt i boligen til trods for den lille tilbygning. De bærende vægge blev erstattet af indmurede bærende bjælker og søjler.
,  Tilbygning, Rækkehus/klyngehus, Terrasse/altan
Stor effekt med lille tilbygning, Terrasse/altan

Med tilbygningen fulgte en ny opholdskrog i haven mod SV

I en homogen rækkehusbebyggelse er det naturligt, at der er opstillet kriterier for eventuelle ændringer af de enkelte boliger.
Her er det et enderækkehus, hvortil der måtte tilbygges nøjagtig 13 m2 og inden for et begrænset areal af grunden. Familien ønskede sig en spisestue i tilknytning til det eksisterende køkken. Samtidig ville de gerne åbne op i stueplanet til et mere sammenhængende hele.
Det også begrænsede tilladte vinduesareal måtte overvejes. Løsningen blev at samle et stort vinduesparti mod havesiden og ny udvendig opholdskrog. Ønsket om tilbygningens præg af havestue kunne understreges af et smukt flisegulv i den nye spisestue. Gulvniveauet i spisestuen er forsænket ét trin i forhold til køkkenet.
Ved samtidig at fjerne vægge mellem indgang, stue og køkken samt tilbygning blev der skab en stor rumlig effekt i boligen til trods for den lille tilbygning. De bærende vægge blev erstattet af indmurede bærende bjælker og søjler.
,  Tilbygning, Rækkehus/klyngehus, Køkken
Stor effekt med lille tilbygning, Køkken

Det gamle køkken blev renoveret og smelter nu sammen med den nye spisestue i tilbygningen

I en homogen rækkehusbebyggelse er det naturligt, at der er opstillet kriterier for eventuelle ændringer af de enkelte boliger.
Her er det et enderækkehus, hvortil der måtte tilbygges nøjagtig 13 m2 og inden for et begrænset areal af grunden. Familien ønskede sig en spisestue i tilknytning til det eksisterende køkken. Samtidig ville de gerne åbne op i stueplanet til et mere sammenhængende hele.
Det også begrænsede tilladte vinduesareal måtte overvejes. Løsningen blev at samle et stort vinduesparti mod havesiden og ny udvendig opholdskrog. Ønsket om tilbygningens præg af havestue kunne understreges af et smukt flisegulv i den nye spisestue. Gulvniveauet i spisestuen er forsænket ét trin i forhold til køkkenet.
Ved samtidig at fjerne vægge mellem indgang, stue og køkken samt tilbygning blev der skab en stor rumlig effekt i boligen til trods for den lille tilbygning. De bærende vægge blev erstattet af indmurede bærende bjælker og søjler.
,  Tilbygning, Rækkehus/klyngehus, Stue
Stor effekt med lille tilbygning, Stue

Den nye spisestue med havestuelook

I en homogen rækkehusbebyggelse er det naturligt, at der er opstillet kriterier for eventuelle ændringer af de enkelte boliger.
Her er det et enderækkehus, hvortil der måtte tilbygges nøjagtig 13 m2 og inden for et begrænset areal af grunden. Familien ønskede sig en spisestue i tilknytning til det eksisterende køkken. Samtidig ville de gerne åbne op i stueplanet til et mere sammenhængende hele.
Det også begrænsede tilladte vinduesareal måtte overvejes. Løsningen blev at samle et stort vinduesparti mod havesiden og ny udvendig opholdskrog. Ønsket om tilbygningens præg af havestue kunne understreges af et smukt flisegulv i den nye spisestue. Gulvniveauet i spisestuen er forsænket ét trin i forhold til køkkenet.
Ved samtidig at fjerne vægge mellem indgang, stue og køkken samt tilbygning blev der skab en stor rumlig effekt i boligen til trods for den lille tilbygning. De bærende vægge blev erstattet af indmurede bærende bjælker og søjler.
,  Tilbygning, Rækkehus/klyngehus, Stue
Stor effekt med lille tilbygning, Stue

Tilbygningen er et trappetrin nærmere haven. Havestuelooket understreges af et flot klassisk flisegulv

I en homogen rækkehusbebyggelse er det naturligt, at der er opstillet kriterier for eventuelle ændringer af de enkelte boliger.
Her er det et enderækkehus, hvortil der måtte tilbygges nøjagtig 13 m2 og inden for et begrænset areal af grunden. Familien ønskede sig en spisestue i tilknytning til det eksisterende køkken. Samtidig ville de gerne åbne op i stueplanet til et mere sammenhængende hele.
Det også begrænsede tilladte vinduesareal måtte overvejes. Løsningen blev at samle et stort vinduesparti mod havesiden og ny udvendig opholdskrog. Ønsket om tilbygningens præg af havestue kunne understreges af et smukt flisegulv i den nye spisestue. Gulvniveauet i spisestuen er forsænket ét trin i forhold til køkkenet.
Ved samtidig at fjerne vægge mellem indgang, stue og køkken samt tilbygning blev der skab en stor rumlig effekt i boligen til trods for den lille tilbygning. De bærende vægge blev erstattet af indmurede bærende bjælker og søjler.
,  Tilbygning, Rækkehus/klyngehus, Stue
Stor effekt med lille tilbygning, Stue

