gårdhave tilbygning hyggelig

Bliv ringet op gratis af Jørgen Dahlgaard

Skriv en besked herunder eller ring

Tilbygning med glas i begge gavle

Tilbygning til fritliggende hus

Det eksisterende typehus fra 90-erne var meget lukket og manglede sammenhæng med udearealerne. Den fremragende udsigt over de bløde fynske bakker blev ikke tilgodeset. Familien manglede dels mere plads, men i høj grad også lys, luft og udsigt. Mod syd er der høje træet og ingen udsigt - dog er der her lavet en lysspalte i bygningen, så lidt af det "grønne" kommer ind sammen med flotte lysstråler gennem det grønne løv.

Energi og miljø

Energiforbrug i henhold til BR10

Boligejeren fik disse resultater fra projektet

  • Mere plads
  • Bedre dagslys
  • Bedre sammenhæng med haven/terrassen

Jørgen Dahlgaard, Dahlgaards Tegnestue

Siden 1996 har jeg været indehaver af Dahlgaards Tegnestue. Før min...

Se billeder af projektet

Det eksisterende typehus fra 90-erne var meget lukket og manglede sammenhæng med udearealerne. Den fremragende udsigt over de bløde fynske bakker blev ikke tilgodeset. Familien manglede dels mere plads, men i høj grad også lys, luft og udsigt. Mod syd er der høje træet og ingen udsigt - dog er der her lavet en lysspalte i bygningen, så lidt af det "grønne" kommer ind sammen med flotte lysstråler gennem det grønne løv.,  Tilbygning, Fritliggende hus, Facade
Tilbygning med glas i begge gavle, Facade

Med glas i begge gavle er der en enestående kontakt til haven og til de åbne marker

Det eksisterende typehus fra 90-erne var meget lukket og manglede sammenhæng med udearealerne. Den fremragende udsigt over de bløde fynske bakker blev ikke tilgodeset. Familien manglede dels mere plads, men i høj grad også lys, luft og udsigt. Mod syd er der høje træet og ingen udsigt - dog er der her lavet en lysspalte i bygningen, så lidt af det "grønne" kommer ind sammen med flotte lysstråler gennem det grønne løv.,  Tilbygning, Fritliggende hus, Facade
Tilbygning med glas i begge gavle, Facade

Det eksisterende typehus fra 90-erne er en såkaldt "skagenmodel" med sprosser i de små vinduer og med høje brystninger. Det kom ikke meget lys ind i stuerne, og der var ingen kontakt til udearealerne og udsigten ud over markerne.

Det eksisterende typehus fra 90-erne var meget lukket og manglede sammenhæng med udearealerne. Den fremragende udsigt over de bløde fynske bakker blev ikke tilgodeset. Familien manglede dels mere plads, men i høj grad også lys, luft og udsigt. Mod syd er der høje træet og ingen udsigt - dog er der her lavet en lysspalte i bygningen, så lidt af det "grønne" kommer ind sammen med flotte lysstråler gennem det grønne løv.,  Tilbygning, Fritliggende hus, Facade
Tilbygning med glas i begge gavle, Facade

Den nye tilbygning har et selvstændigt udtryk, men harmonerer fint med det gamle typehus.

Det eksisterende typehus fra 90-erne var meget lukket og manglede sammenhæng med udearealerne. Den fremragende udsigt over de bløde fynske bakker blev ikke tilgodeset. Familien manglede dels mere plads, men i høj grad også lys, luft og udsigt. Mod syd er der høje træet og ingen udsigt - dog er der her lavet en lysspalte i bygningen, så lidt af det "grønne" kommer ind sammen med flotte lysstråler gennem det grønne løv.,  Tilbygning, Fritliggende hus, Terrasse/altan
Tilbygning med glas i begge gavle, Terrasse/altan

Med den nye tilbygning har familien fået en ny lukket gårdhave

Det eksisterende typehus fra 90-erne var meget lukket og manglede sammenhæng med udearealerne. Den fremragende udsigt over de bløde fynske bakker blev ikke tilgodeset. Familien manglede dels mere plads, men i høj grad også lys, luft og udsigt. Mod syd er der høje træet og ingen udsigt - dog er der her lavet en lysspalte i bygningen, så lidt af det "grønne" kommer ind sammen med flotte lysstråler gennem det grønne løv.,  Tilbygning, Fritliggende hus, Stue
Tilbygning med glas i begge gavle, Stue

