Tips og råd

7 tips til det perfekte viktualierum

Hvem drømmer ikke om at have sit eget spisekammer? Viktualierummet eller spisekammeret er blevet et populært ønske i mange boliger. Og med god grund. Viktualierummet er som regel et køligt rum og dermed et fantastisk sted at opbevare mad, drikkevarer, køkkenmaskiner og andet, som ellers ville fylde i køkkenet. Her får du 7 tips til det perfekte viktualierum.

7 tips til det perfekte viktualierum.

  1. Plads
  2. Placering
  3. Temperatur
  4. Isolér døren
  5. Funktion
  6. Indgang
  7. Undgå hårdehvidevare

Se uddybning af rådene herunder.

1. Plads

Du skal have minimum 2-3 m², du kan bruge på viktualierummet.

2. Placering

Undgå at placere viktualierummet lige i solen. Det betyder, at du ikke skal lave det op ad en sydvendt mur, men hellere i et nordvendt lokale.

3. Temperatur

Sænk temperaturen ved at grave gulvet en halv meter ned i jorden eller ved ikke at isolere gulvet. Undgå også gulvvarme.

4. Isolér døren

Undgå at varmen fra køkkenet trænger ind. Temperaturen må helst ikke komme meget over 10 grader. Den lave temperatur forlænger fødevarernes holdbarhed.

5. Funktion

Indret med hylder fra gulv til loft. Opbevar maden i gennemsigtige patentglas samt masser af kurve og kasser, så det bliver let og overskueligt at finde det, du søger.

6. Indgang

Døren skal gå udad eller kunne skydes til siden, så den ikke tager plads eller skygger for rummets indhold.

7. Undgå hårdehvidevare

Fryser og køleskab må ikke placeres i et viktualierum, da de skaber varme, der er dårligt for fødevarernes holdbarhed.