Daglys og udsigt efter tagudskiftning.

Bliv ringet op gratis af Thomas Hjort

Skriv en besked herunder eller ring

Tagudskiftning, efterisolering, energirenovering i byhus fra 1900'erne

Nyt tag på byhus

En familie ønskede at opdatere deres byhus fra 1900’erne. Der slap kun ganske lidt dagslys ind, og familien savnede derudover mere udsyn fra boligen. Arkitekt Thomas Hjort fra m4 Arkitekter foreslog, at familiens byhus blev energirenoveret og fik nyt tag. Løsningen med tagudskiftning og energirenovering af boligen betød, at huset både fik mere lys og bede plads.

Huset lukkede ikke meget dagslys ind, og kvistens placering og størrelse gav ikke meget udsigt. Derudover var taget ved at være slidt ned, og husets ineffektive isolering trængte i den grad til at blive udskiftet.

Arkitekt Thomas Hjort sørgede for at familiens bolig blev forbedret med flere gode tiltag. Det gamle tag blev erstattet med smuk naturskifer. Naturskifer er stort set vedligeholdelsesfrit og så er det et miljøvenligt materiale på grund af dets lange holdbarhed. Samtidig passer naturskiferen også godt til byhusets arkitektoniske udtryk.
Kvistenes tage og flunksider er blevet beklædt med zink for at forlænge holdbarheden. Derudover har arkitekten valgt at bruge zink, da det er et materiale, som patinerer i flotte gråblå nuancer. Zinken passer derfor godt sammen med boligens andre udendørs materialer.

I forbindelse med tagudskiftningen foreslog arkitekt Thomas Hjort, at huset fik en stor kvist og som en ekstra bonus en tagterrasse. Denne løsning har givet familien mere dagslys i boligen, og desuden er der nu skabt mulighed for at nyde udsigten.
Kvistens høje placering over murkronen krævede, at der blev etableret en trappe op til tagterrassen. Placeringen sikrer, at familien får et ekstra lyst rum og en lille, indbygget repos med plads til opbevaring.

Tagrenoveringen gav arkitekten muligheden for at give familien en lille hems. Under spidsloftet er der etableret en hyggelig gæstesoveplads, og et par ovenlysvinduer giver mulighed for ventilation og kig til stjernerne.

Tagudskiftningen og energirenoveringen af byhuset har givet familien bedre dagslys, nemmere vedligeholdelse, sundere indeklima og plads til overnattende gæster.

Energi og miljø

Tagetagen er blevet energirenoveret og frem for alt tætnet, så beboerne kan holde en behagelig temperatur inde uanset vind og vejr.
Skunkrum, kvisttage og gavlmure er efterisoleret, og spærene er forhøjet, med plads til ventilation og ekstra isolering.

Boligejeren fik disse resultater fra projektet

  • Bedre dagslys
  • Sundere indeklima
  • Nemmere vedligeholdelse

Thomas Hjort, m4 Arkitekter P/S

I mit arbejde med boligprojekterne arbejder jeg med stor respekt for dine...

Se billeder af projektet

En familie ønskede at opdatere deres byhus fra 1900’erne. Der slap kun ganske lidt dagslys ind, og familien savnede derudover mere udsyn fra boligen. Arkitekt Thomas Hjort fra m4 Arkitekter foreslog, at familiens byhus blev energirenoveret og fik nyt tag. Løsningen med tagudskiftning og energirenovering af boligen betød, at huset både fik mere lys og bede plads. 

Huset lukkede ikke meget dagslys ind, og kvistens placering og størrelse gav ikke meget udsigt. Derudover var taget ved at være slidt ned, og husets ineffektive isolering trængte i den grad til at blive udskiftet. 

Arkitekt Thomas Hjort sørgede for at familiens bolig blev forbedret med flere gode tiltag. Det gamle tag blev erstattet med smuk naturskifer. Naturskifer er stort set vedligeholdelsesfrit og så er det et miljøvenligt materiale på grund af dets lange holdbarhed. Samtidig passer naturskiferen også godt til byhusets arkitektoniske udtryk. 
Kvistenes tage og flunksider er blevet beklædt med zink for at forlænge holdbarheden. Derudover har arkitekten valgt at bruge zink, da det er et materiale, som patinerer i flotte gråblå nuancer. Zinken passer derfor godt sammen med boligens andre udendørs materialer. 

I forbindelse med tagudskiftningen foreslog arkitekt Thomas Hjort, at huset fik en stor kvist og som en ekstra bonus en tagterrasse. Denne løsning har givet familien mere dagslys i boligen, og desuden er der nu skabt mulighed for at nyde udsigten.
Kvistens høje placering over murkronen krævede, at der blev etableret en trappe op til tagterrassen. Placeringen sikrer, at familien får et ekstra lyst rum og en lille, indbygget repos med plads til opbevaring.

