Tilbygning i 1½ plan

Bliv ringet op gratis af Morten Dalsgaard

Skriv en besked herunder eller ring

Udvidelse i 1½ plan af murermestervilla fra 50'erne

Tilbygning til fritliggende hus

Familiens behov var, som udgangspunkt, ønsker om en ny udestue og et ekstra badeværelse.

Resultatet endte derimod med at indeholde et nyt soveværelse, en ekstra stue og et atelier.
Et af kravene var, at materialevalg og formsprog for den nye tilbygning skulle være identisk med den eksisterende murermestervilla fra 1950érne.

Energi og miljø

I udbygningen er der anvendt ekstra isolering i loft, vægge og gulvkonstruktionerne. Vinduerne er lavenergi klasse A. Den eksisterende varmekilde var kraftig nok, til at kunne opvarme de ekstra kvadratmetre.
Det er tilstræbt at opnå kravene fra BR2015

Boligejeren fik disse resultater fra projektet

  • Flere rum
  • Bedre dagslys
  • Bedre sammenhæng med haven/terrassen

Morten Dalsgaard, m4 Arkitekter P/S

Siden 2001 har vi arbejdet intenst med at udvikle og forbedre boligejerens...

Se billeder af projektet

Familiens behov var, som udgangspunkt, ønsker om en ny udestue og et ekstra badeværelse. 

Resultatet endte derimod med at indeholde et nyt soveværelse, en ekstra stue og et atelier.
Et af kravene var, at materialevalg og formsprog for den nye tilbygning skulle være identisk med den eksisterende murermestervilla fra 1950érne.,  Tilbygning, Fritliggende hus, Facade
Udvidelse i 1½ plan af murermestervilla fra 50'erne, Facade

Den eksisterende havestue blev erstattet af en tilbygning i 1½ etage.
Foto: Christina Kayser Onsgaard

Familiens behov var, som udgangspunkt, ønsker om en ny udestue og et ekstra badeværelse. 

Resultatet endte derimod med at indeholde et nyt soveværelse, en ekstra stue og et atelier.
Et af kravene var, at materialevalg og formsprog for den nye tilbygning skulle være identisk med den eksisterende murermestervilla fra 1950érne.,  Tilbygning, Fritliggende hus, Facade
Udvidelse i 1½ plan af murermestervilla fra 50'erne, Facade

Murermestervillaen og den gamle havestue ses her før om- og tilbygningen.

Familiens behov var, som udgangspunkt, ønsker om en ny udestue og et ekstra badeværelse. 

Resultatet endte derimod med at indeholde et nyt soveværelse, en ekstra stue og et atelier.
Et af kravene var, at materialevalg og formsprog for den nye tilbygning skulle være identisk med den eksisterende murermestervilla fra 1950érne.,  Tilbygning, Fritliggende hus, Facade
Udvidelse i 1½ plan af murermestervilla fra 50'erne, Facade

Nyt og eksisterende mødes i nøje tilpasset materialevalg. Tagnedløbet er trukket tilbage i det nye murværk.
Fotos: Christina Kayser Onsgaard

Familiens behov var, som udgangspunkt, ønsker om en ny udestue og et ekstra badeværelse. 

Resultatet endte derimod med at indeholde et nyt soveværelse, en ekstra stue og et atelier.
Et af kravene var, at materialevalg og formsprog for den nye tilbygning skulle være identisk med den eksisterende murermestervilla fra 1950érne.,  Tilbygning, Fritliggende hus, Facade
Udvidelse i 1½ plan af murermestervilla fra 50'erne, Facade

Det eksisterende køkkenvindue blev udskiftet med en fransk altan for mere dagslys. Overgangen fra stue til terrasse sker via trin i grå granit.
Fotos: Christina Kayser Onsgaard

Familiens behov var, som udgangspunkt, ønsker om en ny udestue og et ekstra badeværelse. 

Resultatet endte derimod med at indeholde et nyt soveværelse, en ekstra stue og et atelier.
Et af kravene var, at materialevalg og formsprog for den nye tilbygning skulle være identisk med den eksisterende murermestervilla fra 1950érne.,  Tilbygning, Fritliggende hus, Stue
Udvidelse i 1½ plan af murermestervilla fra 50'erne, Stue

Gennem de store vinduespartier har man frit udsyn til haven fra både det eksisterende hus og den nye tilbygning.
Fotos: Christina Kayser Onsgaard

Familiens behov var, som udgangspunkt, ønsker om en ny udestue og et ekstra badeværelse. 

