Torben Kjær

Arkitekt MAA og partner i Aarhus-tegnestuen SPOT architecture ApS Torben Kjær har 14 års erfaring fra ind- og udland.

SPOT architecture løser store og små arkitektur- og rådgivningsopgaver. Vi har en passion for at skabe og optimere rammerne om menneskers hverdag. At designe og projektere et hjem ser vi som et af fagets vigtigste opgaver. Vi tager udgangspunkt i bygherres ønsker og krav, husets forudsætninger, stedets karakter og orientering.

Uddannelser

Arkitekten tilbyder

+ Standard rådgivningsydelser
 
+ Kontakt og idé
2.500 kr.
Arkitekt
Torben Kjær
Hjemmeside
Klik her og få
arkitektens
kontaktoplysninger

Bliv ringet op gratis af arkitekten

Se arkitektens projekter

Torben Kjær
Priser & info
 

Forvandling af 60’er villa med udsigt

  • Allerede ved ankomsten til ejendommen anes søkigget og hovedårsagen til førstesalens rotering. Bygningskroppenes enkle formsprog og indbyrdes disponering står her tydelig frem og forstærkes, når fase 2 etableres som en forskudt forlængelse af stueplanet. Moelven cedertræ i lodrette lister. Tagpap og minimalistisk formsprog.
    Ny etage ændrer husets fremtræden ved ankomsten

    Allerede ved ankomsten til ejendommen anes søkigget og hovedårsagen til førstesalens rotering. Bygningskroppenes enkle formsprog og indbyrdes disponering står her tydelig frem og forstærkes, når fase 2 etableres som en forskudt forlængelse af stueplanet.

  • Husets originale dør- og vindueshuller er bevaret. Den første dør fører nu til husets erhvervs-del, mens den overdækkede ankomst giver adgang til den private bolig. I en kommende fase 2 videreføres boligen i stueplan og omkranser søjlen med bl.a. orangeri og et par ekstra værelser. Ny facade af Moelven cedertræ i hele længder. Enkelt tagpaptag med skjulte tagrender.
    Ankomst med adgang til bolig og erhverv

    Husets originale dør- og vindueshuller er bevaret. Den første dør fører nu til husets erhvervs-del, mens den overdækkede ankomst giver adgang til den private bolig. I en kommende fase 2 videreføres boligen i stueplan og omkranser søjlen med bl.a. orangeri og et par ekstra værelser.

  • Badeværelse og gæstetoilet er fra starten orienteret mod ankomsten med forholdsvis store vinduer. Disse har fået monteret sandblæst glas for privathed og ”facadehullerne” nedtones med lister foran. Dagslyset maksimeres i rummene, mens facaden med enkle midler strammes op arkitektonisk. Moelven facadebeklædning af cedertræ. Udkraget førstesal giver overdækket ankomst ved hoveddør. Kattelem.
    Kompromisløs facadebeklædning

    Badeværelse og gæstetoilet er fra starten orienteret mod ankomsten med forholdsvis store vinduer. Disse har fået monteret sandblæst glas for privathed og ”facadehullerne” nedtones med lister foran. Dagslyset maksimeres i rummene, mens facaden med enkle midler strammes op arkitektonisk.

  • Boligen beklædes med slanke ubehandlede cedertræslister på en ventileret konstruktion. De vil efter 1-2 år naturligt patinere og blive sølvgrå. På udvalgte steder fortsætter listerne forbi vinduer til badeværelser, bryggers og hvor der ønskes afskærmning for nabo-indkig. Moelven cedertræ på facade som lister. Minimalistiske tremmer for vinduer.
    Dagslys men privat

    Boligen beklædes med slanke ubehandlede cedertræslister på en ventileret konstruktion. De vil efter 1-2 år naturligt patinere og blive sølvgrå. På udvalgte steder fortsætter listerne forbi vinduer til badeværelser, bryggers og hvor der ønskes afskærmning for nabo-indkig.

  • FØR: Typisk enfamiliehus fra 1960’erne. Længehus i gul tegl med eternittag, tagudhæng og partier i træ. Husets typiske enkle plan og gedigne materialer giver udvidelsen et godt afsæt at bygge videre på og retfærdiggør en renovering.
    Før om- og tilbygning

    FØR: Typisk enfamiliehus fra 1960’erne. Længehus i gul tegl med eternittag, tagudhæng og partier i træ. Husets typiske enkle plan og gedigne materialer giver udvidelsen et godt afsæt at bygge videre på og retfærdiggør en renovering.

