Om energi

Varmeregningers vokseværk, træk fra vinduer og kuldebroer med kondens. En lang række danske huse halter, når det kommer til at spare på energien, og der er derfor sund fornuft i energirenoveringer. Her på siden har vi samlet nyttig viden og gode råd til, hvordan du bedst energioptimerer din bolig.

Der er flere gevinster at hente, hvis du tænker energivenlige løsninger ind i dine boligprojekter. Du gør en grøn gerning, men får til gengæld også både et sundere indeklima og et trimmet varmeforbrug retur.

En energirenovering er selvfølgelig oplagt, hvis du har problemer med at holde varmen i vinterhalvåret. Men det er især en god idé, hvis du skal i gang med et større ombygningsprojekt i boligen.

Drømmer du fx om et nyt køkken, mere lys i stuen eller en moderniseret 1. sal, så sørg for at tænke smarte energiløsninger ind i projektet. Det, du efterfølgende sparer på dit forbrug, sikrer nemlig, at din investering hurtigere tjener sig hjem. Ved større om- og tilbygninger er det desuden et lovkrav, at du energirenoverer boligen.

Hvad er en energirenovering?

En energirenovering består typisk i at forbedre husets klimaskærm – dvs. den ydre skal omkring huset, der sørger for, at du udnytter varmen bedst muligt. Her kan du sætte ind med bedre isolering af ydervægge, lofter og gulve, eller du kan udskifte de gamle, utætte vinduer.

Du kan også rette fokus mod boligens varmekilder. Måske trænger det gamle fyr til en udskiftning – det giver dig en oplagt anledning til at overveje vedvarende energiløsninger som fx jordvarme eller solenergi.

Husk at få arkitekten med på råd

Det kan være svært ikke at fare vild i energirenoverings-junglen. Mulighederne er utallige, men hvad passer til lige netop din bolig? Kan energirenoveringen kombineres med løsninger, som tilfører huset helt ny værdi? Og hvor bør du sætte ind først?

Arkitekten har svarene og formår desuden at integrere de energivenlige løsninger i din ombygning uden at gå på kompromis med de lækre linjer eller det arkitektoniske snit.

Læs mere om fornuften i energirenoveringer, og bliv klogere på, hvordan en arkitekt kan hjælpe dig med at gøre din bolig grønnere, i menuen til venstre.