Hvem drømmer ikke om at have sit eget spisekammer? Viktualierummet eller spisekammeret er blevet et populært ønske i mange boliger. Og med god grund. Viktualierummet er som regel et køligt rum og dermed et fantastisk sted at opbevare mad, drikkevarer, køkkenmaskiner og andet, som ellers ville fylde i køkkenet. Her får du 7 tips til det perfekte viktualierum.
Af:
Danske BoligArkitekter
Publiceret:
7 tips til det perfekte viktualierum.
Plads
Placering
Temperatur
Isolér døren
Funktion
Indgang
Undgå hårdehvidevare
Se uddybning af rådene herunder.
1. Plads
Med et viktualierum behøver du ikke at bruge plads til madvarer i dit køkken, men kan opbevare det hele samlet og overskueligt i sit eget rum. SE MERE VED AT KLIKKE PÅ BILLEDET
Du skal have minimum 2-3 m², du kan bruge på viktualierummet.
Undgå at placere viktualierummet lige i solen. Det betyder, at du ikke skal lave det op ad en sydvendt mur, men hellere i et nordvendt lokale.
3. Temperatur
Sænk temperaturen ved at grave gulvet en halv meter ned i jorden eller ved ikke at isolere gulvet. Undgå også gulvvarme.
4. Isolér døren
Undgå at varmen fra køkkenet trænger ind. Temperaturen må helst ikke komme meget over 10 grader. Den lave temperatur forlænger fødevarernes holdbarhed.
5. Funktion
Indret med hylder fra gulv til loft. Opbevar maden i gennemsigtige patentglas samt masser af kurve og kasser, så det bliver let og overskueligt at finde det, du søger.
6. Indgang
Dette viktualierum er placeret i en kæmpe skabsvæg, der fungerer som en rygrad i boligen. SE MERE VED AT KLIKKE PÅ BILLEDET
Døren skal gå udad eller kunne skydes til siden, så den ikke tager plads eller skygger for rummets indhold.