Murermestervilla fra 1950 med tilbygning i cedertræ

Bliv ringet op gratis af Morten Dalsgaard

Skriv en besked herunder eller ring

Energirenovering gav mere lys i murermestervilla

Ombygning af fritliggende hus

Herlighedsværdien steg, samtidig med at varmeregningen faldt, da denne murermestervilla fra 1950'erne blev energirenoveret og fik ny tilbygning.
Huset har fået efterisoleret 1. salen og nyt tag med ovenlysvinduer, der giver ekstra lysindfald. Desuden blev den gamle tilbygning revet ned og erstattet af en ny, der både er velisoleret og har skabt bedre udsigt til haven.

Energi og miljø

Efterisolering af tagkonstruktion og tilbygning svarende til krav i BR10.

Boligejeren fik disse resultater fra projektet

  • Bedre dagslys
  • Bedre sammenhæng med haven/terrassen
  • Nemmere vedligeholdelse

Morten Dalsgaard, m4 Arkitekter P/S

Siden 2001 har vi arbejdet intenst med at udvikle og forbedre boligejerens...

Se billeder af projektet

Herlighedsværdien steg, samtidig med at varmeregningen faldt, da denne murermestervilla fra 1950'erne blev energirenoveret og fik ny tilbygning. 
Huset har fået efterisoleret 1. salen og nyt tag med ovenlysvinduer, der giver ekstra lysindfald. Desuden blev den gamle tilbygning revet ned og erstattet af en ny, der både er velisoleret og har skabt bedre udsigt til haven. ,  Ombygning, Fritliggende hus, Facade
Energirenovering gav mere lys i murermestervilla, Facade

Energirenoveringen af murermestervillaen er sket med respekt for husets oprindelige arkitektur og udtryk. Det ses fx ved, at husets slanke tagudhæng er bevaret, selvom der er lagt ekstra isolering under taget.
Foto: Christina Kayser Onsgaard

Herlighedsværdien steg, samtidig med at varmeregningen faldt, da denne murermestervilla fra 1950'erne blev energirenoveret og fik ny tilbygning. 
Huset har fået efterisoleret 1. salen og nyt tag med ovenlysvinduer, der giver ekstra lysindfald. Desuden blev den gamle tilbygning revet ned og erstattet af en ny, der både er velisoleret og har skabt bedre udsigt til haven. ,  Ombygning, Fritliggende hus, Facade
Energirenovering gav mere lys i murermestervilla, Facade

Sådan så huset ud før. Den tidligere tilbygning var en klassisk model fra midten af 1960’erne med brun profilbræddebeklædning.

Herlighedsværdien steg, samtidig med at varmeregningen faldt, da denne murermestervilla fra 1950'erne blev energirenoveret og fik ny tilbygning. 
Huset har fået efterisoleret 1. salen og nyt tag med ovenlysvinduer, der giver ekstra lysindfald. Desuden blev den gamle tilbygning revet ned og erstattet af en ny, der både er velisoleret og har skabt bedre udsigt til haven. ,  Ombygning, Fritliggende hus, Facade
Energirenovering gav mere lys i murermestervilla, Facade

Den nye tilbygning er bygget oven på den gamle tilbygnings fundament, som er blevet isoleret. Tilbygningens enkle, firkantede form har gjort det vigtigt at vælge materialer med spil i, så udtrykket ikke blev for kompakt. Løsningen blev en lodret listebekl

Herlighedsværdien steg, samtidig med at varmeregningen faldt, da denne murermestervilla fra 1950'erne blev energirenoveret og fik ny tilbygning. 
Huset har fået efterisoleret 1. salen og nyt tag med ovenlysvinduer, der giver ekstra lysindfald. Desuden blev den gamle tilbygning revet ned og erstattet af en ny, der både er velisoleret og har skabt bedre udsigt til haven. ,  Ombygning, Fritliggende hus, Facade
Energirenovering gav mere lys i murermestervilla, Facade

Listerne af cedertræ changerer i farven og skaber smukke skalaer. Træet kan forblive ubehandlet og vil i så fald skifte til sølvgrå farver, hvor nuancerne fortsat er forskellige fra liste til liste. I ubehandlet tilstand er tilbygningens træværk vedligeho