Resultatet endte derimod med at indeholde et nyt soveværelse, en ekstra stue og et atelier.
Et af kravene var, at materialevalg og formsprog for den nye tilbygning skulle være identisk med den eksisterende murermestervilla fra 1950érne.,  Tilbygning, Fritliggende hus, Køkken
Udvidelse i 1½ plan af murermestervilla fra 50'erne, Køkken

Den nye stue ligger i et lavere niveau. Udover en fantastisk rummelig oplevelse opnås bedre kontakt til haven samt bedre udsyn fra det eksisterende køkken og den eksisterende stue.
Foto: Christina Kayser Onsgaard

Familiens behov var, som udgangspunkt, ønsker om en ny udestue og et ekstra badeværelse. 

Resultatet endte derimod med at indeholde et nyt soveværelse, en ekstra stue og et atelier.
Et af kravene var, at materialevalg og formsprog for den nye tilbygning skulle være identisk med den eksisterende murermestervilla fra 1950érne.,  Tilbygning, Fritliggende hus, Stue
Udvidelse i 1½ plan af murermestervilla fra 50'erne, Stue

Den nye lavereliggende stue fungerer som et lyst og indbydende samlingspunkt for familie og gæster.
Foto: Christina Kayser Onsgaard

Familiens behov var, som udgangspunkt, ønsker om en ny udestue og et ekstra badeværelse. 

Resultatet endte derimod med at indeholde et nyt soveværelse, en ekstra stue og et atelier.
Et af kravene var, at materialevalg og formsprog for den nye tilbygning skulle være identisk med den eksisterende murermestervilla fra 1950érne.,  Tilbygning, Fritliggende hus, Tag
Udvidelse i 1½ plan af murermestervilla fra 50'erne, Tag

Det nye ovenlysvindue gør trapperummet lyst og venligt på begge etager. På billedet til venstre ses trapperummet før ombygningen.
Foto (th): Christina Kayser Onsgaard

Familiens behov var, som udgangspunkt, ønsker om en ny udestue og et ekstra badeværelse. 

Resultatet endte derimod med at indeholde et nyt soveværelse, en ekstra stue og et atelier.
Et af kravene var, at materialevalg og formsprog for den nye tilbygning skulle være identisk med den eksisterende murermestervilla fra 1950érne.,  Tilbygning, Fritliggende hus, Værelse
Udvidelse i 1½ plan af murermestervilla fra 50'erne, Værelse

Med et stort nordvendt tagvindue i det eksisterende kontor skabes optimale lysforhold for kunstneriske udfoldelser. På billedet til højre ses det nye soveværelse med fransk altan mod haven og ovenlys fra øst.
Fotos: Christina Kayser Onsgaard

  • Den eksisterende havestue blev erstattet af en tilbygning i 1½ etage.
Foto: Christina Kayser Onsgaard
  • Murermestervillaen og den gamle havestue ses her før om- og tilbygningen.
  • Nyt og eksisterende mødes i nøje tilpasset materialevalg. Tagnedløbet er trukket tilbage i det nye murværk.
Fotos: Christina Kayser Onsgaard
  • Det eksisterende køkkenvindue blev udskiftet med en fransk altan for mere dagslys. Overgangen fra stue til terrasse sker via trin i grå granit.
Fotos: Christina Kayser Onsgaard
  • Gennem de store vinduespartier har man frit udsyn til haven fra både det eksisterende hus og den nye tilbygning.
Fotos: Christina Kayser Onsgaard
  • Den nye stue ligger i et lavere niveau. Udover en fantastisk rummelig oplevelse opnås bedre kontakt til haven samt bedre udsyn fra det eksisterende køkken og den eksisterende stue.
Foto: Christina Kayser Onsgaard
  • Den nye lavereliggende stue fungerer som et lyst og indbydende samlingspunkt for familie og gæster. 
Foto: Christina Kayser Onsgaard
  • Det nye ovenlysvindue gør trapperummet lyst og venligt på begge etager. På billedet til venstre ses trapperummet før ombygningen.
Foto (th): Christina Kayser Onsgaard
  • Med et stort nordvendt tagvindue i det eksisterende kontor skabes optimale lysforhold for kunstneriske udfoldelser. På billedet til højre ses det nye soveværelse med fransk altan mod haven og ovenlys fra øst.
Fotos: Christina Kayser Onsgaard
Få nyt fra Danske BoligArkitekter
Få nyt fra Danske BoligArkitekter Læs mere ›