Tagrenoveringen gav arkitekten muligheden for at give familien en lille hems. Under spidsloftet er der etableret en hyggelig gæstesoveplads, og et par ovenlysvinduer giver mulighed for ventilation og kig til stjernerne.

Tagudskiftningen og energirenoveringen af byhuset har givet familien bedre dagslys, nemmere vedligeholdelse, sundere indeklima og plads til overnattende gæster.
,  Tag, Byhus, Tag
Tagudskiftning, efterisolering, energirenovering i byhus fra 1900'erne, Tag

Inden ombygningen var dagslyset begrænset, og kvistens placering og størrelse gav ikke meget dagslys og udsyn.

En familie ønskede at opdatere deres byhus fra 1900’erne. Der slap kun ganske lidt dagslys ind, og familien savnede derudover mere udsyn fra boligen. Arkitekt Thomas Hjort fra m4 Arkitekter foreslog, at familiens byhus blev energirenoveret og fik nyt tag. Løsningen med tagudskiftning og energirenovering af boligen betød, at huset både fik mere lys og bede plads. 

Huset lukkede ikke meget dagslys ind, og kvistens placering og størrelse gav ikke meget udsigt. Derudover var taget ved at være slidt ned, og husets ineffektive isolering trængte i den grad til at blive udskiftet. 

Arkitekt Thomas Hjort sørgede for at familiens bolig blev forbedret med flere gode tiltag. Det gamle tag blev erstattet med smuk naturskifer. Naturskifer er stort set vedligeholdelsesfrit og så er det et miljøvenligt materiale på grund af dets lange holdbarhed. Samtidig passer naturskiferen også godt til byhusets arkitektoniske udtryk. 
Kvistenes tage og flunksider er blevet beklædt med zink for at forlænge holdbarheden. Derudover har arkitekten valgt at bruge zink, da det er et materiale, som patinerer i flotte gråblå nuancer. Zinken passer derfor godt sammen med boligens andre udendørs materialer. 

I forbindelse med tagudskiftningen foreslog arkitekt Thomas Hjort, at huset fik en stor kvist og som en ekstra bonus en tagterrasse. Denne løsning har givet familien mere dagslys i boligen, og desuden er der nu skabt mulighed for at nyde udsigten.
Kvistens høje placering over murkronen krævede, at der blev etableret en trappe op til tagterrassen. Placeringen sikrer, at familien får et ekstra lyst rum og en lille, indbygget repos med plads til opbevaring.

Tagrenoveringen gav arkitekten muligheden for at give familien en lille hems. Under spidsloftet er der etableret en hyggelig gæstesoveplads, og et par ovenlysvinduer giver mulighed for ventilation og kig til stjernerne.

Tagudskiftningen og energirenoveringen af byhuset har givet familien bedre dagslys, nemmere vedligeholdelse, sundere indeklima og plads til overnattende gæster.
,  Tag, Byhus, Tag
Tagudskiftning, efterisolering, energirenovering i byhus fra 1900'erne, Tag

Efter tagudskiftningen har beboerne fået en ekstra bonus i form af et lyst rum, en lille, indbygget repos med opbevaringsplads samt en tagterrasse med udsigt.
Foto: Thomas Hjort

En familie ønskede at opdatere deres byhus fra 1900’erne. Der slap kun ganske lidt dagslys ind, og familien savnede derudover mere udsyn fra boligen. Arkitekt Thomas Hjort fra m4 Arkitekter foreslog, at familiens byhus blev energirenoveret og fik nyt tag. Løsningen med tagudskiftning og energirenovering af boligen betød, at huset både fik mere lys og bede plads. 

Huset lukkede ikke meget dagslys ind, og kvistens placering og størrelse gav ikke meget udsigt. Derudover var taget ved at være slidt ned, og husets ineffektive isolering trængte i den grad til at blive udskiftet. 

Arkitekt Thomas Hjort sørgede for at familiens bolig blev forbedret med flere gode tiltag. Det gamle tag blev erstattet med smuk naturskifer. Naturskifer er stort set vedligeholdelsesfrit og så er det et miljøvenligt materiale på grund af dets lange holdbarhed. Samtidig passer naturskiferen også godt til byhusets arkitektoniske udtryk. 
Kvistenes tage og flunksider er blevet beklædt med zink for at forlænge holdbarheden. Derudover har arkitekten valgt at bruge zink, da det er et materiale, som patinerer i flotte gråblå nuancer. Zinken passer derfor godt sammen med boligens andre udendørs materialer. 

