Bliv ringet op gratis af Jan Smidt Andreasen

Skriv en besked herunder eller ring

Transformering af byhus

Ombygning af byhus

Skitserne er udarbejdet på baggrund af bygherres ønske om at føre den eksisterende bolig i klassisk stil frem til nutiden med et funktionelt og arkitektonisk enkelt formsprog.
Bygningen ligger nu visuelt lidt undertrykt i gadebilledet set i forhold til de to nabobygninger der rejser sig på hver sin side. Forslaget lægger derfor op til at den fremtidige bolig føres op i højden således at dens fremtoning passer ind med nabobygningerne. Facade mod vejen opbygges med en forskydning i form af en karnap som er gennemgående på begge etager. karnappen åbner samtidig op for at indgangspartiet kan trækkes ind bag ved facaden men samtidig markeres smukt med trælameller der modvirker direkte indkig fra vejen men muliggør at lyset ved indgangspartiet smukt bryder lamellerne hvorved indgangen vil fremstå lys og indbydende.

Baghuset adskilles visuelt fra hovedhuset ved at beklæde dette med vertikale trælameller der dels giver facaden et smukt spil og samtidig danner værn for passagen som danner adgang fra 1. salen til de øvrige udearealer. Baghusets vil således fremstår som en arkitektonisk overgang mellem hus og have.

Fra indgangsdøren føres man direkte ind i entréen der med sin direkte forbindelse til 1. salen klart leder gæster og husets beboere direkte op til husets primære rum på 1. salen. Rytterlys over trappen vil samtidig kaste et smukt lys ned over trappen for at markere dens skulpturelle effekt og samtidig sprede dagslys i entréen, samt sprede lys på den rå betonvæg som går igennem fra entréen og op til de primære opholdsrum på 1. salen.
Entréen er yderligere udformet med fokus på funktion og opbevaring og giver adgang til 3 funktionelle værelser samt baggangen der igen giver adgang til voksenafdelingen med eget bad/wc, bad/wc tilhørende værelser i entréforløbet for at ende med adgang til baggården.

1. salen indeholder husets primære rum hvor køkken-/alrum er udformet så udsigten mod syd over Kolding by kan nydes fuldt ud mens dagens praktiske gøremål udføres. Altanen mod vejen rummer muligheden for at sidde ved et lille cafébord og favne de smukke omgivelser over en kop kaffe. Køkken-/alrummet har yderligere adgang til passagen der forbinder rammerne om det primære ophold udenfor når vejret tillader det.

Energi og miljø

Bygningen opføres iht. BR18.

Boligejeren fik disse resultater fra projektet

  • Bedre dagslys
  • Bedre planløsning/udnyttelse af m2
  • Bedre sammenhæng med haven/terrassen

Jan Smidt Andreasen, A1 Tegnestue ApS

Et hus skal danne rammen om en families liv i mange år. Derfor er det en...

Se billeder af projektet

Skitserne er udarbejdet på baggrund af bygherres ønske om at føre den eksisterende bolig i klassisk stil frem til nutiden med et funktionelt og arkitektonisk enkelt formsprog.
Bygningen ligger nu visuelt lidt undertrykt i gadebilledet set i forhold til de to nabobygninger der rejser sig på hver sin side. Forslaget lægger derfor op til at den fremtidige bolig føres op i højden således at dens fremtoning passer ind med nabobygningerne. Facade mod vejen opbygges med en forskydning i form af en karnap som er gennemgående på begge etager. karnappen åbner samtidig op for at indgangspartiet kan trækkes ind bag ved facaden men samtidig markeres smukt med trælameller der modvirker direkte indkig fra vejen men muliggør at lyset ved indgangspartiet smukt bryder lamellerne hvorved indgangen vil fremstå lys og indbydende.

Baghuset adskilles visuelt fra hovedhuset ved at beklæde dette med vertikale trælameller der dels giver facaden et smukt spil og samtidig danner værn for passagen som danner adgang fra 1. salen til de øvrige udearealer. Baghusets vil således fremstår som en arkitektonisk overgang mellem hus og have.

Fra indgangsdøren føres man direkte ind i entréen der med sin direkte forbindelse til 1. salen klart leder gæster og husets beboere direkte op til husets primære rum på 1. salen. Rytterlys over trappen vil samtidig kaste et smukt lys ned over trappen for at markere dens skulpturelle effekt og samtidig sprede dagslys i entréen, samt sprede lys på den rå betonvæg som går igennem fra entréen og op til de primære opholdsrum på 1. salen.
Entréen er yderligere udformet med fokus på funktion og opbevaring og giver adgang til 3 funktionelle værelser samt baggangen der igen giver adgang til voksenafdelingen med eget bad/wc, bad/wc tilhørende værelser i entréforløbet for at ende med adgang til baggården.

