De mest populære projekter på Danske BoligArkitekter i 2019

Året 2019 lakker mod enden og vi gør status over de mest populære projekter fra arkitekterne, der er kommet til i løbet af i år. Projekterne på listen er valgt er jer derude - det er nemlig dem I har kigget flest gange på i 2019.

Nr. 10: Ombygning af parcelhus fra 1960'erne

Projektet, som er tegnet af Arkitekt Jon Aagaard-Kragh, indebar en komplet ombygning af et klassisk parcelhus fra 1960'erne, hvor der blev lavet en helt ny rumfordeling. Familien fik bl.a. ekstra opbevaringsplads, en bedre udnyttelse af de eksisterende kvadratmeter og flere familievenlige løsninger. 

Nr. 9: Farm House

I et naturskønt område i Østjylland har Arkitekt Rasmus Bak tegnet denne moderne gård. Byggeriet består af tre længer med henholdsvis hovedhus, orangeri og garage. Her er der tænkt ekstra over sammenhængen med den omgivende natur, optimering af kvadratmeter og sikret masser af daglys til boligen. 

Nr. 8: Casa Spodsbjerg

På en grund ud til Storebælt, hvor der før lå et gammelt sommerhus fra 20’erne, ligger der nu et helt nyt hus, tegnet af Arkitekt Niels Christoffersen. Sommerhuset byder på mange familievenlige løsninger, og der er arbejdet med at skabe en tæt forbindelse til naturen - blandt andet ved at sørge for en ubrudt udsigt mod vandet og den lille strand nedenfor huset. 

Nr. 7: Sommerhus i Faxe Ladeplads

Arkitekt Martin Kallesøe har tegnet dette sommerhus, der er beliggende i et typisk dansk sommerhus område med både nyere og ældre træsommerhuse. Igen i dette projekt, har der været fokus på de gode familievenlige løsninger og fleksible løsninger som giver boligejerne mest muligt plads at bevæge sig rundt på. 

Nr. 6: Villa Jakobsen - Prisvindende enfamiliehus

Dette spændende hus er tegnet af Arkitekt Lars Christensen, som har vundet Vejle-Prisen 2017 samt Borgernes Arkitekturpris 2017. Boligen er fuldstændig indpasset på den terrænmæssigt udfordrende grund, som har et fald på 16 meter. Her er der lagt et stort arbejde i at få flest mulige kvadratmeter ud af grunden, få masser af dagslys og at skabe nogle uderum, som ellers kan være en udfordring, når man bygger på en skrænt.

Nr. 5: Casa S

Her møder vi igen et stykke arkitektur fra Arkitekt Niels Christoffersen (og vi kan godt afsløre, at det ikke er det sidste på denne liste). Casa S er beliggende på en udsigtsgrund tæt på Aarhus bugt. Huset er designet til en familie på 5 personer, som havde et stort ønske om at få mest muligt ud af udsigten og samtidigt få skabt en ramme om det gode familieliv. 

Nr. 4: Fjordhuset - et typesommerhus

Arkitekt Karina Søgaard har udviklet dette nytænkende og stilsikre fritidshus i samarbejde med EBK HUSE. Udseendet er moderne og skarpt, men indenfor mødes man af en intim og hyggelig atmosfære og en gennemtænkt indretning. Konceptet er et fleksibelt typehus opbygget af moduler, som kan sættes sammen og spejlvendes efter behov for at give mest mulig fleksibilitet.

Nr. 3: Nyt træhus ved sø i Ballerup

Vi er nået til listens 3. mest populære projekt, nemlig "Villa MOA", som er et nyt træhus ved en lille sø i Ballerup. Det er Arkitekt Tom Mose Petersen, som har stået for designet og tanken bag projektet har været at skabe et fleksibelt hus, som for nuværende er indrettet til en familie med 3 teenagebørn, men på sigt kan indrettes til en fler-generationsbolig. 

Nr. 2: Casa R

Som lovet var det ikke sidste gang at listen ville byde på et projekt fra Arkitekt Niels Christoffersen! Casa R ligger i et smukt kuperet terræn på en halvøen med en helt fantastisk 180 graders udsigt over en fjord. På ankomstsiden havde boligejerne et stort ønske om at få mest muligt privatliv, og derfor er facaden meget lukket. På udsigtsiden derimod består huset af én stor glasfacade, så man virkelig kan nyde husets udsigt. 

Nr. 1: Casa Ry - Bondegården nyfortolket

Listens topspringer - det absolut mest populære projekt, som er kommet op på Danske BoligArkitekter i 2019 - er: CASA RY af Arkitekt Niels Christoffersen.

Casa Ry er placeret i et naturskønt område på grænsen mellem landsby, det åbne landskab og med udsigt til en nærliggende sø. Netop den landlige placering og bygherrens ønsker, om tre huse med hver sin funktion, danner baggrund for projektets slægtskab med de typiske bondegårde med tre længer og en central gårdsplads. I Casa Ry nyfortolkes bondegården ved at forenkle og forædle.

Vi kan godt forstå, I er vilde med projektet - det var nemlig også vinder i kategorien Innovative Architecture til den internationale arkitekturpris Iconic Award 2019

Nysgerrig på at se flere projekter?