I forbindelse med tagudskiftningen foreslog arkitekt Thomas Hjort, at huset fik en stor kvist og som en ekstra bonus en tagterrasse. Denne løsning har givet familien mere dagslys i boligen, og desuden er der nu skabt mulighed for at nyde udsigten.
Kvistens høje placering over murkronen krævede, at der blev etableret en trappe op til tagterrassen. Placeringen sikrer, at familien får et ekstra lyst rum og en lille, indbygget repos med plads til opbevaring.

Tagrenoveringen gav arkitekten muligheden for at give familien en lille hems. Under spidsloftet er der etableret en hyggelig gæstesoveplads, og et par ovenlysvinduer giver mulighed for ventilation og kig til stjernerne.

Tagudskiftningen og energirenoveringen af byhuset har givet familien bedre dagslys, nemmere vedligeholdelse, sundere indeklima og plads til overnattende gæster.
,  Tag, Byhus, Tag
Tagudskiftning, efterisolering, energirenovering i byhus fra 1900'erne, Tag

Nedslidt tag og ineffektiv isolering udskiftes.

En familie ønskede at opdatere deres byhus fra 1900’erne. Der slap kun ganske lidt dagslys ind, og familien savnede derudover mere udsyn fra boligen. Arkitekt Thomas Hjort fra m4 Arkitekter foreslog, at familiens byhus blev energirenoveret og fik nyt tag. Løsningen med tagudskiftning og energirenovering af boligen betød, at huset både fik mere lys og bede plads. 

Huset lukkede ikke meget dagslys ind, og kvistens placering og størrelse gav ikke meget udsigt. Derudover var taget ved at være slidt ned, og husets ineffektive isolering trængte i den grad til at blive udskiftet. 

Arkitekt Thomas Hjort sørgede for at familiens bolig blev forbedret med flere gode tiltag. Det gamle tag blev erstattet med smuk naturskifer. Naturskifer er stort set vedligeholdelsesfrit og så er det et miljøvenligt materiale på grund af dets lange holdbarhed. Samtidig passer naturskiferen også godt til byhusets arkitektoniske udtryk. 
Kvistenes tage og flunksider er blevet beklædt med zink for at forlænge holdbarheden. Derudover har arkitekten valgt at bruge zink, da det er et materiale, som patinerer i flotte gråblå nuancer. Zinken passer derfor godt sammen med boligens andre udendørs materialer. 

I forbindelse med tagudskiftningen foreslog arkitekt Thomas Hjort, at huset fik en stor kvist og som en ekstra bonus en tagterrasse. Denne løsning har givet familien mere dagslys i boligen, og desuden er der nu skabt mulighed for at nyde udsigten.
Kvistens høje placering over murkronen krævede, at der blev etableret en trappe op til tagterrassen. Placeringen sikrer, at familien får et ekstra lyst rum og en lille, indbygget repos med plads til opbevaring.

Tagrenoveringen gav arkitekten muligheden for at give familien en lille hems. Under spidsloftet er der etableret en hyggelig gæstesoveplads, og et par ovenlysvinduer giver mulighed for ventilation og kig til stjernerne.

Tagudskiftningen og energirenoveringen af byhuset har givet familien bedre dagslys, nemmere vedligeholdelse, sundere indeklima og plads til overnattende gæster.
,  Tag, Byhus, Tag
Tagudskiftning, efterisolering, energirenovering i byhus fra 1900'erne, Tag

Det nye tag med naturskifer og de zinkbeklædte kviste er kommet på plads, og kun den sidste finish mangler.
Foto: Thomas Hjort

En familie ønskede at opdatere deres byhus fra 1900’erne. Der slap kun ganske lidt dagslys ind, og familien savnede derudover mere udsyn fra boligen. Arkitekt Thomas Hjort fra m4 Arkitekter foreslog, at familiens byhus blev energirenoveret og fik nyt tag. Løsningen med tagudskiftning og energirenovering af boligen betød, at huset både fik mere lys og bede plads. 

Huset lukkede ikke meget dagslys ind, og kvistens placering og størrelse gav ikke meget udsigt. Derudover var taget ved at være slidt ned, og husets ineffektive isolering trængte i den grad til at blive udskiftet. 

Arkitekt Thomas Hjort sørgede for at familiens bolig blev forbedret med flere gode tiltag. Det gamle tag blev erstattet med smuk naturskifer. Naturskifer er stort set vedligeholdelsesfrit og så er det et miljøvenligt materiale på grund af dets lange holdbarhed. Samtidig passer naturskiferen også godt til byhusets arkitektoniske udtryk. 
Kvistenes tage og flunksider er blevet beklædt med zink for at forlænge holdbarheden. Derudover har arkitekten valgt at bruge zink, da det er et materiale, som patinerer i flotte gråblå nuancer. Zinken passer derfor godt sammen med boligens andre udendørs materialer. 

