Projekt

Haveplaner, landskabsarkitekt: Stilren have til et klassisk hus

Bungalow
  • Æstetisk sammenhæng
  • Mere plads
  • Bedre sammenhæng med uderum

Form og funktion hænger uløseligt sammen – også i denne forhave, hvor den primære funktion er at skabe adgang til en ny fordør kombineret med en ganglinie, der fører om til haven.
I løsningsforslaget er de 2 gangforløb markeret med 2 forskellige materialer; granit og træ. Hovedstien anlægges i grå granitfliser, der strækker sig helt ude fra vejen og hen til den nye fordør. Den sekundære sti, der fører om til haven, anlægges som et tværgående trædæk.
Parallelt med hovedstien etableres en vandkanal. Vandet fanger automatisk opmærksomheden og fortæller os, at dette er den vigtigste indgang til huset. For at understrege bevægelsesretningen ned mod døren aftrappes vandet i små trin.
I den skyggefulde forhave mod nord etableres et spejlbassin langs med trædækket. Vandspejlet hænger sammen med kanalen og går helt ind til husets facade. Det giver rummet en helt unik karakter, ikke mindst set fra det forsænkede køkken- alrum, hvor vandspejlet kommer til at ligge lige under øjenhøjde.

Bæredygtige tiltag

Biodiversitet
Regnvandsopsamling

Rådgivning omfattede

  • Havedesign
  • Kontakt og idé
  • Skitseforslag

Om beregning af priserne

To tilsyneladende ens projekter kan kræve helt forskellig rådgivning og materialer, og dermed have to forskellige slutpriser.

Priserne som bliver vist på siden kan af samme årsag ikke betragtes som endelige, men udelukkende som et udtryk for omkostningerne til netop denne sag.

Du bør derfor altid tale om økonomien i netop dit projekt, med den arkitekt, du er i dialog med.

Britta Dalsgaard

Britta Dalsgaard