køkken renovering energirenovering dagslys plads 1950'er villa tilbygning morten dalsgaard thomas hjort m4 arkitekter

Bliv ringet op gratis af Thomas Hjort

Skriv en besked herunder eller ring

Tilbygning og energirenovering gav markant lavere el- og varmeregning

Tilbygning til fritliggende hus

Familien var begejstrede for 1950'er villaens arkitektur og beliggenhed. Men husets lave energimærke kunne mærkes på varmeregningen og beboerne havde brug for mere plads. Problemerne blev løst med en gennemgående energirenovering og en 50 m2 tilbygning i tre etager. Huset fik nyt efterisoleret tag med solceller, mens stueetagen fik et ekstra badeværelse og 1. salen ny kvist. Energirenoveringen og tilbygningen har både givet familien mere plads og en varmeregning, som får fuglene til at synge.

Energi og miljø

Solcelleanlæg
Taget er efterisoleret til BR15 krav
Gulvvarme i entré og badeværelser
Kælder og sokkel er drænet og efterisoleret
Etablering af ventilationsanlæg med varmegenvinding
Trelags glas i energiklasse A
Regnvandsopsamling fra garagen

Boligejeren fik disse resultater fra projektet

  • Mere plads
  • Bedre dagslys

Thomas Hjort, m4 Arkitekter P/S

I mit arbejde med boligprojekterne arbejder jeg med stor respekt for dine...

Se billeder af projektet

Familien var begejstrede for 1950'er villaens arkitektur og beliggenhed. Men husets lave energimærke kunne mærkes på varmeregningen og beboerne havde brug for mere plads. Problemerne blev løst med en gennemgående energirenovering og en 50 m2 tilbygning i tre etager. Huset fik nyt efterisoleret tag med solceller, mens stueetagen fik et ekstra badeværelse og 1. salen ny kvist. Energirenoveringen og tilbygningen har både givet familien mere plads og en varmeregning, som får fuglene til at synge.,  Tilbygning, Fritliggende hus, Indgangsparti
Tilbygning og energirenovering gav markant lavere el- og varmeregning, Indgangsparti

Husets nye indgangsparti. Foto: Christina Kayser Onsgaard.

Familien var begejstrede for 1950'er villaens arkitektur og beliggenhed. Men husets lave energimærke kunne mærkes på varmeregningen og beboerne havde brug for mere plads. Problemerne blev løst med en gennemgående energirenovering og en 50 m2 tilbygning i tre etager. Huset fik nyt efterisoleret tag med solceller, mens stueetagen fik et ekstra badeværelse og 1. salen ny kvist. Energirenoveringen og tilbygningen har både givet familien mere plads og en varmeregning, som får fuglene til at synge.,  Tilbygning, Fritliggende hus, Facade
Tilbygning og energirenovering gav markant lavere el- og varmeregning, Facade

For at undgå en tydelig overgang mellem tilbygning og det oprindelige hus, har boligejerne valgt at genbruge murstenene fra gavlen til den nye tilbygning. Overgangen mellem nyt og gammelt er meget svag. Foto: Christina Kayser Onsgaard.

Familien var begejstrede for 1950'er villaens arkitektur og beliggenhed. Men husets lave energimærke kunne mærkes på varmeregningen og beboerne havde brug for mere plads. Problemerne blev løst med en gennemgående energirenovering og en 50 m2 tilbygning i tre etager. Huset fik nyt efterisoleret tag med solceller, mens stueetagen fik et ekstra badeværelse og 1. salen ny kvist. Energirenoveringen og tilbygningen har både givet familien mere plads og en varmeregning, som får fuglene til at synge.,  Tilbygning, Fritliggende hus, Køkken
Tilbygning og energirenovering gav markant lavere el- og varmeregning, Køkken

Husets oprindelige køkken var meget småt og manglede især bordplads. Foto: Thomas Hjort.

Familien var begejstrede for 1950'er villaens arkitektur og beliggenhed. Men husets lave energimærke kunne mærkes på varmeregningen og beboerne havde brug for mere plads. Problemerne blev løst med en gennemgående energirenovering og en 50 m2 tilbygning i tre etager. Huset fik nyt efterisoleret tag med solceller, mens stueetagen fik et ekstra badeværelse og 1. salen ny kvist. Energirenoveringen og tilbygningen har både givet familien mere plads og en varmeregning, som får fuglene til at synge.,  Tilbygning, Fritliggende hus, Køkken
Tilbygning og energirenovering gav markant lavere el- og varmeregning, Køkken

Det nye køkken har fået en stor fleksbiel køkkenø, som giver masser af arbejds- og opbevaringsplads. Foto: Christina Kayser Onsgaard.