1. salen indeholder husets primære rum hvor køkken-/alrum er udformet så udsigten mod syd over Kolding by kan nydes fuldt ud mens dagens praktiske gøremål udføres. Altanen mod vejen rummer muligheden for at sidde ved et lille cafébord og favne de smukke omgivelser over en kop kaffe. Køkken-/alrummet har yderligere adgang til passagen der forbinder rammerne om det primære ophold udenfor når vejret tillader det.,  Ombygning, Byhus, Facade
Transformering af byhus, Facade

Skitse perspektiv set fra gaden.

Skitserne er udarbejdet på baggrund af bygherres ønske om at føre den eksisterende bolig i klassisk stil frem til nutiden med et funktionelt og arkitektonisk enkelt formsprog.
Bygningen ligger nu visuelt lidt undertrykt i gadebilledet set i forhold til de to nabobygninger der rejser sig på hver sin side. Forslaget lægger derfor op til at den fremtidige bolig føres op i højden således at dens fremtoning passer ind med nabobygningerne. Facade mod vejen opbygges med en forskydning i form af en karnap som er gennemgående på begge etager. karnappen åbner samtidig op for at indgangspartiet kan trækkes ind bag ved facaden men samtidig markeres smukt med trælameller der modvirker direkte indkig fra vejen men muliggør at lyset ved indgangspartiet smukt bryder lamellerne hvorved indgangen vil fremstå lys og indbydende.

Baghuset adskilles visuelt fra hovedhuset ved at beklæde dette med vertikale trælameller der dels giver facaden et smukt spil og samtidig danner værn for passagen som danner adgang fra 1. salen til de øvrige udearealer. Baghusets vil således fremstår som en arkitektonisk overgang mellem hus og have.

Fra indgangsdøren føres man direkte ind i entréen der med sin direkte forbindelse til 1. salen klart leder gæster og husets beboere direkte op til husets primære rum på 1. salen. Rytterlys over trappen vil samtidig kaste et smukt lys ned over trappen for at markere dens skulpturelle effekt og samtidig sprede dagslys i entréen, samt sprede lys på den rå betonvæg som går igennem fra entréen og op til de primære opholdsrum på 1. salen.
Entréen er yderligere udformet med fokus på funktion og opbevaring og giver adgang til 3 funktionelle værelser samt baggangen der igen giver adgang til voksenafdelingen med eget bad/wc, bad/wc tilhørende værelser i entréforløbet for at ende med adgang til baggården.

1. salen indeholder husets primære rum hvor køkken-/alrum er udformet så udsigten mod syd over Kolding by kan nydes fuldt ud mens dagens praktiske gøremål udføres. Altanen mod vejen rummer muligheden for at sidde ved et lille cafébord og favne de smukke omgivelser over en kop kaffe. Køkken-/alrummet har yderligere adgang til passagen der forbinder rammerne om det primære ophold udenfor når vejret tillader det.,  Ombygning, Byhus, Facade
Transformering af byhus, Facade

Skitse perspektiv set fra gaden.

Skitserne er udarbejdet på baggrund af bygherres ønske om at føre den eksisterende bolig i klassisk stil frem til nutiden med et funktionelt og arkitektonisk enkelt formsprog.
Bygningen ligger nu visuelt lidt undertrykt i gadebilledet set i forhold til de to nabobygninger der rejser sig på hver sin side. Forslaget lægger derfor op til at den fremtidige bolig føres op i højden således at dens fremtoning passer ind med nabobygningerne. Facade mod vejen opbygges med en forskydning i form af en karnap som er gennemgående på begge etager. karnappen åbner samtidig op for at indgangspartiet kan trækkes ind bag ved facaden men samtidig markeres smukt med trælameller der modvirker direkte indkig fra vejen men muliggør at lyset ved indgangspartiet smukt bryder lamellerne hvorved indgangen vil fremstå lys og indbydende.

Baghuset adskilles visuelt fra hovedhuset ved at beklæde dette med vertikale trælameller der dels giver facaden et smukt spil og samtidig danner værn for passagen som danner adgang fra 1. salen til de øvrige udearealer. Baghusets vil således fremstår som en arkitektonisk overgang mellem hus og have.

