Projekt

Casa Macaw

  • Mere plads
  • Flere rum
  • Bedre dagslys

En moderne herskabsvilla i vandkanten.

På en helt særlig grund med direkte adgang til Øresund ligger Casa Macaw smukt placeret i overgangen mellem en privat grøn park med en række velbevarede og grafisk elegante træer og et skrånende terræn ned til en privat strand. Hermed indskriver villaen sig i den klassiske tradition for at bygge herskabelige villaer på fantastiske grunde langs Strandvejen nord for København. Men i Casa Macaw nyfortolkes den traditionelle herskabsbolig med dets traditionelle tårne, spir og pudsede mure. Her er udsigten i centrum. Her er livet i fokus og her skal boligen samtidig danne ramme om forretningsmæssige forhold. De pudsede vægge er afløst af store glaspartier, der går fra gulv til loft og som sikrer, indrammer og understreger sammenhængen til den storslåede udsigt. Her i huset er den blå horisont altid nærværende. Fra man træder ind i den imponerende hall med det dobbelte trappeløb, i hele stueplanet og videre op på første salen, hvor alle rum henvender sig mod udsigten.

Hall’en udgør husets hjerte. Det er herfra husets dynamik tager fart og skaber en både naturlig og imponerende ankomst til huset. Her mærker man huset og dets beboere, og herfra kan man let bevæge sig mod den professionelle forretningsfløj, videre mod 1. salens private beboelse – via den ene trappe til børnenes del eller via den anden trappe til voksenafdelingen – eller ned i kælderplanet, hvor bl.a. den private hjemmebiograf er placeret. Det dobbelte trappeløb orkestrerer husets flow og er samtidig med til at iscenesætte og giver villaen sin helt særlige karakter.

Husets markante glasfacade fungerer som en transparent og imødekommende åbning mod landskabet og livet udendørs. Således kan store dele af vinduespartierne skydes til siden og dermed give direkte adgang til livet udenfor. Både i stueplan og på 1. sal med adgang til de træbeklædte og trælamel-forede terrasser.

Casa Macaws nyfortolkning af herskabsvillaen er også tydelig i det levende gårdrum, som udgør dels en elegant afskærmning mod Vedbæk Strandvej, dels danner en fin overgang fra livet på vejen til livet ved vandet. Her i gårdrummet kan man let trække ud på varme sommerdage. Her kan beboerne arrangere hyggelige grillaftener i udekøkkenet, der forlænger spisearealet idendøre ud i det skærmede gårdrum.

I Casa Macaw forenes en arkitektonisk og gennemdesignet bolig med en funktionel ramme for både den moderne familie og for boligens repræsentative kvaliteter. Her er udsigten altid nærværende, og her er der masser af plads til at leve og drive virksomhed.

Rådgivning omfattede

  • Kontakt og idé
  • Skitseforslag
  • Myndighedsprojekt

Om beregning af priserne

To tilsyneladende ens projekter kan kræve helt forskellig rådgivning og materialer, og dermed have to forskellige slutpriser.

Priserne som bliver vist på siden kan af samme årsag ikke betragtes som endelige, men udelukkende som et udtryk for omkostningerne til netop denne sag.

Du bør derfor altid tale om økonomien i netop dit projekt, med den arkitekt, du er i dialog med.

Niels Christoffersen

Niels Christoffersen