  • Mens underetagen orienterer sig mod den smukt anlagte have, løfter den nye førstesal sig op og orienteres mod den smukke udsigt med lange kig og maksimering af dagslys. Bag de store glaspartier er en opholdsstue og forældresoveværelset disponeret.
    Differentiering af udsigt

    Mens underetagen orienterer sig mod den smukt anlagte have, løfter den nye førstesal sig op og orienteres mod den smukke udsigt med lange kig og maksimering af dagslys. Bag de store glaspartier er en opholdsstue og forældresoveværelset disponeret.

  • Den nye førstesal gentager den enkle 60’er husform, men roteres 90 grader, så udsigten mod skov og sø optimeres. Den klassiske bygningsform trækkes helt skarpt op med minimal detaljering. Taget er forberedt for mos/sedum-tag. Moelven cedertræsfacade - ubehandlet - vil patinere sølvgråt. Overdækket terrasse med beton. Rutchebane fra terrasse.
    Klassisk form med minimal detaljering

    Den nye førstesal gentager den enkle 60’er husform, men roteres 90 grader, så udsigten mod skov og sø optimeres. Den klassiske bygningsform trækkes helt skarpt op med minimal detaljering. Taget er forberedt for mos/sedum-tag.

  • Husets nye førstesal optimerer udsigten til naturskønt område med udsigt til skov, sø og eng. Det store sydvendte facadeparti trækkes tilbage, så der opstår en træinddækket udsigtsbalkon, og udhæng der mindsker overophedning. Moelven Cedertræ på terrasse. Naturgrund ved Brabrand Sø. Terrasseparti fra gulv til loft. Egetræsgulve.
    Ny etage - ny udsigt

    Husets nye førstesal optimerer udsigten til naturskønt område med udsigt til skov, sø og eng. Det store sydvendte facadeparti trækkes tilbage, så der opstår en træinddækket udsigtsbalkon, og udhæng der mindsker overophedning.

  • Minimalisme er et gennemgående dogme i husets design, og kan kun lade sig gøre ved at gennemprojektere alle samlinger og overgange. Huset pakkes ind i cedertræ, tagudhænget fjernes og tagrender skjules i den nye facadeopbygning. Huset fremstår herefter homogent og moderne. Ubrudte lister af cedertræ fra Moelven sat op med præcision. 60'er hus i nye klæder.
    Minimalistisk forvandling af 60'er villa

    Minimalisme er et gennemgående dogme i husets design, og kan kun lade sig gøre ved at gennemprojektere alle samlinger og overgange. Huset pakkes ind i cedertræ, tagudhænget fjernes og tagrender skjules i den nye facadeopbygning. Huset fremstår herefter homogent og moderne.

  • Alle facadelister er monteret i hele længder uden samlinger, hvilket giver et roligt og minimalistisk udtryk, der understreges af enkle samlingsdetaljer og linjer der flugter lodret og vandret. Moelven cedertræ.
    Ubehandlet cedertræ i slanke profiler

    Alle facadelister er monteret i hele længder uden samlinger, hvilket giver et roligt og minimalistisk udtryk, der understreges af enkle samlingsdetaljer og linjer der flugter lodret og vandret.

