Om at bruge en arkitekt

Mange byggeprojekter kommer aldrig en tur omkring tegnebordet hos en arkitekt. De ender hos tømreren eller en entreprenør, der kan være nok så dygtig til at bygge, men som ikke nødvendigvis har det særlige øje for detaljen og helheden, som arkitekten har. 

Men mange ved slet ikke, hvordan en arkitekt kan hjælpe, og er de ikke bare, lidt hovski-snovski kunstnertyper, der snakker volapyk og kun vil tegne store præstigefyldte byggerier? Og er de ikke bare et fordyrende led? Overhovedet ikke!

Du kan blive meget klogere på, hvad arkitekten kan hjælpe dig med her. 


Har du brug for en arkitekt

Tag testen: Har du brug for en arkitekt?

Få lynhurtigt svar på, om du vil have gavn af hjælp fra en arkitekt. Vi giver samtidig konkrete tips til, hvordan du kommer godt fra start med dit byggeprojekt.


10 mindre opgaver, du med fordel kan få hjælp af en arkitekt til

Det ikke kun, når du skal bygge nyt, til eller helt om, at du med fordel kan ringe til en arkitekt. Også til mindre projekter kan en arkitekts kreative sind, store byggeviden og æstetiske blik gøre stor gavn. Bliv inspireret af 10 mindre opgaver her, hvor arkitekterne har gjort en enorm forskel.


Sådan forbereder du dig til mødet med arkitekten

Der er flere ting, du med fordel bør tænke over, inden du møder op til det indledende møde med arkitekten. Blandt andet din økonomi. Bliv klogere på, hvordan du bliver klar til det første møde med arkitekten her.


Hvad laver en arkitekt?

”En arkitekt? Er det ikke sådan én, der kun vil tegne operahuse og mondæne villaer på strandvejen?” Forkert! Arkitekter tegner også carporte og tilbygninger for helt almindelige mennesker. Og han kan meget mere end at ryge pibe og tegne kreative skitser med en blød blyant. Her kan du blive klogere på, hvad en arkitekt egentlig laver og hvilke opgaver, du slipper for, hvis du bruger en arkitekt.


Det koster det at bruge en arkitekt

Det kan være svært som boligejer at vide, hvad det koster at bruge en arkitekt, og hvordan de egentlig beregner deres priser. Vi har derfor spurgt en række af vores arkitekter, hvordan regnestykket ser ud. Se med her. 


Sådan rådgiver ordningens arkitekter

Et vellykket byggeprojekt løber over en række faser, hvor arkitektens rolle varierer undervejs.  Bliv klogere her.


5 ting, du ikke vidste, du kan bruge en arkitekt til

En arkitekt kan bruges, når du skal bygge nyt, om eller til din bolig. Men faktisk kan du med fordel også bruge arkitektens kreative sind og store forståelse for boliger i andre situationer. Se hvilke fem her.


Få en gratis guide til dit byggeprojekt

Vi har samlet de vigtigste råd til dit byggeprojekt i samarbejde med arkitekterne i Danske BoligArkitekter. Få den her!


Sådan bruger du DanskeBoligArkitekter.dk

Sådan bruger du Danske BoligArkitekter til at finde den rette arkitekt til dit byggeprojekt.


Hvorfor bruge en arkitekt?

Læs her alle de gode argumenter for, at det betaler sig at have en arkitekt med på sidelinjen, når du bygger om og til. 


Hvorfor bruge Danske BoligArkitekter?

Som boligejer har du en række fordele ved at benytte en arkitekt, der er medlem af Danske BoligArkitekter. Det er gratis for danske boligejere at benytte informationen på danskeboligarkitekter.dk samt at finde og kontakte en arkitekt via sitet. Bestiller du en arkitekt gennem ordningen, får du en række fordele. Læs mere om fordelene her.


4 boligejere: Det var det bedste, arkitekten hjalp os med

Arkitekter kan se de muligheder, du aldrig selv har fået øje på, men som du faktisk går og drømmer om. Fire boligejere fortæller her, hvad der var det bedste, de fik ud af samarbejdet med en arkitekt


6 klassiske brølere, når du bygger nyt og renoverer

Det er de samme fejl, der bliver lavet igen og igen - både af dig og håndværkerne. Vi har derfor samlet til bunke og fundet 6 typiske byggebrølere, så du og alle andre for en gangs skyld ikke falder i. Læs med og undgå søvnløse nætter med mareridt om byggeskader og store ekstraregninger. 


Sådan finder du den rette arkitekt

Store byggeprojekter kræver mange beslutninger. En af de første, men måske også vigtigste, er valget af rådgiver. Men hvordan finder man den rigtige arkitekt til projektet? Hvad skal man lægge vægt på, og hvor leder man? Læs med her og bliv klar til den første kontakt med arkitekten.