Anders Barslund Christensen

Jeg arbejder med dine ønsker til rumlighed og funktion i kombination med huset og stedets muligheder.

Skal der bygges om, arbejder jeg med respekt for den oprindelige tanke og tilpasser den til de krav, du stiller til en moderne bolig. Når jeg designer nyt, er jeg inspireret af 30'ernes modernisme i krydsfeltet mellem Frank Lloyd Wright og Neutra.

Jeg arbejder helhedsorienteret og følger processen fra skitse til byggeplads og aflevering for at sikre helheden mellem idé, design, pris og aftaler

Arkitekten tilbyder

+ Standard rådgivningsydelser
 
+ Kontakt og idé
0 kr.
+ Skitserings-session
8.000 kr.
Arkitekt
Anders Barslund Christensen
Hjemmeside
Klik her og få
arkitektens
kontaktoplysninger

Bliv ringet op gratis af arkitekten

Se arkitektens projekter

Anders Barslund Christensen
Priser & info
 

Orden i labyrintisk hus

  • Indgangsparti i træ
    Ankomst

    Fra det smukke indgangsparti i træ træder man direkte ind i køkkenet og her bliver man straks præsenteret for den smukke udsigt til haven.

  • stuen før ombygning
    Stuen før ombygning

    Mange små rum og vægge på kryds og tværs gjorde det til en labyrintisk og forvirrende oplevelse at bevæge sig rundt i det oprindelige hus.

  • arkitekttegnet ny planløsning køkken-alrum
    Stuen efter ombygningen

    Køkken og stue er slået sammen til ét langt rum, der er gennemlyst på tværs og har fine kig til haven uanset hvor man står.

  • Spiseplads i karnappen
    Spiseplads i karnappen

    Spisebordet er placeret på husets måske smukkeste plads i karnappen, der har fået vinduer fra gulv til loft.

  • ombygget køkken
    Skabsvæg i røget eg

    Husets nye rygrad er den lange skabsvæg, der markere en tydelig akse i huset Bag dørene gemmer sig bl.a. køleskab og køkkenmaskiner. I en niche har arkitekten fået plads til en "mummy station".

  • Køkkenet
    Køkkenet

    Køkkenet er blevet husets omdrejningspunkt og familiens naturlige samlingssted. Her er plads nok til at alle kan deltage i madlavningen -også de overnattende gæster.

  • spisekammer arkitekttegnet køkken-alrum panelvæg
    Panelvæg med døre

    Bag lågerne i panelvæggen gemmer sig bl.a. en kældernedgang, et spisekammer og indgangen til gæsteafdelingen.

  • før efter billede af badeværelse med flisen Walks 1,0 fra italienske Floor Gres
    Badeværelset før/ efter

    Badeværelset er holdt i enkle og afdæmpede materialer. Det mørke træ fra panelvæggen i stuen går igen på skabene.

  • Bevarede skabsvægge
    Forældresoveværelse

    Den originale skabsvæg i mørkt træ gav arkitekten inspiration til den lange panelvæg i køkken-alrummet.

  • Oprindelige skabe bevaret
    Originale skabe

    Selv om meget skulle opdateres i huset, var der også ting, som var værd at bevare fx skabene i soveværelset.

  • gæstebadeværelse
    Indgang til det "hemmelige" hotel

    Man tror, at det er endnu en skabsdør men i virkeligheden er det indgangen til afdelingen for overnattende gæster.

  • Gæsteafdeling med eget bad
    Det "hemmelige" hotel

    Gæsteafdelingen, som bliver flittigt brugt af venner og familie.

  • Ombygget hus på skrånende grund
    Ad hoc huset

    Udefra fortæller det knopskudte hus en helt anden historie, og de fleste bliver overraskede, når de træder indenfor og oplever den helstøbte og gennemtænkte planløsning.

  • Plantegning før ombygningen
    Planløsning før ombygningen

    Masser af kvadratmeter, men ingen funktionalitet eller rumlig logik. De røde vægge blev fjernet i forbindelse med omorganiseringen af planen.

  • plantegning efter ombygning
    Planløsning efter ombygningen

    Den lange panelvæg i køkkenet er blevet husets nye rygrad. Den åbne planløsning giver masser af dagslys og kig på kryds og tværs af huset.

  • Thumbnail af Indgangsparti i træ
  • Thumbnail af stuen før ombygning
  • Thumbnail af arkitekttegnet ny planløsning køkken-alrum
  • Thumbnail af Spiseplads i karnappen
  • Thumbnail af ombygget køkken
  • Thumbnail af Køkkenet
  • Thumbnail af spisekammer arkitekttegnet køkken-alrum panelvæg
  • Thumbnail af før efter billede af badeværelse med flisen Walks 1,0 fra italienske Floor Gres
  • Thumbnail af Bevarede skabsvægge
  • Thumbnail af Oprindelige skabe bevaret
  • Thumbnail af gæstebadeværelse
  • Thumbnail af Gæsteafdeling med eget bad
  • Thumbnail af Ombygget hus på skrånende grund
  • Thumbnail af Plantegning før ombygningen
  • Thumbnail af plantegning efter ombygning

Det begyndte som et sommerhus i 1920. Tre generationer og adskillige om- og tilbygninger senere overtog familien huset, der med sine 253 m2 hulter-til-bulter-rum gav arkitekten en del hovedbrud, før brikkerne faldt på plads.

Mette og Enricos hus, som de købte efter mange års ophold i udlandet, var nærmest en labyrint af rum, og da det samtidig med tiden var blevet bygget om til at huse to familier, var der nok at tage fat på. Før de skrev under på slutsedlen inviterede de derfor arkitekt Anders Barslund ud for at bese huset. Og kun hvis han kunne få en velfungerende indretning ud af denne rum-forvirring ville de købe huset, hvis største kvalitet var en fantastisk beliggenhed ud til skov og tæt på Dyrehaven nord for København. Men Anders Barslund kunne se kvaliteter i det gamle rødstenshus fra 40’erne, så han gik i gang med rydde op. Derfor er det i dag noget af en aha-oplevelse at træde ind i det, der udefra tegner ret beskedent. Men man kommer lige ind i et imponerende køkken med direkte kig til haven og videre til skoven. Barslund har også på elegant vis løst opgaven med at indrette en gæsteafdeling til Mettes forældre, som er bosiddende i Holland, men ofte er på besøg. I køkkenets skabsvæg i røget eg gemmer der sig nemlig en ”hemmelig” indgang, som fører ind til en gæsteafdeling med soveværelse og bad. Anders Barslund har haft blik for at bevare husets kvaliteter som fx de fine skabe fra 40erne i værelserne, trappen til kælderen og det fine parketgulv i dele af huset. Men ellers er der vendt totalt op og ned på indretningen af det gamle hus.
Pris 2,5 mio. kr. Arkitekthonorar 200.000 kr. Rådgivningen omfattede alt fra skitseforslag til byggeledelse samt inventardesign og koordinering af alle materialeleverancer.

Energi og miljø

Nye vinduer overalt
Ekstra isolering på loft

Sådan får du den mest relevante rådgivning

Det er en fordel for dig, hvis du skriver din adresse, når du kontakter arkitekter via
Danske BoligArkitekter. Så kan arkitekten nemmere forstå dit projekt.
Du skal som minimum oplyse telefonnummer og email, så arkitekten kan få fat på dig.

Tak for din henvendelse.

Henvendelsen er blevet sendt til arkitekten.

Luk

Noget gik galt.

Vi arbejder på det.

Luk

The key "TYPO3\CMS\Fluid\ViewHelpers\FormViewHelper->formFieldNames" was already stored and you cannot override it.