Det nye opholdsrum i tilbygningen smelter sammen med gårdhaven

Det eksisterende typehus fra 90-erne var meget lukket og manglede sammenhæng med udearealerne. Den fremragende udsigt over de bløde fynske bakker blev ikke tilgodeset. Familien manglede dels mere plads, men i høj grad også lys, luft og udsigt. Mod syd er der høje træet og ingen udsigt - dog er der her lavet en lysspalte i bygningen, så lidt af det "grønne" kommer ind sammen med flotte lysstråler gennem det grønne løv.,  Tilbygning, Fritliggende hus, Stue
Tilbygning med glas i begge gavle, Stue

Tilbygningen har glaspartier i begge gavle, hvor der er udsigt til dels gårdhaven dels til de åbne marker

Det eksisterende typehus fra 90-erne var meget lukket og manglede sammenhæng med udearealerne. Den fremragende udsigt over de bløde fynske bakker blev ikke tilgodeset. Familien manglede dels mere plads, men i høj grad også lys, luft og udsigt. Mod syd er der høje træet og ingen udsigt - dog er der her lavet en lysspalte i bygningen, så lidt af det "grønne" kommer ind sammen med flotte lysstråler gennem det grønne løv.,  Tilbygning, Fritliggende hus, Køkken
Tilbygning med glas i begge gavle, Køkken

Ydervæggen ved den gamle karnap er nu helt fjernet, og der er direkte sammensmeltning mellem tilbygning og det nye køkken i eksisterende villa

Det eksisterende typehus fra 90-erne var meget lukket og manglede sammenhæng med udearealerne. Den fremragende udsigt over de bløde fynske bakker blev ikke tilgodeset. Familien manglede dels mere plads, men i høj grad også lys, luft og udsigt. Mod syd er der høje træet og ingen udsigt - dog er der her lavet en lysspalte i bygningen, så lidt af det "grønne" kommer ind sammen med flotte lysstråler gennem det grønne løv.,  Tilbygning, Fritliggende hus, Køkken
Tilbygning med glas i begge gavle, Køkken

Under vinduet ud mod vejen er der skabt et lille siddested til "køkkenskriverne". Glasdøren til den gamle opholdsstue er bibeholdt.

Det eksisterende typehus fra 90-erne var meget lukket og manglede sammenhæng med udearealerne. Den fremragende udsigt over de bløde fynske bakker blev ikke tilgodeset. Familien manglede dels mere plads, men i høj grad også lys, luft og udsigt. Mod syd er der høje træet og ingen udsigt - dog er der her lavet en lysspalte i bygningen, så lidt af det "grønne" kommer ind sammen med flotte lysstråler gennem det grønne løv.,  Tilbygning, Fritliggende hus, Stue
Tilbygning med glas i begge gavle, Stue

Ydervæggen ved den gamle karnap er nu fjernet, og det nye køkken har direkte forbindelse til opholdsrummet i tilbygningen

  • Med glas i begge gavle er der en enestående kontakt til haven og til de åbne marker
  • Det eksisterende typehus fra 90-erne er en såkaldt "skagenmodel" med sprosser i de små vinduer og med høje brystninger. Det kom ikke meget lys ind i stuerne, og der var ingen kontakt til udearealerne og udsigten ud over markerne.
  • Den nye tilbygning har et selvstændigt udtryk, men harmonerer fint med det gamle typehus.
  • Med den nye tilbygning har familien fået en ny lukket gårdhave
  • Det nye opholdsrum i tilbygningen smelter sammen med gårdhaven
  • Tilbygningen har glaspartier i begge gavle, hvor der er udsigt til dels gårdhaven dels til de åbne marker
  • Ydervæggen ved den gamle karnap er nu helt fjernet, og der er direkte sammensmeltning mellem tilbygning og det nye køkken i eksisterende villa
  • Under vinduet ud mod vejen er der skabt et lille siddested til "køkkenskriverne". Glasdøren til den gamle opholdsstue er bibeholdt.
  • Ydervæggen ved den gamle karnap er nu fjernet, og det nye køkken har direkte forbindelse til opholdsrummet i tilbygningen
Tør du gå glip af en god idé?
Tør du gå glip af en god idé? Læs mere ›