Bliv ringet op gratis af Samuel Ringgaard Davey

Skriv en besked herunder eller ring

Total renovering af gammel landsbyskole

Ombygning af fritliggende hus

Huset fra 1904 er blevet total renoveret, for at skabe en bedre planløsning for en familie i vækst. Flere rum er blevet sløjfet og der er blevet skabt en sammenhæng mellem alrum og stuer, så det i dag er de fælles opholdsrum der er i fokus. Der er gennem store vinduespartier, skabt en visuel forbindelse med den skønne have og ikke mindst en direkte forbindelse til terrassen gennem en 4,5m bred foldedør. Familien har fået en bolig, der understøtter livet med 2 små børn.

Energi og miljø

Bygningen har fået nye vinduer, samt efterisoleret alle gulve inkl. gulvvarme. Samtidig har bygningen fået nyt varmesystem, luft til vand varmepumpe.

Boligejeren fik disse resultater fra projektet

  • Bedre dagslys
  • Bedre planløsning/udnyttelse af m2
  • Bedre sammenhæng med haven/terrassen

Samuel Ringgaard Davey, SAM Arkitektur ApS

Mit navn er Sam og jeg har gennem de sidste 10 år, hjulpet mange mennesker med…

Se billeder af projektet

Huset fra 1904 er blevet total renoveret, for at skabe en bedre planløsning for en familie i vækst. Flere rum er blevet sløjfet og der er blevet skabt en sammenhæng mellem alrum og stuer, så det i dag er de fælles opholdsrum der er i fokus. Der er gennem store vinduespartier, skabt en visuel forbindelse med den skønne have og ikke mindst en direkte forbindelse til terrassen gennem en 4,5m bred foldedør. Familien har fået en bolig, der understøtter livet med 2 små børn.,  Ombygning, Fritliggende hus, Terrasse/altan
Total renovering af gammel landsbyskole, Terrasse/altan

Den store foldedør som forbinder køkkenet og terrassen.

Huset fra 1904 er blevet total renoveret, for at skabe en bedre planløsning for en familie i vækst. Flere rum er blevet sløjfet og der er blevet skabt en sammenhæng mellem alrum og stuer, så det i dag er de fælles opholdsrum der er i fokus. Der er gennem store vinduespartier, skabt en visuel forbindelse med den skønne have og ikke mindst en direkte forbindelse til terrassen gennem en 4,5m bred foldedør. Familien har fået en bolig, der understøtter livet med 2 små børn.,  Ombygning, Fritliggende hus, Køkken
Total renovering af gammel landsbyskole, Køkken

Køkkenet er tegnet og produceret af SAM Design ApS.

Huset fra 1904 er blevet total renoveret, for at skabe en bedre planløsning for en familie i vækst. Flere rum er blevet sløjfet og der er blevet skabt en sammenhæng mellem alrum og stuer, så det i dag er de fælles opholdsrum der er i fokus. Der er gennem store vinduespartier, skabt en visuel forbindelse med den skønne have og ikke mindst en direkte forbindelse til terrassen gennem en 4,5m bred foldedør. Familien har fået en bolig, der understøtter livet med 2 små børn.,  Ombygning, Fritliggende hus, Stue
Total renovering af gammel landsbyskole, Stue

Den gennemgående pejs kan nydes, fra de fleste af opholdsrummene.

Huset fra 1904 er blevet total renoveret, for at skabe en bedre planløsning for en familie i vækst. Flere rum er blevet sløjfet og der er blevet skabt en sammenhæng mellem alrum og stuer, så det i dag er de fælles opholdsrum der er i fokus. Der er gennem store vinduespartier, skabt en visuel forbindelse med den skønne have og ikke mindst en direkte forbindelse til terrassen gennem en 4,5m bred foldedør. Familien har fået en bolig, der understøtter livet med 2 små børn.,  Ombygning, Fritliggende hus, Stue
Total renovering af gammel landsbyskole, Stue

Spisestuen som ligger i forlængelse af køkkenet og grænser op til opholdsstuen.

