Vinduesparti til kip, to plan, sammmenbygning tung let konstruktion.

Bliv ringet op gratis af Peter Hougaard

Skriv en besked herunder eller ring

Vinkelhus fik tvilling til vinklen

Ombygning af fritliggende hus

Projektet omfatter en ny tilbygning til parcelhus i et plan fra 1971 med eternittag og fladt loft. Huset skulle have nyt tag, efterisolering, hems over børneværelser og en tilbygning med soveværelse, kontor og gerne et hævet dæk.
Den eksisterende vinkel fik en tvilling som tilbygning. Dog i et andet materiale, da kalksandsten hverken var ønsket eller til at købe. Der var ikke plads til en bygning i samme bredde som vinklen, så synsmæssigt går tilbygningen ind over den eksisterende mur.

Energi og miljø

Tagkonstruktionen blev efterisoleret ved ombygningen, hvor det eksisterende tag blev udskiftet. Solcelleanlæg er installeret. I tilbygningen indgår en del ovenlyselementer for at sikre komforthøjden over dæk.

Boligejeren fik disse resultater fra projektet

  • Mere plads
  • Bedre dagslys
  • Nemmere vedligeholdelse

Peter Hougaard, Peter Hougaards Tegnestue

Indsigt og erfaring skaber rum. Peter Hougaards Tegnestue er etableret i 1994...

Se billeder af projektet

Projektet omfatter en ny tilbygning til parcelhus i et plan fra 1971 med eternittag og fladt loft. Huset skulle have nyt tag, efterisolering, hems over børneværelser og en tilbygning med soveværelse, kontor og gerne et hævet dæk. 
Den eksisterende vinkel fik en tvilling som tilbygning. Dog i et andet materiale, da kalksandsten hverken var ønsket eller til at købe. Der var ikke plads til en bygning i samme bredde som vinklen, så synsmæssigt går tilbygningen ind over den eksisterende mur.,  Ombygning, Fritliggende hus, Kontor
Vinkelhus fik tvilling til vinklen, Kontor

Huset er bygget til i samme geometri som den eksisterende stue, og den beklædte væg frem til vinduespartiet er en del af det eksisterende hus. I tilbygningen er gulvet sænket 60 cm, så der gives plads til to plan. Nedløbet rettes, når frosten går af jorde

Projektet omfatter en ny tilbygning til parcelhus i et plan fra 1971 med eternittag og fladt loft. Huset skulle have nyt tag, efterisolering, hems over børneværelser og en tilbygning med soveværelse, kontor og gerne et hævet dæk. 
Den eksisterende vinkel fik en tvilling som tilbygning. Dog i et andet materiale, da kalksandsten hverken var ønsket eller til at købe. Der var ikke plads til en bygning i samme bredde som vinklen, så synsmæssigt går tilbygningen ind over den eksisterende mur.,  Ombygning, Fritliggende hus, Facade
Vinkelhus fik tvilling til vinklen, Facade

Første skitse. Der arbejdes med at få en god udnyttelse af huskroppen på den snævre plads.

Projektet omfatter en ny tilbygning til parcelhus i et plan fra 1971 med eternittag og fladt loft. Huset skulle have nyt tag, efterisolering, hems over børneværelser og en tilbygning med soveværelse, kontor og gerne et hævet dæk. 
Den eksisterende vinkel fik en tvilling som tilbygning. Dog i et andet materiale, da kalksandsten hverken var ønsket eller til at købe. Der var ikke plads til en bygning i samme bredde som vinklen, så synsmæssigt går tilbygningen ind over den eksisterende mur.,  Ombygning, Fritliggende hus, Værelse
Vinkelhus fik tvilling til vinklen, Værelse

Ved at sænke gulvet 60 cm og udnytte 30 graders loftet til kip blev der plads til en trempeletage med lys og udsigt.
Trappen til det indskudte dæk, som ses på billedet, er midlertidig.

  • Huset er bygget til i samme geometri som den eksisterende stue, og den beklædte væg frem til vinduespartiet er en del af det eksisterende hus. I tilbygningen er gulvet sænket 60 cm, så der gives plads til to plan. Nedløbet rettes, når frosten går af jorde
  • Første skitse. Der arbejdes med at få en god udnyttelse af huskroppen på den snævre plads.
  • Ved at sænke gulvet 60 cm og udnytte 30 graders loftet til kip blev der plads til en trempeletage med lys og udsigt.
Trappen til det indskudte dæk, som ses på billedet, er midlertidig.
Få nyt fra Danske BoligArkitekter
Få nyt fra Danske BoligArkitekter Læs mere ›