Herlighedsværdien steg, samtidig med at varmeregningen faldt, da denne murermestervilla fra 1950'erne blev energirenoveret og fik ny tilbygning. 
Huset har fået efterisoleret 1. salen og nyt tag med ovenlysvinduer, der giver ekstra lysindfald. Desuden blev den gamle tilbygning revet ned og erstattet af en ny, der både er velisoleret og har skabt bedre udsigt til haven. ,  Ombygning, Fritliggende hus, Facade
Energirenovering gav mere lys i murermestervilla, Facade

Tilbygningen har inddækninger i zink og skydedør af alu, og i kombination med træbeklædningen skaber det et flot samspil mellem varme og kolde materialer. Husets beboere planlægger at anlægge ny terrasse ved udgangen fra tilbygningen.
Foto: Christina Ka

Herlighedsværdien steg, samtidig med at varmeregningen faldt, da denne murermestervilla fra 1950'erne blev energirenoveret og fik ny tilbygning. 
Huset har fået efterisoleret 1. salen og nyt tag med ovenlysvinduer, der giver ekstra lysindfald. Desuden blev den gamle tilbygning revet ned og erstattet af en ny, der både er velisoleret og har skabt bedre udsigt til haven. ,  Ombygning, Fritliggende hus, Stue
Energirenovering gav mere lys i murermestervilla, Stue

Til venstre ser du kig fra den oprindelige stue ud i tilbygningen. Der er valgt vindue til gulv i tilbygningen for at trække haven ind i stuen. Faktisk er der nu skabt udsigt til haven gennem hele husets stueplan. Tilbygningens fundament, vægge og tag er

Herlighedsværdien steg, samtidig med at varmeregningen faldt, da denne murermestervilla fra 1950'erne blev energirenoveret og fik ny tilbygning. 
Huset har fået efterisoleret 1. salen og nyt tag med ovenlysvinduer, der giver ekstra lysindfald. Desuden blev den gamle tilbygning revet ned og erstattet af en ny, der både er velisoleret og har skabt bedre udsigt til haven. ,  Ombygning, Fritliggende hus, Værelse
Energirenovering gav mere lys i murermestervilla, Værelse

På husets 1. sal er der sat nye ovenlysvinduer i, som skaber smukke lysindfald. Der er også lagt nyt gulv, og det lille badeværelse ved siden af soveværelset er blevet sat i stand med nyt væghængt toilet, hvilket frigiver ekstra plads.
Foto: Christina K

  • Energirenoveringen af murermestervillaen er sket med respekt for husets oprindelige arkitektur og udtryk. Det ses fx ved, at husets slanke tagudhæng er bevaret, selvom der er lagt ekstra isolering under taget.
Foto: Christina Kayser Onsgaard
  • Sådan så huset ud før. Den tidligere tilbygning var en klassisk model fra midten af 1960’erne med brun profilbræddebeklædning.
  • Den nye tilbygning er bygget oven på den gamle tilbygnings fundament, som er blevet isoleret. Tilbygningens enkle, firkantede form har gjort det vigtigt at vælge materialer med spil i, så udtrykket ikke blev for kompakt. Løsningen blev en lodret listebekl
  • Listerne af cedertræ changerer i farven og skaber smukke skalaer. Træet kan forblive ubehandlet og vil i så fald skifte til sølvgrå farver, hvor nuancerne fortsat er forskellige fra liste til liste. I ubehandlet tilstand er tilbygningens træværk vedligeho
  • Tilbygningen har inddækninger i zink og skydedør af alu, og i kombination med træbeklædningen skaber det et flot samspil mellem varme og kolde materialer. Husets beboere planlægger at anlægge ny terrasse ved udgangen fra tilbygningen. 
Foto: Christina Ka
  • Til venstre ser du kig fra den oprindelige stue ud i tilbygningen. Der er valgt vindue til gulv i tilbygningen for at trække haven ind i stuen. Faktisk er der nu skabt udsigt til haven gennem hele husets stueplan. Tilbygningens fundament, vægge og tag er
  • På husets 1. sal er der sat nye ovenlysvinduer i, som skaber smukke lysindfald. Der er også lagt nyt gulv, og det lille badeværelse ved siden af soveværelset er blevet sat i stand med nyt væghængt toilet, hvilket frigiver ekstra plads. 
Foto: Christina K
Tør du gå glip af en god idé?
Tør du gå glip af en god idé? Læs mere ›