Fra indgangsdøren føres man direkte ind i entréen der med sin direkte forbindelse til 1. salen klart leder gæster og husets beboere direkte op til husets primære rum på 1. salen. Rytterlys over trappen vil samtidig kaste et smukt lys ned over trappen for at markere dens skulpturelle effekt og samtidig sprede dagslys i entréen, samt sprede lys på den rå betonvæg som går igennem fra entréen og op til de primære opholdsrum på 1. salen.
Entréen er yderligere udformet med fokus på funktion og opbevaring og giver adgang til 3 funktionelle værelser samt baggangen der igen giver adgang til voksenafdelingen med eget bad/wc, bad/wc tilhørende værelser i entréforløbet for at ende med adgang til baggården.

1. salen indeholder husets primære rum hvor køkken-/alrum er udformet så udsigten mod syd over Kolding by kan nydes fuldt ud mens dagens praktiske gøremål udføres. Altanen mod vejen rummer muligheden for at sidde ved et lille cafébord og favne de smukke omgivelser over en kop kaffe. Køkken-/alrummet har yderligere adgang til passagen der forbinder rammerne om det primære ophold udenfor når vejret tillader det.,  Ombygning, Byhus, Facade
Transformering af byhus, Facade

Kig i gennem huset fra gårdrum.

Skitserne er udarbejdet på baggrund af bygherres ønske om at føre den eksisterende bolig i klassisk stil frem til nutiden med et funktionelt og arkitektonisk enkelt formsprog.
Bygningen ligger nu visuelt lidt undertrykt i gadebilledet set i forhold til de to nabobygninger der rejser sig på hver sin side. Forslaget lægger derfor op til at den fremtidige bolig føres op i højden således at dens fremtoning passer ind med nabobygningerne. Facade mod vejen opbygges med en forskydning i form af en karnap som er gennemgående på begge etager. karnappen åbner samtidig op for at indgangspartiet kan trækkes ind bag ved facaden men samtidig markeres smukt med trælameller der modvirker direkte indkig fra vejen men muliggør at lyset ved indgangspartiet smukt bryder lamellerne hvorved indgangen vil fremstå lys og indbydende.

Baghuset adskilles visuelt fra hovedhuset ved at beklæde dette med vertikale trælameller der dels giver facaden et smukt spil og samtidig danner værn for passagen som danner adgang fra 1. salen til de øvrige udearealer. Baghusets vil således fremstår som en arkitektonisk overgang mellem hus og have.

Fra indgangsdøren føres man direkte ind i entréen der med sin direkte forbindelse til 1. salen klart leder gæster og husets beboere direkte op til husets primære rum på 1. salen. Rytterlys over trappen vil samtidig kaste et smukt lys ned over trappen for at markere dens skulpturelle effekt og samtidig sprede dagslys i entréen, samt sprede lys på den rå betonvæg som går igennem fra entréen og op til de primære opholdsrum på 1. salen.
Entréen er yderligere udformet med fokus på funktion og opbevaring og giver adgang til 3 funktionelle værelser samt baggangen der igen giver adgang til voksenafdelingen med eget bad/wc, bad/wc tilhørende værelser i entréforløbet for at ende med adgang til baggården.

1. salen indeholder husets primære rum hvor køkken-/alrum er udformet så udsigten mod syd over Kolding by kan nydes fuldt ud mens dagens praktiske gøremål udføres. Altanen mod vejen rummer muligheden for at sidde ved et lille cafébord og favne de smukke omgivelser over en kop kaffe. Køkken-/alrummet har yderligere adgang til passagen der forbinder rammerne om det primære ophold udenfor når vejret tillader det.,  Ombygning, Byhus, Facade
Transformering af byhus, Facade

Bagsiden af huset.

Skitserne er udarbejdet på baggrund af bygherres ønske om at føre den eksisterende bolig i klassisk stil frem til nutiden med et funktionelt og arkitektonisk enkelt formsprog.
Bygningen ligger nu visuelt lidt undertrykt i gadebilledet set i forhold til de to nabobygninger der rejser sig på hver sin side. Forslaget lægger derfor op til at den fremtidige bolig føres op i højden således at dens fremtoning passer ind med nabobygningerne. Facade mod vejen opbygges med en forskydning i form af en karnap som er gennemgående på begge etager. karnappen åbner samtidig op for at indgangspartiet kan trækkes ind bag ved facaden men samtidig markeres smukt med trælameller der modvirker direkte indkig fra vejen men muliggør at lyset ved indgangspartiet smukt bryder lamellerne hvorved indgangen vil fremstå lys og indbydende.