Huset fra 1904 er blevet total renoveret, for at skabe en bedre planløsning for en familie i vækst. Flere rum er blevet sløjfet og der er blevet skabt en sammenhæng mellem alrum og stuer, så det i dag er de fælles opholdsrum der er i fokus. Der er gennem store vinduespartier, skabt en visuel forbindelse med den skønne have og ikke mindst en direkte forbindelse til terrassen gennem en 4,5m bred foldedør. Familien har fået en bolig, der understøtter livet med 2 små børn.,  Ombygning, Fritliggende hus, Stue
Total renovering af gammel landsbyskole, Stue

Den gennemgående pejs og brændeopbevaringen.

Huset fra 1904 er blevet total renoveret, for at skabe en bedre planløsning for en familie i vækst. Flere rum er blevet sløjfet og der er blevet skabt en sammenhæng mellem alrum og stuer, så det i dag er de fælles opholdsrum der er i fokus. Der er gennem store vinduespartier, skabt en visuel forbindelse med den skønne have og ikke mindst en direkte forbindelse til terrassen gennem en 4,5m bred foldedør. Familien har fået en bolig, der understøtter livet med 2 små børn.,  Ombygning, Fritliggende hus, Køkken
Total renovering af gammel landsbyskole, Køkken

Køkkenet er tegnet og produceret af SAM Design ApS.

Huset fra 1904 er blevet total renoveret, for at skabe en bedre planløsning for en familie i vækst. Flere rum er blevet sløjfet og der er blevet skabt en sammenhæng mellem alrum og stuer, så det i dag er de fælles opholdsrum der er i fokus. Der er gennem store vinduespartier, skabt en visuel forbindelse med den skønne have og ikke mindst en direkte forbindelse til terrassen gennem en 4,5m bred foldedør. Familien har fået en bolig, der understøtter livet med 2 små børn.,  Ombygning, Fritliggende hus, Køkken
Total renovering af gammel landsbyskole, Køkken

Spisestuen som ligger i forlængelse af køkkenet og grænser op til opholdsstuen.

Huset fra 1904 er blevet total renoveret, for at skabe en bedre planløsning for en familie i vækst. Flere rum er blevet sløjfet og der er blevet skabt en sammenhæng mellem alrum og stuer, så det i dag er de fælles opholdsrum der er i fokus. Der er gennem store vinduespartier, skabt en visuel forbindelse med den skønne have og ikke mindst en direkte forbindelse til terrassen gennem en 4,5m bred foldedør. Familien har fået en bolig, der understøtter livet med 2 små børn.,  Ombygning, Fritliggende hus, Køkken
Total renovering af gammel landsbyskole, Køkken

Den 4,5m store foldedør udvisker grænsen mellem ude og inde.

Huset fra 1904 er blevet total renoveret, for at skabe en bedre planløsning for en familie i vækst. Flere rum er blevet sløjfet og der er blevet skabt en sammenhæng mellem alrum og stuer, så det i dag er de fælles opholdsrum der er i fokus. Der er gennem store vinduespartier, skabt en visuel forbindelse med den skønne have og ikke mindst en direkte forbindelse til terrassen gennem en 4,5m bred foldedør. Familien har fået en bolig, der understøtter livet med 2 små børn.,  Ombygning, Fritliggende hus, Stue
Total renovering af gammel landsbyskole, Stue

Husets oprindelige pejs er bevaret.

Huset fra 1904 er blevet total renoveret, for at skabe en bedre planløsning for en familie i vækst. Flere rum er blevet sløjfet og der er blevet skabt en sammenhæng mellem alrum og stuer, så det i dag er de fælles opholdsrum der er i fokus. Der er gennem store vinduespartier, skabt en visuel forbindelse med den skønne have og ikke mindst en direkte forbindelse til terrassen gennem en 4,5m bred foldedør. Familien har fået en bolig, der understøtter livet med 2 små børn.,  Ombygning, Fritliggende hus, Stue
Total renovering af gammel landsbyskole, Stue

Gulvet er udført som slebet og lakeret betongulv. Det fuldlimede egetræsparket er er lagt som fransk sildeben, også kaldet Chevron.

