Bliv ringet op gratis af Anders Barslund

Skriv en besked herunder eller ring

THE FACTORY

Ombygning af byhus

Ombygning af forladt klædefabrik fra 70'erne.
I samarbejde med Familien Gyldendal, lykkedes det at få godkendt en konvertering fra erhverv til bolig. Vi skar simpelt hen en del kvadratmeter fra, og lavede en gårdhave, som alle de "offentlige" rum henvender sig mod. Da vi tegnede, drømte jeg om at der skulle ligge sådan et kæmpe "abegrotte"-træ ude i haven, og at det skulle vokse helt til, lidt som en jungle. Derved ville du sidde ved spisebordet og kigge ud i det her vilde og frodige rum. Ankomsten er et stor, meget lyst rum, med meget højt til loftet. Herfra går en lavloftet mørk forbindegang til det kæmpe multirum, med integreret køkken, brændeovn og spiseplads. Familiens hjerterum.
Adgange til badeværelser, værelser og tv-rum sker fra den lavloftede forbindegang. Fidusen ved at lave et lavloftet rum, er at når du endelig har passeret, og kommer ud i de store rum, så oplever du det som at komme udenfor. Og det er jo der vi har det bedst! Hvis ikke det var kold og regnfuldt. Derfor må vi, med arkitekturen, lave en erstatning.

Energi og miljø

Taget blev efterisoleret. Nye vinduer. Nyt gulv med masser af isolering og gulvvarme. Ny varmeinstallation.

Boligejeren fik disse resultater fra projektet

  • Bedre dagslys
  • Bedre planløsning/udnyttelse af m2
  • Bedre sammenhæng med haven/terrassen

Anders Barslund, Anders Barslund

Passioneret mester arkitekt. 20+ års solid erfaring med arkitektur,...

Se billeder af projektet

Ombygning af forladt klædefabrik fra 70'erne.
I samarbejde med Familien Gyldendal, lykkedes det at få godkendt en konvertering fra erhverv til bolig. Vi skar simpelt hen en del kvadratmeter fra, og lavede en gårdhave, som alle de "offentlige" rum henvender sig mod. Da vi tegnede, drømte jeg om at der skulle ligge sådan et kæmpe "abegrotte"-træ ude i haven, og at det skulle vokse helt til, lidt som en jungle. Derved ville du sidde ved spisebordet og kigge ud i det her vilde og frodige rum. Ankomsten er et stor, meget lyst rum, med meget højt til loftet. Herfra går en lavloftet mørk forbindegang til det kæmpe multirum, med integreret køkken, brændeovn og spiseplads. Familiens hjerterum.
Adgange til badeværelser, værelser og tv-rum sker fra den lavloftede forbindegang. Fidusen ved at lave et lavloftet rum, er at når du endelig har passeret, og kommer ud i de store rum, så oplever du det som at komme udenfor. Og det er jo der vi har det bedst! Hvis ikke det var kold og regnfuldt. Derfor må vi, med arkitekturen, lave en erstatning.,  Ombygning, Byhus, Køkken
THE FACTORY, Køkken

Hele endegavlen blev i ombygningen til et køkken. Bag de røde døre gemmer sig viktualie i den ene side, og gæstebadeværelse i den anden.
Væggen er beklædt med birkefinér. Køkkennichen er beklædt med blå fliser, selve køkkenet er rustfri stål og meget indu

Ombygning af forladt klædefabrik fra 70'erne.
I samarbejde med Familien Gyldendal, lykkedes det at få godkendt en konvertering fra erhverv til bolig. Vi skar simpelt hen en del kvadratmeter fra, og lavede en gårdhave, som alle de "offentlige" rum henvender sig mod. Da vi tegnede, drømte jeg om at der skulle ligge sådan et kæmpe "abegrotte"-træ ude i haven, og at det skulle vokse helt til, lidt som en jungle. Derved ville du sidde ved spisebordet og kigge ud i det her vilde og frodige rum. Ankomsten er et stor, meget lyst rum, med meget højt til loftet. Herfra går en lavloftet mørk forbindegang til det kæmpe multirum, med integreret køkken, brændeovn og spiseplads. Familiens hjerterum.
Adgange til badeværelser, værelser og tv-rum sker fra den lavloftede forbindegang. Fidusen ved at lave et lavloftet rum, er at når du endelig har passeret, og kommer ud i de store rum, så oplever du det som at komme udenfor. Og det er jo der vi har det bedst! Hvis ikke det var kold og regnfuldt. Derfor må vi, med arkitekturen, lave en erstatning.,  Ombygning, Byhus, Bad/toilet
THE FACTORY, Bad/toilet

Idet ombygningen også tog fat i hele taget, var det nemt at indføre en masse ovenlys. Det giver en utrolig mængde dagslys, meget mere end almindelige vinduer, og hjælper til at skabe en luftig oplevelse i rummene. Noget der kan være et stort bonus i badev

