Lejligheder

Der er masser muligheder for at bo godt i en lejlighed.

I dag vælger flere og flere at blive i byerne og få kvadratmeterne til at gå op, selv når familiens behov ændres, og der eksempelvis kommer børn til.
Der findes flere muligheder for at optimere din bolig, når der er tale om en lejlighed.

Læs mere om, hvordan en arkitekt kan trylle med din bolig, så din lejlighed er sikret mange år ud i fremtiden.

Bliv klogere på lejligheder her

Uanset om lejligheden er en ejer-, leje- eller andelslejlighed, bygget af staten eller af en privat byggevirksomhed, så har danskerne længe boet i lejligheder. De første af slagsen var korridorlejlighederne, som blev opført under byggeboomet i anden halvdel af 1800-tallet. En korridorlejlighed er en lejlighed i en ejendom, der rummer mange små lejligheder, som alle er forbundet til samme gang. Korridorlejlighederne var meget udbredte i København, men blev på grund af dårlig brandsikkerhed forbudt ved byggeloven i 1889.

Korridorlejlighederne var meget udbredte i København, men blev på grund af dårlig brandsikkerhed forbudt ved byggeloven i 1889.

I 1970’erne og 80’erne blev der sat stort fokus på det byggede miljø i København, og brokvarterene, især Nørrebro, undergik en større forvandling. Byfornyelsen vedrørte også lejligheder, hvor der både blev renoveret, revet ned og bygget nyt. 

Efter byfornyelsen er der kun blevet bygget flere og flere lejligheder i og uden for København. 

Har du et ønske om at blive boende i en lejlighed, så er der flere forskellige muligheder for at få mere plads. Måske har du mulighed for at lægge din lejlighed sammen med nabolejligheden? Eller hvad med at koble den sammen med over- eller underboens lejlighed og skabe et lille byhus? Måske er det uderummet, som er vigtigst, når du ikke bor i gadeplan?

En arkitekt kan hjælpe dig til at tænke helt nye muligheder ind i en lejlighedsombygning, eller hjælpe dig med at få udnyttet alle lejlighedens kubikmeter, hvis en udvidelse ikke er en mulighed.

Bliv meget klogere på mulighederne her.


Lejligheder i luksusklassen

Drømmer du om lejligheder i luksusklassen, så er det her, du skal kigge med. Lejligheder i luksusklassen kræver et særligt øje for muligheder og et stort fokus på detaljer og materialer. Vi har samlet inspiration til dig, der ønsker en luksusbolig.


Reportage: Fra mørk københavnerlejlighed til lys og åben bolig

Med idéer om praktiske opbevaringsløsninger, fokus på lysindfald og ikke mindst en smart glasvæg, der binder entré og køkken perfekt sammen, fandt Susanne Jensen og hendes familie den ideelle samarbejdspartner i arkitekt Julie Trier Brøgger. Hun har været den kreative drivkraft bag en gennemgribende renovering af familiens klassiske københavnerlejlighed.


Reportage: Kreativitet og genfødte kvadratmeter i herskabslejligheden

Med stor opfindsomhed og en mere nutidig planløsning har arkitekt Julie Trier Brøgger opdateret Helen Hilario Jønssons stemningsfyldte herskabslejlighed. Ombygningen har givet plads til en drøm af et køkken, kastet lys i alle hjørner og sat liv til kvadratmeter, der nærmest var døde, efter børnene var flyttet hjemmefra. 


Bevaringsværdige detaljer lejligheden

Når du renoverer og ombygger din lejlighed, kan det være fristende at skrælle alle lag af og starte helt forfra. Men der findes klassiske elementer i lejligheden, som er værd at gemme på - ikke mindst for pengepungens skyld. Her får du et overblik over, hvad du skal kigge efter.


7 ideer der giver plads til børn i lejligheden

Børn kræver plads! Men hvordan skaber man rum til kreativitet og leg, når man bor på begrænsede kvadratmeter i en lejlighed? Vi giver her 7 gode bud på løsninger, der kan skabe plads til børnene.


Reportage: Et studie i opbevaring

For arkitekt Stig Ørum Christensen var det et mantra at lave snedkertilpassede opbevaringsløsninger i ægte materialer, da han og hustruen totalrenoverede deres lejlighed. Resultatet er et hjem med optimal pladsudnyttelse og unikke løsninger. 


Arkitektens råd til taglejligheden

Drømmer du om at få en lejlighed med udsigt over byens tage? Så er det en oplagt mulighed at undersøge muligheden for at benytte et uudnyttet tørreloft til at få indfriet dine drømme. Vi har bedt arkitekt Werner Thomas Mathies om at guide dig til en god start på dit projekt. Læs med her.


Reportage: Vokseværk i lejligheden

Da familien begyndte at vokse, fik Roland Schlosser og Alexandra Faleberg mulighed for at lade deres lejlighed vokse med. Med hjælp fra arkitekt Stig Ørum Christensen lagde de to lejligheder sammen til én. Nu har de masser af lys, et samlende køkkenalrum og plads til familien på fem.


Fra mørkt tørreloft til lys lejlighed

Selv det ældste og mørkeste tørreloft blive til en lys og flot lejlighed med unikke rummelige oplevelser og lækre tagterrasser. Bliv inspireret af 10 ombyggede tørrelofter her.


Sådan får du mere plads i lejligheden

Bor du i lejlighed, drømmer du garanteret om lidt mere plads. For her er rammerne faste og ikke lige til at bygge ud, hvis dine behov ændres og familien måske vokser. Men faktisk er der flere ting, du kan gøre, hvis pladsen føles trang. Se 10 eksempler fra arkitekterne.


Kan din lejlighed blive større?

Ønsker du at gøre din lejlighed større? Måske du har mulighed for at lægge din lejlighed sammen med nabolejligheden eller et loftrum? Eller hvad med at koble den sammen med over- eller underboens lejlighed og skabe et lille byhus? Vi gør dig klogere på hvad der er muligt og hvad du skal være opmærksom på her. 


Reportage: Fra mørk og kedelig til lys og lækker

Kig indenfor i denne ombyggede lejlighed, hvor rum, farver, lys og funktionalitet går op i en højere enhed. Sådan har det ikke altid været. Se, hvordan ejeren forvandlede de triste m² til en lækker drømmebolig.


4 tips til en harmonisk lejlighed

Planlægger du en lejlighedsrenovering, så er det værd at tænke over hvordan du får det mest harmoniske udtryk. Vi giver dig her 4 tips til din renovering, og hvordan du bedst skaber sammenhæng i din bolig. 


Reportage: Operation værelser til alle

Familien Karstad har slået to mindre lejligheder sammen, og vupti – nu er der plads til alle seks i den sammenbragte familie. Kig med her, og se, hvordan de fik skabt orden og sammenhæng på alle 150 m2.


Reportage: Når en trappe er nøglen til at samle 2 lejligheder

Morten Dalsgaard og Dina Lie Nielsen har skabt sig et lille byhus på Frederiksberg med både have og altan ved at lægge to lejligheder vertikalt sammen. Som arkitekt har Morten Dalsgaard selv tegnet den trappe, der binder det hele sammen til ét hjem.


Reportage: Arkitekten tryllede: Fra 3 til 5 værelser

Familien i denne lejlighed ville gerne have flere værelser, så alle 3 børn kunne få deres eget. Men de havde svært ved at se, hvordan det skulle kunne lade sig gøre. Med hjælp fra en arkitekt fik familien skabt en lys og kreativ planløsning med plads til alle.