Huset fra 1904 er blevet total renoveret, for at skabe en bedre planløsning for en familie i vækst. Flere rum er blevet sløjfet og der er blevet skabt en sammenhæng mellem alrum og stuer, så det i dag er de fælles opholdsrum der er i fokus. Der er gennem store vinduespartier, skabt en visuel forbindelse med den skønne have og ikke mindst en direkte forbindelse til terrassen gennem en 4,5m bred foldedør. Familien har fået en bolig, der understøtter livet med 2 små børn.,  Ombygning, Fritliggende hus, Terrasse/altan
Total renovering af gammel landsbyskole, Terrasse/altan

Terrassen afsluttes af en spejlbassin, som er støbt på stedet.

Huset fra 1904 er blevet total renoveret, for at skabe en bedre planløsning for en familie i vækst. Flere rum er blevet sløjfet og der er blevet skabt en sammenhæng mellem alrum og stuer, så det i dag er de fælles opholdsrum der er i fokus. Der er gennem store vinduespartier, skabt en visuel forbindelse med den skønne have og ikke mindst en direkte forbindelse til terrassen gennem en 4,5m bred foldedør. Familien har fået en bolig, der understøtter livet med 2 små børn.,  Ombygning, Fritliggende hus, Haveplan
Total renovering af gammel landsbyskole, Haveplan

Trædesten og plantekummer er støbt på stedet. Trædestenenes overflade er kostet, for at opnå en ensartet struktur.

Huset fra 1904 er blevet total renoveret, for at skabe en bedre planløsning for en familie i vækst. Flere rum er blevet sløjfet og der er blevet skabt en sammenhæng mellem alrum og stuer, så det i dag er de fælles opholdsrum der er i fokus. Der er gennem store vinduespartier, skabt en visuel forbindelse med den skønne have og ikke mindst en direkte forbindelse til terrassen gennem en 4,5m bred foldedør. Familien har fået en bolig, der understøtter livet med 2 små børn.,  Ombygning, Fritliggende hus, Udekøkken
Total renovering af gammel landsbyskole, Udekøkken

Udekøkkenet er støbt på stedet, med ru forskallingsbrædder som støbeform. Betonen kopirer træets struktur og gengiver åreringe og knaster.

Huset fra 1904 er blevet total renoveret, for at skabe en bedre planløsning for en familie i vækst. Flere rum er blevet sløjfet og der er blevet skabt en sammenhæng mellem alrum og stuer, så det i dag er de fælles opholdsrum der er i fokus. Der er gennem store vinduespartier, skabt en visuel forbindelse med den skønne have og ikke mindst en direkte forbindelse til terrassen gennem en 4,5m bred foldedør. Familien har fået en bolig, der understøtter livet med 2 små børn.,  Ombygning, Fritliggende hus, Haveplan
Total renovering af gammel landsbyskole, Haveplan

Udekøkkenet og plantekummer er støbt på stedet, med ru forskallingsbrædder som støbeform. Betonen kopirer træets struktur og gengiver åreringe og knaster.

Huset fra 1904 er blevet total renoveret, for at skabe en bedre planløsning for en familie i vækst. Flere rum er blevet sløjfet og der er blevet skabt en sammenhæng mellem alrum og stuer, så det i dag er de fælles opholdsrum der er i fokus. Der er gennem store vinduespartier, skabt en visuel forbindelse med den skønne have og ikke mindst en direkte forbindelse til terrassen gennem en 4,5m bred foldedør. Familien har fået en bolig, der understøtter livet med 2 små børn.,  Ombygning, Fritliggende hus, Terrasse/altan
Total renovering af gammel landsbyskole, Terrasse/altan

Terrassen er udført i Douglas planker fra det lokale savværk.

