Projekt

Haveplaner, landskabsarkitekt: Frodig gårdhave i indre by

  • Æstetisk sammenhæng
  • Bedre sammenhæng med uderum
  • Familievenlige løsninger

Mange har svært ved at få små haver indrettet på en god måde. Men det kan faktisk være en fordel at de ikke er større. Mindre haver rummer nemlig ofte en mulighed for at blive mere intime og personlige.
En af de helt store udfordringer i den lille gårdhave er grundarealets akave form samt lys- og skyggeforhold. Gårdhaven er forholdsvis lang, smal og kileformet. Dertil kommer, at rummet har en meget lys ende mod nord med masser af sol og en tilsvarende mørk ende mod syd med meget skygge.
I den del af haven, der er mest solfyldt, etableres en hyggekrog. Her kan familien sidde i de bløde puder og nyde solens stråler en sen eftermiddag efter en lang arbejdsdag. Uderummet har en helt særlig stemning, nærmest som en udendørs ”opholdsstue” med bløde træplanker som gulv, møbler og masser af grønne planter.
Den udendørs ”opholdsstue” adskilles fra resten af haven vha. en halvtransparent skærmvæg.
Det udendørs ”køkken-alrum” ligger i direkte forlængelse af det indendørs køkken-alrum, så man nemt kan komme ud og udnytte de dage i hverdagen, hvor vejret er godt. Rummet er indrettet med et stort bord, der kan bruges som arbejds- eller spisebord samt et mere alsidig side af haven til børneleg mm.

Bæredygtige tiltag

Biodiversitet

Rådgivning omfattede

  • Havedesign
  • Kontakt og idé
  • Skitseforslag

Om beregning af priserne

To tilsyneladende ens projekter kan kræve helt forskellig rådgivning og materialer, og dermed have to forskellige slutpriser.

Priserne som bliver vist på siden kan af samme årsag ikke betragtes som endelige, men udelukkende som et udtryk for omkostningerne til netop denne sag.

Du bør derfor altid tale om økonomien i netop dit projekt, med den arkitekt, du er i dialog med.

Britta Dalsgaard