En ny førstesal kan give dig mere plads, lys og en bedre udsigt.
Men før du bygger i højden, er der flere ting, som du skal være opmærksom på.
Læs med her, og få gode råd om ny førstesal.
En ny 1.sal er en god mulighed for at få en bedre udsigt fra din bolig, og kan være en god investering, hvis du alligevel skal skifte tag. Derudover er det relativt nemt at lade byggeriet foregå i etaper.
Men inden du begynder at drømme om førstesal på dit hus, skal du tjekke, om lokalplanen og eventuelle servitutter på ejendommen spænder ben for dit projekt. Du kan selv kontakte kommunen, men det kan være rart at have en arkitekt med på sidelinjen allerede i den indledende dialog med kommunen. Du kan søge om dispensation, hvis det ikke er tilladt at bygge 1.sal på din bolig.
Du skal du også overveje, om førstesalen passer til din økonomi og husets konstruktion.
Prisen og byggeperioden er som udgangspunkt nogenlunde den samme for en tilbygning og en førstesal.
Men hvis husets nuværende konstruktion ikke kan bære en førstesal og skal forstærkes, kan det fordyre projektet. Det er derfor en god ide at få en ingeniør til at lave geotekniske undersøgelser og beregninger af både jordens og konstruktionens bæreevne.
Før du kan få en ny førstesal, så er der en række ting, du skal have på plads. Er førstesalen en god løsning for dig, har du lov til at lave en ny førstesal, og hvordan skal den se ud? Hvad siger naboerne? Og hvad koster en ny førstesal overhovedet? Vi guider dig i gang her.
Med en ny tilbygning og en helt ny førstesal har familien Dybbroe Tang ikke blot fået mere plads og en smuk udsigt. Deres ellers simple og traditionelle statslånshus er også blevet langt pænere og mere interessant at se på. Med hjælp fra arkitekt Tom Mose Petersen arbejder nyt og gammelt sammen på forbilledlig vis.