Ombygning af forladt klædefabrik fra 70'erne.
I samarbejde med Familien Gyldendal, lykkedes det at få godkendt en konvertering fra erhverv til bolig. Vi skar simpelt hen en del kvadratmeter fra, og lavede en gårdhave, som alle de "offentlige" rum henvender sig mod. Da vi tegnede, drømte jeg om at der skulle ligge sådan et kæmpe "abegrotte"-træ ude i haven, og at det skulle vokse helt til, lidt som en jungle. Derved ville du sidde ved spisebordet og kigge ud i det her vilde og frodige rum. Ankomsten er et stor, meget lyst rum, med meget højt til loftet. Herfra går en lavloftet mørk forbindegang til det kæmpe multirum, med integreret køkken, brændeovn og spiseplads. Familiens hjerterum.
Adgange til badeværelser, værelser og tv-rum sker fra den lavloftede forbindegang. Fidusen ved at lave et lavloftet rum, er at når du endelig har passeret, og kommer ud i de store rum, så oplever du det som at komme udenfor. Og det er jo der vi har det bedst! Hvis ikke det var kold og regnfuldt. Derfor må vi, med arkitekturen, lave en erstatning.,  Ombygning, Byhus, Stue
THE FACTORY, Stue

Ombygningen af fabrikken, gav mulighed for at skabe et kæmpestort multirum.

Ombygning af forladt klædefabrik fra 70'erne.
I samarbejde med Familien Gyldendal, lykkedes det at få godkendt en konvertering fra erhverv til bolig. Vi skar simpelt hen en del kvadratmeter fra, og lavede en gårdhave, som alle de "offentlige" rum henvender sig mod. Da vi tegnede, drømte jeg om at der skulle ligge sådan et kæmpe "abegrotte"-træ ude i haven, og at det skulle vokse helt til, lidt som en jungle. Derved ville du sidde ved spisebordet og kigge ud i det her vilde og frodige rum. Ankomsten er et stor, meget lyst rum, med meget højt til loftet. Herfra går en lavloftet mørk forbindegang til det kæmpe multirum, med integreret køkken, brændeovn og spiseplads. Familiens hjerterum.
Adgange til badeværelser, værelser og tv-rum sker fra den lavloftede forbindegang. Fidusen ved at lave et lavloftet rum, er at når du endelig har passeret, og kommer ud i de store rum, så oplever du det som at komme udenfor. Og det er jo der vi har det bedst! Hvis ikke det var kold og regnfuldt. Derfor må vi, med arkitekturen, lave en erstatning.,  Ombygning, Byhus, Stue
THE FACTORY, Stue

Ombygningen af fabrikken, gav mulighed for at skabe et kæmpestort multirum, med stor frihed til indretningen.

Ombygning af forladt klædefabrik fra 70'erne.
I samarbejde med Familien Gyldendal, lykkedes det at få godkendt en konvertering fra erhverv til bolig. Vi skar simpelt hen en del kvadratmeter fra, og lavede en gårdhave, som alle de "offentlige" rum henvender sig mod. Da vi tegnede, drømte jeg om at der skulle ligge sådan et kæmpe "abegrotte"-træ ude i haven, og at det skulle vokse helt til, lidt som en jungle. Derved ville du sidde ved spisebordet og kigge ud i det her vilde og frodige rum. Ankomsten er et stor, meget lyst rum, med meget højt til loftet. Herfra går en lavloftet mørk forbindegang til det kæmpe multirum, med integreret køkken, brændeovn og spiseplads. Familiens hjerterum.
Adgange til badeværelser, værelser og tv-rum sker fra den lavloftede forbindegang. Fidusen ved at lave et lavloftet rum, er at når du endelig har passeret, og kommer ud i de store rum, så oplever du det som at komme udenfor. Og det er jo der vi har det bedst! Hvis ikke det var kold og regnfuldt. Derfor må vi, med arkitekturen, lave en erstatning.,  Ombygning, Byhus, Værelse
THE FACTORY, Værelse

Værelserne her ser umiddelbart ganske regulære ud. På grund af bærende elementer og vægge, fra tiden hvor huset var en klædefabrik, så opstod der faktisk en del små nicher og kroge i forbindelse med værelserne. Det var en kæmpe succes. Især i teenageværel

  • Hele endegavlen blev i ombygningen til et køkken. Bag de røde døre gemmer sig viktualie i den ene side, og gæstebadeværelse i den anden.
Væggen er beklædt med birkefinér. Køkkennichen er beklædt med blå fliser, selve køkkenet er rustfri stål og meget indu
  • Idet ombygningen også tog fat i hele taget, var det nemt at indføre en masse ovenlys. Det giver en utrolig mængde dagslys, meget mere end almindelige vinduer, og hjælper til at skabe en luftig oplevelse i rummene. Noget der kan være et stort bonus i badev
  • Ombygningen af fabrikken, gav mulighed for at skabe et kæmpestort multirum.
  • Ombygningen af fabrikken, gav mulighed for at skabe et kæmpestort multirum, med stor frihed til indretningen.
  • Værelserne her ser umiddelbart ganske regulære ud. På grund af bærende elementer og vægge, fra tiden hvor huset var en klædefabrik, så opstod der faktisk en del små nicher og kroge i forbindelse med værelserne. Det var en kæmpe succes. Især i teenageværel
Slip glat igennem lovjunglen, når du bygger.
Slip glat igennem lovjunglen, når du bygger. Læs mere ›