Projekt

Haveplaner, landskabsarkitekt: Minimalistisk m. uderum og pergola

Den modernistiske villa
  • Æstetisk sammenhæng
  • Bedre sammenhæng med uderum
  • Familievenlige løsninger

Haveplanen tager udgangspunkt i husets moderne arkitektur med hvide pudsede murflader, mursøjler og store åbne glaspartier mod syd og vest. Dialogen mellem hus og have er meget vigtig for den oplevelse man får, når man sidder ved middagsbordet eller i stuen og kigger ud i haven. Der bibeholdes derfor et åbent græsareal umiddelbart uden for husets vinduer mod vest. Det giver luft omkring huset og gør, at man kan sidde inde og nyde udsynet til haven - som i et maleri med dybde, hvor der både er tænkt på forgrund, mellemgrund og baggrunden.
Umiddelbart uden for husets store glasparti mod syd og vest er der en åben og en overdækket terrasse, hvor familien har deres udendørs spisebord stående.
Som pendant til det overdækkede siddeareal ved huset, etableres et hævet plateau bagest i haven med pergola.
Plateauet består af et trædæk, der flankeres af søjler og afsluttes mod himlen af vandrette, murede overliggere. Pergolakonstruktionen mimer de horisontale og vertikale linier i huset og danner en fin baggrund for haven.
Placeringen af konstruktionen direkte overfor huset gør, at der opstår et atriumlignende rum mellem huset og pergolaen, omkranset af hvide mure og søjler.

Bæredygtige tiltag

Biodiversitet
Faskiner
Regnvandsopsamling

Rådgivning omfattede

  • Havedesign
  • Kontakt og idé
  • Skitseforslag

Om beregning af priserne

To tilsyneladende ens projekter kan kræve helt forskellig rådgivning og materialer, og dermed have to forskellige slutpriser.

Priserne som bliver vist på siden kan af samme årsag ikke betragtes som endelige, men udelukkende som et udtryk for omkostningerne til netop denne sag.

Du bør derfor altid tale om økonomien i netop dit projekt, med den arkitekt, du er i dialog med.

Britta Dalsgaard

Britta Dalsgaard