Økonomi når du bygger

Der er store summer og store drømme i spil, når du bygger til, om eller helt nyt. Og samtidig er det svært – for ikke at sige stort set umuligt – som almindelig boligejer uden byggeindsigt at vide, hvad de forskellige dele i et byggeri koster, hvorfor de koster som de gør, samt hvad man skal forvente den samlede slutpris ender på. 

Læs med herunder og bliv klogere på byggeøkonomien, inden du får slået stregerne til dit eget projekt.


Det koster det at bruge en arkitekt

Det kan være svært som boligejer at vide, hvad det koster at bruge en arkitekt, og hvordan de egentlig beregner deres priser. Vi har derfor spurgt en række af vores arkitekter, hvordan regnestykket ser ud. Se med her. 


Nyt hus? Se, hvad du kan bygge for 3,5 mio. kr.

Dit byggebudget lyder på 3,5 millioner kroner, men hvad kan du egentlig bygge for det? Vi har fundet to huse til 3 - 3,5 millioner kroner og spurgt arkitekterne bag, hvordan pengene er brugt her.


Boligejere: Sådan fik vi råd til vores boligdrøm

Der skal ofte kreative ideer til at få råd til drømmehuset. Se hvordan tre boligejere bar sig ad her.


7 sparetips, der vil gøre dit byggeprojekt bedre og billigere

Det er dyrt at bygge nyt, men du kan let skære masser af penge af prisen, hvis du kender dine muligheder. Med disse syv tips kan du få et bedre hus til færre penge.


Få råd til dit drømmeprojekt

Der findes mange fordyrende elementer i et byggeri, der kan sluge dit budget og forhindre dig i at få dit drømmerprojekt ført ud i livet. Vi giver dig her en række tips til hvor du kan skære ned på omkostningerne og komme i hus med dit byggeri.


Arkitekter: Håndværkertilbud er ikke et let sparetrick

Et håndværkertilbud er ikke altid en smart genvej til en billig bolig. Det kræver håndværkersnilde, tid og penge samt en rigtig god mavefornemmelse, fortæller to arkitekter, der selv har prøvet det, og giver deres bedste råd her.


Arkitekterne fortæller: Det kan du få for 2 millioner kroner

Det kan være svært at vide, hvor langt 2 millioner kroner rækker, når man går med byggeprojekter i tankerne. Vi har derfor fundet tre projekter til max 2 millioner kroner og spurgt arkitekterne bag, hvad der trækker prisen op og ned, og hvorfor det har kostet, som det har kostet.


Styr du økonomien, når du bygger nyt

Udgiften til et nyt hus er en kæmpe investering og budgettet kan hurtigt løbe løbsk, hvis du ikke fra start har lagt et godt fundament med et budget. Få mere af vide her.


Sæt pris på dine byggedrømme

De fleste byggeprojekter starter med en drøm. Måske drømmer du om mere plads, så du kan få et ordentligt hjemmekontor, eller børnene kan få hver deres værelse. Det kan også være det simple liv i et nyt sommerhus i klitterne ved Vesterhavet, der lokker eller loft til kip med ovenlys, så dit hjem kan føles større og lysere. Men skal dine drømme føres rigtig ud i livet, er økonomien en afgørende faktor.