I forbindelse med tagudskiftningen foreslog arkitekt Thomas Hjort, at huset fik en stor kvist og som en ekstra bonus en tagterrasse. Denne løsning har givet familien mere dagslys i boligen, og desuden er der nu skabt mulighed for at nyde udsigten.
Kvistens høje placering over murkronen krævede, at der blev etableret en trappe op til tagterrassen. Placeringen sikrer, at familien får et ekstra lyst rum og en lille, indbygget repos med plads til opbevaring.

Tagrenoveringen gav arkitekten muligheden for at give familien en lille hems. Under spidsloftet er der etableret en hyggelig gæstesoveplads, og et par ovenlysvinduer giver mulighed for ventilation og kig til stjernerne.

Tagudskiftningen og energirenoveringen af byhuset har givet familien bedre dagslys, nemmere vedligeholdelse, sundere indeklima og plads til overnattende gæster.
,  Tag, Byhus, Tag
Tagudskiftning, efterisolering, energirenovering i byhus fra 1900'erne, Tag

Spidsloftet kunne lige akkurat indeholde en ekstra lille gæstesoveplads på hemsen. Et par ovenlysvinduer giver mulighed for ventilation og stjernekig.
Foto: Thomas Hjort

En familie ønskede at opdatere deres byhus fra 1900’erne. Der slap kun ganske lidt dagslys ind, og familien savnede derudover mere udsyn fra boligen. Arkitekt Thomas Hjort fra m4 Arkitekter foreslog, at familiens byhus blev energirenoveret og fik nyt tag. Løsningen med tagudskiftning og energirenovering af boligen betød, at huset både fik mere lys og bede plads. 

Huset lukkede ikke meget dagslys ind, og kvistens placering og størrelse gav ikke meget udsigt. Derudover var taget ved at være slidt ned, og husets ineffektive isolering trængte i den grad til at blive udskiftet. 

Arkitekt Thomas Hjort sørgede for at familiens bolig blev forbedret med flere gode tiltag. Det gamle tag blev erstattet med smuk naturskifer. Naturskifer er stort set vedligeholdelsesfrit og så er det et miljøvenligt materiale på grund af dets lange holdbarhed. Samtidig passer naturskiferen også godt til byhusets arkitektoniske udtryk. 
Kvistenes tage og flunksider er blevet beklædt med zink for at forlænge holdbarheden. Derudover har arkitekten valgt at bruge zink, da det er et materiale, som patinerer i flotte gråblå nuancer. Zinken passer derfor godt sammen med boligens andre udendørs materialer. 

I forbindelse med tagudskiftningen foreslog arkitekt Thomas Hjort, at huset fik en stor kvist og som en ekstra bonus en tagterrasse. Denne løsning har givet familien mere dagslys i boligen, og desuden er der nu skabt mulighed for at nyde udsigten.
Kvistens høje placering over murkronen krævede, at der blev etableret en trappe op til tagterrassen. Placeringen sikrer, at familien får et ekstra lyst rum og en lille, indbygget repos med plads til opbevaring.

Tagrenoveringen gav arkitekten muligheden for at give familien en lille hems. Under spidsloftet er der etableret en hyggelig gæstesoveplads, og et par ovenlysvinduer giver mulighed for ventilation og kig til stjernerne.

Tagudskiftningen og energirenoveringen af byhuset har givet familien bedre dagslys, nemmere vedligeholdelse, sundere indeklima og plads til overnattende gæster.
,  Tag, Byhus, Tag
Tagudskiftning, efterisolering, energirenovering i byhus fra 1900'erne, Tag

Kvistens høje placering over murkronen kræver en trappe op til tagterrasseniveauet. Forslag til at anvende reposet til andre funktioner.

  • Inden ombygningen var dagslyset begrænset, og kvistens placering og størrelse gav ikke meget dagslys og udsyn.
  • Efter tagudskiftningen har beboerne fået en ekstra bonus i form af et lyst rum, en lille, indbygget repos med opbevaringsplads samt en tagterrasse med udsigt.
Foto: Thomas Hjort
  • Nedslidt tag og ineffektiv isolering udskiftes.
  • Det nye tag med naturskifer og de zinkbeklædte kviste er kommet på plads, og kun den sidste finish mangler.
Foto: Thomas Hjort
  • Spidsloftet kunne lige akkurat indeholde en ekstra lille gæstesoveplads på hemsen. Et par ovenlysvinduer giver mulighed for ventilation og stjernekig.
Foto: Thomas Hjort
  • Kvistens høje placering over murkronen kræver en trappe op til tagterrasseniveauet. Forslag til at anvende reposet til andre funktioner.
Slip glat igennem lovjunglen, når du bygger.
Slip glat igennem lovjunglen, når du bygger. Læs mere ›