Familien var begejstrede for 1950'er villaens arkitektur og beliggenhed. Men husets lave energimærke kunne mærkes på varmeregningen og beboerne havde brug for mere plads. Problemerne blev løst med en gennemgående energirenovering og en 50 m2 tilbygning i tre etager. Huset fik nyt efterisoleret tag med solceller, mens stueetagen fik et ekstra badeværelse og 1. salen ny kvist. Energirenoveringen og tilbygningen har både givet familien mere plads og en varmeregning, som får fuglene til at synge.,  Tilbygning, Fritliggende hus, Stue
Tilbygning og energirenovering gav markant lavere el- og varmeregning, Stue

Husets oprindelige stue lå ud mod haven. Foto: Thomas Hjort.

Familien var begejstrede for 1950'er villaens arkitektur og beliggenhed. Men husets lave energimærke kunne mærkes på varmeregningen og beboerne havde brug for mere plads. Problemerne blev løst med en gennemgående energirenovering og en 50 m2 tilbygning i tre etager. Huset fik nyt efterisoleret tag med solceller, mens stueetagen fik et ekstra badeværelse og 1. salen ny kvist. Energirenoveringen og tilbygningen har både givet familien mere plads og en varmeregning, som får fuglene til at synge.,  Tilbygning, Fritliggende hus, Køkken
Tilbygning og energirenovering gav markant lavere el- og varmeregning, Køkken

Køkkenet blev flyttet og ligger nu, hvor den oprindelige stue lå med udsigt til haven. De store panoramavinduer lukker masser af dagslys ind. Foto: Christina Kayser Onsgaard.

Familien var begejstrede for 1950'er villaens arkitektur og beliggenhed. Men husets lave energimærke kunne mærkes på varmeregningen og beboerne havde brug for mere plads. Problemerne blev løst med en gennemgående energirenovering og en 50 m2 tilbygning i tre etager. Huset fik nyt efterisoleret tag med solceller, mens stueetagen fik et ekstra badeværelse og 1. salen ny kvist. Energirenoveringen og tilbygningen har både givet familien mere plads og en varmeregning, som får fuglene til at synge.,  Tilbygning, Fritliggende hus, Stue
Tilbygning og energirenovering gav markant lavere el- og varmeregning, Stue

Foto: Thomas Hjort

Familien var begejstrede for 1950'er villaens arkitektur og beliggenhed. Men husets lave energimærke kunne mærkes på varmeregningen og beboerne havde brug for mere plads. Problemerne blev løst med en gennemgående energirenovering og en 50 m2 tilbygning i tre etager. Huset fik nyt efterisoleret tag med solceller, mens stueetagen fik et ekstra badeværelse og 1. salen ny kvist. Energirenoveringen og tilbygningen har både givet familien mere plads og en varmeregning, som får fuglene til at synge.,  Tilbygning, Fritliggende hus, Bad/toilet
Tilbygning og energirenovering gav markant lavere el- og varmeregning, Bad/toilet

Husets eneste badeværelse lå på 1. sal og havde skråvægge. Foto: Thomas Hjort

Familien var begejstrede for 1950'er villaens arkitektur og beliggenhed. Men husets lave energimærke kunne mærkes på varmeregningen og beboerne havde brug for mere plads. Problemerne blev løst med en gennemgående energirenovering og en 50 m2 tilbygning i tre etager. Huset fik nyt efterisoleret tag med solceller, mens stueetagen fik et ekstra badeværelse og 1. salen ny kvist. Energirenoveringen og tilbygningen har både givet familien mere plads og en varmeregning, som får fuglene til at synge.,  Tilbygning, Fritliggende hus, Bad/toilet
Tilbygning og energirenovering gav markant lavere el- og varmeregning, Bad/toilet

1. salens nye badeværelse er uden skråvægge og med udsigt til haven. Badeværelset i stueetagen er renoveret i samme stil som badeværelset på 1. salen. Foto: Christina Kayser Onsgaard.

Familien var begejstrede for 1950'er villaens arkitektur og beliggenhed. Men husets lave energimærke kunne mærkes på varmeregningen og beboerne havde brug for mere plads. Problemerne blev løst med en gennemgående energirenovering og en 50 m2 tilbygning i tre etager. Huset fik nyt efterisoleret tag med solceller, mens stueetagen fik et ekstra badeværelse og 1. salen ny kvist. Energirenoveringen og tilbygningen har både givet familien mere plads og en varmeregning, som får fuglene til at synge.,  Tilbygning, Fritliggende hus, Værelse
Tilbygning og energirenovering gav markant lavere el- og varmeregning, Værelse

Forældresoveværelset var trangt og mørkt. Foto: Thomas Hjort.

