Projekt

Transformation og renovering af hvidstensvilla

Restaurering
Bungalow
  • Æstetisk sammenhæng
  • Optimal udnyttelse af dagslys
  • Sammenhæng med uderum

Transformation af hvidstensvilla.
Den eksisterende hvidstensvilla var meget ringe isoleret. Villaen var træt og havde brug for en del kærlighed, før den kunne tages i brug af en moderne familie.
Men huset var udført i flere plan og fodaftrykket var spændende. Derfor lagde bygherren tanken væk om at nedrive og starte forfra og besluttede i stedet at transformere villaen. Der manglede plads, lys og forbindelse mellem ude og inde.
Derfor blev huset efterisoleret udvendigt og pudset i en lys, varm hvid. Alle vinduespartier blev skiftet og forøget. Det gamle glas og dørparti blev udført på ny, men som det eksisterende, hvorimod vi tegnede de øvrige vinduer helt om. Disse er udført med store faste glaspartier og mindre partier som kan åbnes.
Vi udførte en tilbygning og terrasse i læ bag huset. Her blev plads til pizzaovn og et indhak til en hyggelig spisekrog.
Huset blev fuldstændig strippet for indmad, og køkken og badeværelser blev etableret på nye placeringer. De nye materialer er alle af meget høj kvalitet og valgt i fin samstemning med hinanden.
Samarbejdet med bygherre har været superinspirerende og meget givende. Da vi kom til i processen, havde bygherre fået udført de første skitser af Arkitekt Mette Heide. Hun havde i et fint greb fået hovedstrukturen på plads. Der var stadig lang vej, da Zoom Arkitekter blev tilkaldt og startede samarbejdet med bygherre og entreprenøren. Dialogen var vigtig, for nedrivningen var startet, før projektet var tegnet færdigt.
Tilbygningen, facader med vindues- og dørprojekt samt materialevalg manglede, da vi blev involveret i projektet.
Som arkitekt lyttede vi til bygherres behov og udfordrede dem med materialevalg samt indretning af badeværelser. Derefter tegnede vi den nye tilbygning, som skulle have forbindelse til både køkken-alrum og kælder. Dette endte i et hus, der nu har et helt andet stilsprog end det oprindelige, en villa med en stærk konsekvens i dens æstetik og et helt fantastisk og unikt hjem til en moderne famille.

Rådgivning omfattede

  • Interiørdesign
  • Myndighedsprojekt

Om beregning af priserne

To tilsyneladende ens projekter kan kræve helt forskellig rådgivning og materialer, og dermed have to forskellige slutpriser.

Priserne som bliver vist på siden kan af samme årsag ikke betragtes som endelige, men udelukkende som et udtryk for omkostningerne til netop denne sag.

Du bør derfor altid tale om økonomien i netop dit projekt, med den arkitekt, du er i dialog med.

Julie Trier Brøgger