Baghuset adskilles visuelt fra hovedhuset ved at beklæde dette med vertikale trælameller der dels giver facaden et smukt spil og samtidig danner værn for passagen som danner adgang fra 1. salen til de øvrige udearealer. Baghusets vil således fremstår som en arkitektonisk overgang mellem hus og have.

Fra indgangsdøren føres man direkte ind i entréen der med sin direkte forbindelse til 1. salen klart leder gæster og husets beboere direkte op til husets primære rum på 1. salen. Rytterlys over trappen vil samtidig kaste et smukt lys ned over trappen for at markere dens skulpturelle effekt og samtidig sprede dagslys i entréen, samt sprede lys på den rå betonvæg som går igennem fra entréen og op til de primære opholdsrum på 1. salen.
Entréen er yderligere udformet med fokus på funktion og opbevaring og giver adgang til 3 funktionelle værelser samt baggangen der igen giver adgang til voksenafdelingen med eget bad/wc, bad/wc tilhørende værelser i entréforløbet for at ende med adgang til baggården.

1. salen indeholder husets primære rum hvor køkken-/alrum er udformet så udsigten mod syd over Kolding by kan nydes fuldt ud mens dagens praktiske gøremål udføres. Altanen mod vejen rummer muligheden for at sidde ved et lille cafébord og favne de smukke omgivelser over en kop kaffe. Køkken-/alrummet har yderligere adgang til passagen der forbinder rammerne om det primære ophold udenfor når vejret tillader det.,  Ombygning, Byhus, Tag
Transformering af byhus, Tag

Snittegning af huset.

Skitserne er udarbejdet på baggrund af bygherres ønske om at føre den eksisterende bolig i klassisk stil frem til nutiden med et funktionelt og arkitektonisk enkelt formsprog.
Bygningen ligger nu visuelt lidt undertrykt i gadebilledet set i forhold til de to nabobygninger der rejser sig på hver sin side. Forslaget lægger derfor op til at den fremtidige bolig føres op i højden således at dens fremtoning passer ind med nabobygningerne. Facade mod vejen opbygges med en forskydning i form af en karnap som er gennemgående på begge etager. karnappen åbner samtidig op for at indgangspartiet kan trækkes ind bag ved facaden men samtidig markeres smukt med trælameller der modvirker direkte indkig fra vejen men muliggør at lyset ved indgangspartiet smukt bryder lamellerne hvorved indgangen vil fremstå lys og indbydende.

Baghuset adskilles visuelt fra hovedhuset ved at beklæde dette med vertikale trælameller der dels giver facaden et smukt spil og samtidig danner værn for passagen som danner adgang fra 1. salen til de øvrige udearealer. Baghusets vil således fremstår som en arkitektonisk overgang mellem hus og have.

Fra indgangsdøren føres man direkte ind i entréen der med sin direkte forbindelse til 1. salen klart leder gæster og husets beboere direkte op til husets primære rum på 1. salen. Rytterlys over trappen vil samtidig kaste et smukt lys ned over trappen for at markere dens skulpturelle effekt og samtidig sprede dagslys i entréen, samt sprede lys på den rå betonvæg som går igennem fra entréen og op til de primære opholdsrum på 1. salen.
Entréen er yderligere udformet med fokus på funktion og opbevaring og giver adgang til 3 funktionelle værelser samt baggangen der igen giver adgang til voksenafdelingen med eget bad/wc, bad/wc tilhørende værelser i entréforløbet for at ende med adgang til baggården.

1. salen indeholder husets primære rum hvor køkken-/alrum er udformet så udsigten mod syd over Kolding by kan nydes fuldt ud mens dagens praktiske gøremål udføres. Altanen mod vejen rummer muligheden for at sidde ved et lille cafébord og favne de smukke omgivelser over en kop kaffe. Køkken-/alrummet har yderligere adgang til passagen der forbinder rammerne om det primære ophold udenfor når vejret tillader det.,  Ombygning, Byhus, Facade
Transformering af byhus, Facade

Eksisterende facade.
(Billede FØR ombygningen)

  • Skitse perspektiv set fra gaden.
  • Skitse perspektiv set fra gaden.
  • Kig i gennem huset fra gårdrum.
  • Bagsiden af huset.
  • Snittegning af huset.
  • Eksisterende facade. 
(Billede FØR ombygningen)
Tør du gå glip af en god idé?
Tør du gå glip af en god idé? Læs mere ›