Familien var begejstrede for 1950'er villaens arkitektur og beliggenhed. Men husets lave energimærke kunne mærkes på varmeregningen og beboerne havde brug for mere plads. Problemerne blev løst med en gennemgående energirenovering og en 50 m2 tilbygning i tre etager. Huset fik nyt efterisoleret tag med solceller, mens stueetagen fik et ekstra badeværelse og 1. salen ny kvist. Energirenoveringen og tilbygningen har både givet familien mere plads og en varmeregning, som får fuglene til at synge.,  Tilbygning, Fritliggende hus, Værelse
Tilbygning og energirenovering gav markant lavere el- og varmeregning, Værelse

Mod havesiden er der etableret en kvist i forældresoveværelset, som nu er lyst og rummeligt. På børneværelset har man valgt at bevare de oprindelige hanebånd. Foto: Christina Kayser Onsgaard.

Familien var begejstrede for 1950'er villaens arkitektur og beliggenhed. Men husets lave energimærke kunne mærkes på varmeregningen og beboerne havde brug for mere plads. Problemerne blev løst med en gennemgående energirenovering og en 50 m2 tilbygning i tre etager. Huset fik nyt efterisoleret tag med solceller, mens stueetagen fik et ekstra badeværelse og 1. salen ny kvist. Energirenoveringen og tilbygningen har både givet familien mere plads og en varmeregning, som får fuglene til at synge.,  Tilbygning, Fritliggende hus, Facade
Tilbygning og energirenovering gav markant lavere el- og varmeregning, Facade

Husets oprindelige facade. Foto: Thomas Hjort

Familien var begejstrede for 1950'er villaens arkitektur og beliggenhed. Men husets lave energimærke kunne mærkes på varmeregningen og beboerne havde brug for mere plads. Problemerne blev løst med en gennemgående energirenovering og en 50 m2 tilbygning i tre etager. Huset fik nyt efterisoleret tag med solceller, mens stueetagen fik et ekstra badeværelse og 1. salen ny kvist. Energirenoveringen og tilbygningen har både givet familien mere plads og en varmeregning, som får fuglene til at synge.,  Tilbygning, Fritliggende hus, Tag
Tilbygning og energirenovering gav markant lavere el- og varmeregning, Tag

Det nye tag er blevet efterisoleret og har fået solceller. Foto: Christina Kayser Onsgaard.

  • Husets nye indgangsparti. Foto: Christina Kayser Onsgaard.
  • For at undgå en tydelig overgang mellem tilbygning og det oprindelige hus, har boligejerne valgt at genbruge murstenene fra gavlen til den nye tilbygning. Overgangen mellem nyt og gammelt er meget svag. Foto: Christina Kayser Onsgaard.
  • Husets oprindelige køkken var meget småt og manglede især bordplads. Foto: Thomas Hjort.
  • Det nye køkken har fået en stor fleksbiel køkkenø, som giver masser af arbejds- og opbevaringsplads. Foto: Christina Kayser Onsgaard.
  • Husets oprindelige stue lå ud mod haven. Foto: Thomas Hjort.
  • Køkkenet blev flyttet og ligger nu, hvor den oprindelige stue lå med udsigt til haven. De store panoramavinduer lukker masser af dagslys ind. Foto: Christina Kayser Onsgaard.
  • Foto: Thomas Hjort
  • Husets eneste badeværelse lå på 1. sal og havde skråvægge. Foto: Thomas Hjort
  • 1. salens nye badeværelse er uden skråvægge og med udsigt til haven. Badeværelset i stueetagen er renoveret i samme stil som badeværelset på 1. salen. Foto: Christina Kayser Onsgaard.
  • Forældresoveværelset var trangt og mørkt. Foto: Thomas Hjort.
  • Mod havesiden er der etableret en kvist i forældresoveværelset, som nu er lyst og rummeligt. På børneværelset har man valgt at bevare de oprindelige hanebånd. Foto: Christina Kayser Onsgaard.
  • Husets oprindelige facade. Foto: Thomas Hjort
  • Det nye tag er blevet efterisoleret og har fået solceller. Foto: Christina Kayser Onsgaard.

Plantegninger

Opholdsstuen ligger i direkte forbindelse med det nye køkken. Foto: Christina Kayser Onsgaard., Fritliggende hus, Plantegning
Få dit byggeprojekt hurtigt og effektivt i mål.
Få dit byggeprojekt hurtigt og effektivt i mål.