Du får mest muligt ud af dit budget

Når du skal sammenligne tilbud fra håndværkere, kan det være svært at gennemskue, hvad de egentlig indeholder – og især, hvad de ikke indeholder og dermed kan komme til at betale ekstra for senere i forløbet. Arkitekten kan hjælpe dig med at knække tallene, så du vælger det rigtige og slipper for økonomiske overraskelser.

Håndværksmester Larsen kan renovere dit køkken for 20.000 kr., mens konkurrenten tager 35.000 kr.: Det virker umiddelbart som et let valg for dig. Men hvad nu hvis prisforskellen dækker over en endnu større forskel i materialernes kvalitet og forbruget af arbejdstimer? Så er det pludselig ikke så let at gennemskue, hvordan du får mest kvalitet for færrest mulig penge.

Få det bedste grundlag for at sammenligne priser

Den slags kvaler kan du undgå, hvis du får en arkitekt til at lave et såkaldt hovedprojekt, som er en grundig og gennemarbejdet beskrivelse af dit byggeprojekt – helt ned i detaljer som fx fodlister og dørhåndtag. Du bruger hovedprojektet til at indhente tilbud fra håndværkerne, for når de alle afgiver deres tilbud ud fra de samme, præcise forudsætninger, bliver det lettere at sammenligne priser.

Læs mere om hovedprojektet her

Arkitekten ved hvad dit byggeri skal koste

En arkitekt kan også hjælpe dig med at forhandle priser med håndværkerne. En dygtig arkitekt med mange års erfaring fra byggebranchen er nemlig langt bedre end dig til at gennemskue timeforbrug og materialepriser, og derfor er det ikke ualmindeligt at arkitekten kan barbere op til flere hundrede tusinde kroner af byggesummen. Men besparelsen afhænger naturligvis af projektets størrelse.

En udbudsrunde giver den bedste pris

Ved en såkaldt udbudsrunde inviterer arkitekten en række håndværksfirmaer til at byde på din byggeopgave, Firmaerne skal inden et bestemt tidspunkt og på grundlag af det samme grundige projektmateriale (hovedprojektet) afgive et bindende tilbud på opgaven. Det skaber en konkurrencesituation, som er til din fordel. Håndværkerne har nemlig selv indvilliget i at deltage i udbudsrunden og er derfor motiverede for at lave et tilbud, der prismæssigt kan konkurrere med de øvrige.

Da tilbuddene gives på baggrund af det samme materiale, får du en række priser, som er direkte sammenlignelige. Du kan derfor med sindsro vælge det billigste.

Læs mere om tilbud fra håndværkere på bolius.dk