  • Thumbnail af Allerede ved ankomsten til ejendommen anes søkigget og hovedårsagen til førstesalens rotering. Bygningskroppenes enkle formsprog og indbyrdes disponering står her tydelig frem og forstærkes, når fase 2 etableres som en forskudt forlængelse af stueplanet. Moelven cedertræ i lodrette lister. Tagpap og minimalistisk formsprog.
  • Thumbnail af Husets originale dør- og vindueshuller er bevaret. Den første dør fører nu til husets erhvervs-del, mens den overdækkede ankomst giver adgang til den private bolig. I en kommende fase 2 videreføres boligen i stueplan og omkranser søjlen med bl.a. orangeri og et par ekstra værelser. Ny facade af Moelven cedertræ i hele længder. Enkelt tagpaptag med skjulte tagrender.
  • Thumbnail af Badeværelse og gæstetoilet er fra starten orienteret mod ankomsten med forholdsvis store vinduer. Disse har fået monteret sandblæst glas for privathed og ”facadehullerne” nedtones med lister foran. Dagslyset maksimeres i rummene, mens facaden med enkle midler strammes op arkitektonisk. Moelven facadebeklædning af cedertræ. Udkraget førstesal giver overdækket ankomst ved hoveddør. Kattelem.
  • Thumbnail af Boligen beklædes med slanke ubehandlede cedertræslister på en ventileret konstruktion. De vil efter 1-2 år naturligt patinere og blive sølvgrå. På udvalgte steder fortsætter listerne forbi vinduer til badeværelser, bryggers og hvor der ønskes afskærmning for nabo-indkig. Moelven cedertræ på facade som lister. Minimalistiske tremmer for vinduer.
  • Thumbnail af FØR: Typisk enfamiliehus fra 1960’erne. Længehus i gul tegl med eternittag, tagudhæng og partier i træ. Husets typiske enkle plan og gedigne materialer giver udvidelsen et godt afsæt at bygge videre på og retfærdiggør en renovering.
  • Thumbnail af Mens underetagen orienterer sig mod den smukt anlagte have, løfter den nye førstesal sig op og orienteres mod den smukke udsigt med lange kig og maksimering af dagslys. Bag de store glaspartier er en opholdsstue og forældresoveværelset disponeret.
  • Thumbnail af Den nye førstesal gentager den enkle 60’er husform, men roteres 90 grader, så udsigten mod skov og sø optimeres. Den klassiske bygningsform trækkes helt skarpt op med minimal detaljering. Taget er forberedt for mos/sedum-tag. Moelven cedertræsfacade - ubehandlet - vil patinere sølvgråt. Overdækket terrasse med beton. Rutchebane fra terrasse.
  • Thumbnail af Husets nye førstesal optimerer udsigten til naturskønt område med udsigt til skov, sø og eng. Det store sydvendte facadeparti trækkes tilbage, så der opstår en træinddækket udsigtsbalkon, og udhæng der mindsker overophedning. Moelven Cedertræ på terrasse. Naturgrund ved Brabrand Sø. Terrasseparti fra gulv til loft. Egetræsgulve.
  • Thumbnail af Minimalisme er et gennemgående dogme i husets design, og kan kun lade sig gøre ved at gennemprojektere alle samlinger og overgange. Huset pakkes ind i cedertræ, tagudhænget fjernes og tagrender skjules i den nye facadeopbygning. Huset fremstår herefter homogent og moderne. Ubrudte lister af cedertræ fra Moelven sat op med præcision. 60'er hus i nye klæder.
  • Thumbnail af Alle facadelister er monteret i hele længder uden samlinger, hvilket giver et roligt og minimalistisk udtryk, der understreges af enkle samlingsdetaljer og linjer der flugter lodret og vandret. Moelven cedertræ.

Kompromisløs udvidelse og renovering af klassisk 60’er enfamiliehus designet i samarbejde med N+P ARKITEKTUR.
Udvidelsen gentager den klassiske husform, men med minimal detaljering. Førstesalen er roteret 90 grader i forhold til det oprindelige hus for at optimere udsigten til sø og skov.
Nyt og gammelt bindes sammen af en gennemgående ny facadebeklædning af ubehandlet cedertræ, og bygningformen strammes op ved at skære det eksisterende tagudhæng af og skjule tagrender bag den nye beklædning.

Energi og miljø

Når boligen pakkes ind i en ny facade, kunne man have efterisoleret. I dette projekt, er der valgt kun at efterisolere tag og udskifte vinduer med energiruder. Overophedning undgås ved at etablere dybt udhæng ved alle sydvendte facadepartier.

Sådan får du den mest relevante rådgivning

Det er en fordel for dig, hvis du skriver din adresse, når du kontakter arkitekter via
Danske BoligArkitekter. Så kan arkitekten nemmere forstå dit projekt.
Du skal som minimum oplyse telefonnummer og email, så arkitekten kan få fat på dig.

Tak for din henvendelse.

Henvendelsen er blevet sendt til arkitekten.

Luk

Noget gik galt.

Vi arbejder på det.

Luk

The key "TYPO3\CMS\Fluid\ViewHelpers\FormViewHelper->formFieldNames" was already stored and you cannot override it.