Projekt

Penthouse Aarhus Ø

Indretning
  • Seniorvenlige løsninger
  • Æstetisk sammenhæng

Penthouse Aarhus Ø er en ca. 340 m2 stor lejlighed med udsigt til Aarhus Domkirke, til Riis Skov og til Aarhus Bugt i flere retninger. Kort sagt: Fantastisk udsigt hele vejen rundt.
Bygherren ønskede en unik indretning, der naturligvis forholdt sig til udsigterne, og som udnyttede mulighederne i at to voksne mennesker skulle bo i lejligheden uden børn.
Det specielle var, at byggeriet var under opførelse på det tidspunkt, hvor designprocessen gik i gang, så det var stadig muligt at forandre de fleste indre vægges placering.

Lejlighedens indretning er baseret på ideen om, at alle opholdsrum er placeret langs facaderne i et sammenhængende rumforløb hvori sågar toilet og badeværelse med fritstående badekar og havudsigt indgår.
Modsat facaderne skabes rummene af en bølgende væg, som ved sine bølger former rummene og deres flydende overgange til et langt organisk og cirkulært rumforløb, som det også findes i visse af arkitekturhistoriens store, klassiske villaer.
Inde bag den bølgende væg gemmer servicerum så som garderober, bryggers og gæstetoilet; nærmest som i en kæmpe Alvar Aalto vase stillet ind i et stort rum, hvor alle døre er skjulte i listebeklædningen.
I Penthouse Aarhus Ø er der over alt anvendt de bedste materialer: Teaktræslister med Kvadrat uldstof bagved, silikatmaling, Offerdal skifer og italiensk travertin, der løber næsten sømløst sammen med lyse egetræsplanker.

Arkitekt Simon Herup Nielsen fortæller om huset:
”Penthouse Aarhus Ø er en helt speciel opgave: Både på grund af det høje materialemæssige kvalitetsniveau, som bygherren ønskede, men også særligt på grund af de muligheder, der opstod for at skabe organiske rum og rumforløb til to mennesker, hvor rum ikke skabes af ”fire vægge sammenstillet i 90 graders vinkler, som man går ind og ud af i gennem den samme dør”. Det var et fantastisk samarbejde med en progressiv og kompetent bygherre, som jeg glædes over at tænke tilbage på.”

Rådgivning omfattede

  • Kontakt og idé
  • Skitseforslag
  • Myndighedsprojekt
  • Projektering
  • Lysdesign
  • Interiørdesign

Om beregning af priserne

To tilsyneladende ens projekter kan kræve helt forskellig rådgivning og materialer, og dermed have to forskellige slutpriser.

Priserne som bliver vist på siden kan af samme årsag ikke betragtes som endelige, men udelukkende som et udtryk for omkostningerne til netop denne sag.

Du bør derfor altid tale om økonomien i netop dit projekt, med den arkitekt, du er i dialog med.

Simon Herup Nielsen

Simon Herup Nielsen