Du får de bedste idéer

Selvom du er fyldt med gode ideer til dit byggeprojekt, er det ikke sikkert, at du har fundet den rigtige endnu. Måske skal det hele vendes på hovedet før tingene går op. Læs her, hvordan arkitekten kan hjælpe dig med at gøre din bolig mere personlig med løsninger, der er skræddersyet specielt til dit hus, din familie og din pengepung

Hvordan forvandler du et parcelhus til en moderne og tidssvarende bolig? Hvordan får du mere plads og bedre dagslys? Hvordan får du tilbygningen til at passe til det oprindelige hus? Selvom du har masser af ideer til din drømmebolig, har du formentlig også en masse uafklarede spørgsmål. Dem kan arkitektens kreative hjerne hjælpe dig med at finde svar på.

Hvad ser arkitekten, som du ikke selv kan se?

Arkitekten ser, hvad huset kan bære – både arkitektonisk og byggeteknisk. I sin analyse kombinerer arkitekten din hustype og de særlige kvaliteter ved huset og haven med dine ønsker til ændringer.

Arkitekten kigger også på de praktiske begrænsninger – måske kan huset ikke holde til en ny 1. sal, og så må idéerne bevæge sig i andre retninger. På den måde når arkitekten frem til en original løsning, der passer til dine behov og dit hus.

Sådan får du hjælp til den første, spæde idé

Samarbejdet med en arkitekt begynder ofte med et idémøde, hvor I får luftet forventningerne til hinanden, og der bliver idéudviklet vidt og bredt på dit byggeprojekt.

Til mødet skal du gerne have en idé om størrelsen på dit budget, og arkitekten skal undersøge, om der er særlige forhold omkring din ejendom, som sætter begrænsninger for de kreative udfoldelser fx servitutter eller restriktioner i lokalplanen.

Du kan læse mere om idémødet her (link til ”Arkitekten giver dine ideer vinger”)

Arkitekten skitserer din idé

Hvordan vil en tilbygning egentlig få dit hus til at se ud? Det kan arkitekten give dig et indtryk af i et såkaldt skitseforslag. Her kommer idéerne ned på papir, og du får det første konkrete bud på, hvad dit byggeprojekt vil betyde i praksis.

Udover skitser af, hvordan byggeprojektet kommer til at se ud, indeholder skitseprojektet også et overslag over, hvor lang tid byggeriet vil tage, og hvor meget det vil koste.

Læs mere om skitseprojektet her (Arkitekten omsætter dine ønsker til tegninger (skitseprojektet)