Træhuse

Træhuse virker enkle og lette. Og det naturlige materiale gør dem charmerende og autentiske. 
De fleste tænker på de svenske, rødmalede huse, når de hører ordet træhus. Og mange forbinder automatisk træfacader med sommerhuse. Men træ fungerer også fint til helårshuse. Og der findes utallige måder at gribe det an. Se med her på siden og bliv inspireret til et hus bygget af træ.

Bliv klogere på træhuse her

Modsat vores nabolande Norge, Sverige og Tyskland, har vi i Danmark ikke den store tradition for at bygge boliger i træ. Sandsynligvis fordi vi ikke er velsignet med store skovområder, men derimod har masser af ler i jorden, som vi har brændt og bygget huse af gennem århundreder. 

Men i de seneste år har der været en stigende interesse for træhuse og det at bruge træ i boligen.

Udover at være et bæredygtigt alternativ til traditionelle murede huse eller betonbyggeri, så er træhuse både smukke, sunde og billige at bygge. Bliver et træhus vedligeholdt ordentligt, kan det holde i mange år og materialets fleksibilitet og mange forskellige udseender åbner op for et spændende arkitektonisk potentiale. 

Her på siden kan du se nogle af arkitekternes bedste bud på huse i træ og blive klogere på materialet.


9 flotte træhuse

Interessen for træhuse er vokset enormt de seneste år. På grund af klimaforandringerne kigger byggebranchen nemlig mod nye og mindre belastende måder at bygge på og peger især på træ som et nyttigt materiale på grund af dets CO2-lagrende evner. Heldigvis er træhuse flotte og rummer uanede arkitektoniske muligheder. Se 9 flotte træhuse fra arkitekterne her.


Byg bæredygtigt i træ

Byggebranchen er en af de helt store syndere, når det gælder klimapåvirkning. Der er derfor god grund til at gennemtænke materialevalget en ekstra gang, når man bygger nyt hus eller renoverer. Her giver vi dig nogle gode grunde til at overveje træ.


Reportage: Lyset strømmer ind alle vegne

En fredet skov og regler for højden på huset var i vejen, da Camilla og Jesper skulle bygge nyt hus. Men med hjælp fra en dygtig arkitekt, fik familien vendt grundens begrænsninger til fordele.


Arkitektens råd til træhuse

Arkitekt Iben Dombernowsky fra tegnestuen Frost Larsen A/S har bygget mange træhuse i sin tid som arkitekt og bor endda selv i et. Her giver hun sine bedste råd til hustypen.


6 gode grunde til at bygge et træhus

Mange danskere forbinder træhuse med sommerhuse eller svenskernes rød-hvide ødegårde, mens et ’rigtigt hus er bygget i mursten. Der er dog mange gode grunde til at bygge i træ. Du får de 6 vigtigste her.


Reportage: Den sorte lade i skoven

Hvordan ser en klassisk amerikansk lade ud i skandinavisk version? Familien her havde forelsket sig i en unik naturgrund med egen skov og drømte om et træhus, inspireret af de simple lader, man kender fra USA. Arkitekt Lars Bo Poulsen gav dem et hus med højt til loftet i mere end én forstand.


Reportage: Arkitekttegnet træhus giver seniorlivet ro og naturoplevelser

Natur, fred og ingen ubrugte kvadratmeter med tomme børneværelser. Pensionistparret Anni og Max Øhrberg nyder livet i deres nybyggede træhus, der passer præcis til deres liv og behov lige nu.


Flotte sommerhuse i træ

Fra romantisk og klassisk til helt minimalistisk eller skulpturelt og udfordrende. Træ har utallige arkitektoniske muligheder. Bygger du et sommerhus i træ, er der derfor ingen undskyldning for at lave et, der ligner alle de andres. Bliv inspireret af 7 fantastiske sommerhus i træ fra arkitekterne her.


Reportage: Arkitektens hemmelige anneks

Arkitekt Rasmus Skaarup har løst familiens pladsproblem med et anneks bygget af genbrugsmaterialer. Annekset i baghaven har ikke kun betydet, at familien nu slipper for at flytte. Det er også blevet et yndet tilflugtssted for de voksne, når de skal lade op efter en lang arbejdsdag.


Udnyt de arkitektoniske muligheder med træ

Træ har fantastiske arkitektoniske evner, som alt for sjældent bliver udnyttet til fulde. Vi giver dig her et par tips til, hvordan du kan bruge træ og få et spændende udtryk i din bolig.


Reportage: Moderne tilbygning til romantisk træhus

Traditionelt er der ikke store, åbne facadehuller i gamle træhuse, men i Jannie og Nikolai Kronborgs tilbygning er traditionerne veget til fordel for et stort opsigtsvækkende vinduesparti, der gør det gamle sommerhus til en helt moderne bolig.


Reportage: Lys og lyng helt ind i stuen

Forestil dig et hus, der glider i ét med naturen. Som åbner op for lyset, lyngen og havudsigten – og motiverer til et ferieliv, hvor familien og omgivelserne er det vigtige. Præcist sådan et hus har arkitekt Lotte Elkiær tegnet til en familie i Rørvig. Ny nordisk arkitektur, når det er allerbedst. Oplev det her.


Reportage: Hus og landskab i skøn harmoni

Sommerhuset putter sig fint i klitlandskabet ved Vesterhavet, men ejerne måtte igennem en lang og sej kamp med myndighederne, før de fik lov til at bygge et hus efter deres hjerte.


Reportage: Sommerhus i vifteform

Hvordan bygger man et lyst og spændende sommerhus på en ujævn og lidt ordinær grund, der er omgivet af høje træer? Arkitekt Charles Bessard tog udfordringen op og tegnede en løsning, der er lige så flot og nyskabende, som den er praktisk og anvendelig.