Billedserie

Sommerhusdrømme på tegnebrættet

Nye tal fra Boligsiden viser, at landets ejendomsmæglere i de første tre måneder af 2021 har solgt 1793 byggegrunde. Det er en stigning på 122 procent fra samme periode i 2020. Går du også med drømme om at bygge sommerhus eller udvide dine nuværende rammer, så giver vi dig her et indblik i, hvad andre danskere drømmer om, når det gælder sommerhuse, og hvad arkitekterne har på tegnebrættet netop nu.

Fristed for familien

Familien som venter på, at dette sommerhus kan tages i brug i 2021, ønskede plads til at samle familien, der rejser meget. På en smuk grund får de opført et funktionelt og næsten vedligeholdelsesfrit sommerhus samt et anneks - alt sammen tegnet af arkitekt Hanne Lind-Bonderup.

De to huses facader beklædes med cedertræ og tagene med sedum. Sommerhuset får store glaspartier med skydedøre i træ/alu og terrasser i støbt beton. Der monteres lette overdækninger som giver ly, læ og skygge. Gode, gedigne og varme materialer samt en god akustik er i højsædet, og der lægges egetræ på gulve og vægge og opsættes trælister på lydabsoberende plader på loftet. 

Der er god plads til otte overnattede og sommerhuset indeholder også to badeværelser, 60 m2 stue/køkken med stor alkove, et bryggers og et sort skur til havemøbler og fritidsgrej. 

Det cirkulære sommerhus

Dette sommerhus, som arkitekt Karina Søgaard har haft på tegnebrættet, og som lige nu er under opførelse, rummer seks rum, der stråler ud fra husets kerne, badeværelset. De seks omkringliggende rum og nicher gør det muligt at nyde udsigten hele vejen rundt om sommerhuset. 

Det flade cirkulære tag giver overdækkede terrasser til både morgen- og aftensol, mens en pergola med klatreplanter slynger sig op mod himlen og skaber en flydende overgang mellem inde og det åbne haverum.

Det var i øvrigt en tørret træskrive, som var inspiration bag dette sommerhus.

Hems med udsigt til vandet

Disse skitser af et nyt sommerhus beliggende i første række til en sø er tegnet af arkitekt Jan Smidt Andreasen.

På huset sydøstside opføres en stor terrasse, hvor solen og udelivet kan nydes, mens der mod nordvest planlægges et mere lukket gårdrum. Sommerhuset rummer et stort køkkenalrum og stue ud i et, hvor der også er adgang til en hems med udsigt til vandet, og hvor store ovenlysvinduer sikrer det naturlige lysindfald. Adgangen til hemsen sker via en smart reolløsning, der fungerer som opbevaring og trappe på en og samme tid.

Huset, som forventes at stå klart i løbet af 2021, opføres i gode og naturlige materialer, der efter planen kan ældes med ynde.

Panoramaudsigt i Blokhus

Arkitekt Ryan Wichmann Lyngesen har udarbejdet skitseforslag og byggeansøgning til dette 170 m2 store sommerhus i Blokhus.

Det gennemgående ønske har været at skabe et sommerhus af vedligeholdelsesfrie materialer i høj kvalitet. Resultatet er blevet et hus med vertikale cedertræslister på facaderne, kobbertagrender, vinduer i komposit og tagpap med listedækning på taget.

De mange kvadratmeter giver masser af lys og luft inde i huset. Kronen på værket er den åbne forbindelse mellem køkkenet og stuen samt panoramaudsigten til de naturskønne omgivelser og det spændende lysindfald i loftet.

Det vides endnu ikke, hvornår huset står opført.

ZigZag-sommerhus

Dette zigzag-formede sommerhus, tegnet af arkitekt Karina Søgaard, består af fem sammenstillede kasser, som følger terrænets hældning og udnytter grundens fantastiske havudsigt maksimalt. 

Første del af sommerhuset indeholder en privat værelsesafdeling med bad. De to næste kasser rummer entré, bryggers, køkken-alrum og har også plads til et flygel, som benyttes flittigt af familiens søn. Et orangeri fungerer som bindeled til gæsteafdelingen, hvor du man finder to gæsteværelser og et bad. På husets bagside findes en gårdhavde, hvor man kan sidde i læ for den kraftige vestenvind, men alligevel nyde havudsigten gennem husets store glaspartier. 

Sommerhuset er under opførsel og forventes at stå færdigt sommer 2021.

Naturgrund med plads til venner og familie

Den naturskønne grund er på knap fire hektar og ligger tæt på havet. Sommerhuset af arkitekt Hanne Lind-Bonderup består af et hovedhus, anneks, skur og et overdækket uderum. Husene er lavet til en familie på fem, men der er også mulighed for plads til overnattende gæster.

Bygningerne på grunden holdes i enkle materialer, hvor træbeklædning kombineres med døre og vinduer i træ/alu og støbte betonterrasser i flere niveauer. På taget ligges sedum. 

Indvendigt har huset også betongulve og væggene fremstår hvidmalede. Indvendigt er alle skydedøre opført i egefiner, mens lofterne beklædes med Troldtekt og listerne bliver i eg.

Projektet forventes opført i 2021.

Om- og tilbygning ved Tørresø

Er du allerede den heldige ejer af et sommerhus, så kan det være dine drømme drejer sig om at opfriske og udbygge rammerne, som i dette sommerhus, hvor arkitekt Jan smidt Andreasen har tegnet de kommende planer for boligejerne. 

Om- og tilbygningen af sommerhuset, der er beliggende i første række med direkte udsigt til vandet ved Tørresø, skal opstramme arkitekturen i det eksisterende hus og tilføre det er mere nutidigt udtryk, hvor bl.a. udhænget fjernes. Samtidigt udbygges rammerne med en tilbygning med trælister på facaden og taget. 

Også dette projekt ventes færdiggjort i 2021.

Få vores BYGGEGUIDE gratis

Modtag konkret hjælp til dit byggeprojekt med vores BYGGEGUIDE, som vi sender med, når du tilmelder dig nyhedsbrevet.

Venligst udfyld en valid e-mail

Tak. Du er tilmeldt nyhedsbrevet.