Huset fra 1904 er blevet total renoveret, for at skabe en bedre planløsning for en familie i vækst. Flere rum er blevet sløjfet og der er blevet skabt en sammenhæng mellem alrum og stuer, så det i dag er de fælles opholdsrum der er i fokus. Der er gennem store vinduespartier, skabt en visuel forbindelse med den skønne have og ikke mindst en direkte forbindelse til terrassen gennem en 4,5m bred foldedør. Familien har fået en bolig, der understøtter livet med 2 små børn.,  Ombygning, Fritliggende hus, Bad/toilet
Total renovering af gammel landsbyskole, Bad/toilet

Badeværelset er beklædt med klinker og har samme elementer som i køkkenet.

Huset fra 1904 er blevet total renoveret, for at skabe en bedre planløsning for en familie i vækst. Flere rum er blevet sløjfet og der er blevet skabt en sammenhæng mellem alrum og stuer, så det i dag er de fælles opholdsrum der er i fokus. Der er gennem store vinduespartier, skabt en visuel forbindelse med den skønne have og ikke mindst en direkte forbindelse til terrassen gennem en 4,5m bred foldedør. Familien har fået en bolig, der understøtter livet med 2 små børn.,  Ombygning, Fritliggende hus, Bad/toilet
Total renovering af gammel landsbyskole, Bad/toilet

I badeværelset er brusenichen nedsænket i gulvet, således det også fungerer som badekar.

Huset fra 1904 er blevet total renoveret, for at skabe en bedre planløsning for en familie i vækst. Flere rum er blevet sløjfet og der er blevet skabt en sammenhæng mellem alrum og stuer, så det i dag er de fælles opholdsrum der er i fokus. Der er gennem store vinduespartier, skabt en visuel forbindelse med den skønne have og ikke mindst en direkte forbindelse til terrassen gennem en 4,5m bred foldedør. Familien har fået en bolig, der understøtter livet med 2 små børn.,  Ombygning, Fritliggende hus, Bad/toilet
Total renovering af gammel landsbyskole, Bad/toilet

Egetræ går igen på badeværelset.

  • Den store foldedør som forbinder køkkenet og terrassen.
  • Køkkenet er tegnet og produceret af SAM Design ApS.
  • Den gennemgående pejs kan nydes, fra de fleste af opholdsrummene.
  • Spisestuen som ligger i forlængelse af køkkenet og grænser op til opholdsstuen.
  • Den gennemgående pejs og brændeopbevaringen.
  • Køkkenet er tegnet og produceret af SAM Design ApS.
  • Spisestuen som ligger i forlængelse af køkkenet og grænser op til opholdsstuen.
  • Den 4,5m store foldedør udvisker grænsen mellem ude og inde.
  • Husets oprindelige pejs er bevaret.
  • Gulvet er udført som slebet og lakeret betongulv. Det fuldlimede egetræsparket er er lagt som fransk sildeben, også kaldet Chevron.
  • Terrassen afsluttes af en spejlbassin, som er støbt på stedet.
  • Trædesten og plantekummer er støbt på stedet. Trædestenenes overflade er kostet, for at opnå en ensartet struktur.
  • Udekøkkenet er støbt på stedet, med ru forskallingsbrædder som støbeform. Betonen kopirer træets struktur og gengiver åreringe og knaster.
  • Udekøkkenet og plantekummer er støbt på stedet, med ru forskallingsbrædder som støbeform. Betonen kopirer træets struktur og gengiver åreringe og knaster.
  • Terrassen er udført i Douglas planker fra det lokale savværk.
  • Badeværelset er beklædt med klinker og har samme elementer som i køkkenet.
  • I badeværelset er brusenichen nedsænket i gulvet, således det også fungerer som badekar.
  • Egetræ går igen på badeværelset.
Få nyt fra Danske BoligArkitekter
Få nyt fra Danske BoligArkitekter Læs mere ›