Loftet, der går til kip i tilbygningen er forsynet med akustikplader, der mindsker genklang i rummet

I en homogen rækkehusbebyggelse er det naturligt, at der er opstillet kriterier for eventuelle ændringer af de enkelte boliger.
Her er det et enderækkehus, hvortil der måtte tilbygges nøjagtig 13 m2 og inden for et begrænset areal af grunden. Familien ønskede sig en spisestue i tilknytning til det eksisterende køkken. Samtidig ville de gerne åbne op i stueplanet til et mere sammenhængende hele.
Det også begrænsede tilladte vinduesareal måtte overvejes. Løsningen blev at samle et stort vinduesparti mod havesiden og ny udvendig opholdskrog. Ønsket om tilbygningens præg af havestue kunne understreges af et smukt flisegulv i den nye spisestue. Gulvniveauet i spisestuen er forsænket ét trin i forhold til køkkenet.
Ved samtidig at fjerne vægge mellem indgang, stue og køkken samt tilbygning blev der skab en stor rumlig effekt i boligen til trods for den lille tilbygning. De bærende vægge blev erstattet af indmurede bærende bjælker og søjler.
,  Tilbygning, Rækkehus/klyngehus, Stue
Stor effekt med lille tilbygning, Stue

Kig fra køkkenet mod den nu åbne forbindelse mellem opholdsstue og køkken

I en homogen rækkehusbebyggelse er det naturligt, at der er opstillet kriterier for eventuelle ændringer af de enkelte boliger.
Her er det et enderækkehus, hvortil der måtte tilbygges nøjagtig 13 m2 og inden for et begrænset areal af grunden. Familien ønskede sig en spisestue i tilknytning til det eksisterende køkken. Samtidig ville de gerne åbne op i stueplanet til et mere sammenhængende hele.
Det også begrænsede tilladte vinduesareal måtte overvejes. Løsningen blev at samle et stort vinduesparti mod havesiden og ny udvendig opholdskrog. Ønsket om tilbygningens præg af havestue kunne understreges af et smukt flisegulv i den nye spisestue. Gulvniveauet i spisestuen er forsænket ét trin i forhold til køkkenet.
Ved samtidig at fjerne vægge mellem indgang, stue og køkken samt tilbygning blev der skab en stor rumlig effekt i boligen til trods for den lille tilbygning. De bærende vægge blev erstattet af indmurede bærende bjælker og søjler.
,  Tilbygning, Rækkehus/klyngehus, Køkken
Stor effekt med lille tilbygning, Køkken

I hjertet af boligen er der åben forbindelse til trappen til 1. sal, entré og køkken samt spisestuen i tilbygningen

I en homogen rækkehusbebyggelse er det naturligt, at der er opstillet kriterier for eventuelle ændringer af de enkelte boliger.
Her er det et enderækkehus, hvortil der måtte tilbygges nøjagtig 13 m2 og inden for et begrænset areal af grunden. Familien ønskede sig en spisestue i tilknytning til det eksisterende køkken. Samtidig ville de gerne åbne op i stueplanet til et mere sammenhængende hele.
Det også begrænsede tilladte vinduesareal måtte overvejes. Løsningen blev at samle et stort vinduesparti mod havesiden og ny udvendig opholdskrog. Ønsket om tilbygningens præg af havestue kunne understreges af et smukt flisegulv i den nye spisestue. Gulvniveauet i spisestuen er forsænket ét trin i forhold til køkkenet.
Ved samtidig at fjerne vægge mellem indgang, stue og køkken samt tilbygning blev der skab en stor rumlig effekt i boligen til trods for den lille tilbygning. De bærende vægge blev erstattet af indmurede bærende bjælker og søjler.
,  Tilbygning, Rækkehus/klyngehus, Entré
Stor effekt med lille tilbygning, Entré

Som entréen så ud før ombygningen

  • 13m2 tilbygning til enderækkehus
  • Med tilbygningen fulgte en ny opholdskrog i haven mod SV
  • Det gamle køkken blev renoveret og smelter nu sammen med den nye spisestue i tilbygningen
  • Den nye spisestue med havestuelook
  • Tilbygningen er et trappetrin nærmere haven. Havestuelooket understreges af et flot klassisk flisegulv
  • Loftet, der går til kip i tilbygningen er forsynet med akustikplader, der mindsker genklang i rummet
  • Kig fra køkkenet mod den nu åbne forbindelse mellem opholdsstue og køkken
  • I hjertet af boligen er der åben forbindelse til trappen til 1. sal, entré og køkken samt spisestuen i tilbygningen
  • Som entréen så ud før ombygningen
Slip glat igennem lovjunglen, når du bygger.
Slip glat igennem lovjunglen, når du bygger. Læs mere ›