Siddeniche i vindue, siddeniche i væg

Bliv ringet op gratis af Allan Lorenzen

Skriv en besked herunder eller ring

Personlige og stedsbestemte løsninger

Nybygget fritliggende hus

Det har været hensigten, med velkendte materialer og pragmatisk tilgang, at skabe en personlig og stemningsfyldt bolig som udnytter de stedslige muligheder.

Energi og miljø

BR15

Boligejeren fik disse resultater fra projektet

  • Mere plads
  • Bedre dagslys
  • Bedre sammenhæng med haven/terrassen

Allan Lorenzen, Tegnestuen Lorenzen

tegnestuens engagement er præget af indlevelse og omhu. Uanset projektets...

Se billeder af projektet

Det har været hensigten, med velkendte materialer og pragmatisk tilgang, at skabe en personlig og stemningsfyldt bolig som udnytter de stedslige muligheder.,  Nybyggeri, Fritliggende hus, Køkken
Personlige og stedsbestemte løsninger, Køkken

Indramning af eg i fremrykket vindue tilbyder uformelt ophold i niche med relation til arbejds- og spiseplads i rummet.

Det har været hensigten, med velkendte materialer og pragmatisk tilgang, at skabe en personlig og stemningsfyldt bolig som udnytter de stedslige muligheder.,  Nybyggeri, Fritliggende hus, Køkken
Personlige og stedsbestemte løsninger, Køkken

Højt placeret vindue skaber forbindelse til nogle af de mange træer, som omgiver hele huset. Langt køkken udspændes fra væg til væg.

Det har været hensigten, med velkendte materialer og pragmatisk tilgang, at skabe en personlig og stemningsfyldt bolig som udnytter de stedslige muligheder.,  Nybyggeri, Fritliggende hus, Køkken
Personlige og stedsbestemte løsninger, Køkken

Højt placeret vindue skaber forbindelse til de træer, som omgiver hele huset. Suppleret med et framed view og på modsat ydervæg store terrassedøre, som skaber forbindelse til udemiljø med træterrasse.

Det har været hensigten, med velkendte materialer og pragmatisk tilgang, at skabe en personlig og stemningsfyldt bolig som udnytter de stedslige muligheder.,  Nybyggeri, Fritliggende hus, Køkken
Personlige og stedsbestemte løsninger, Køkken

Gennemlyste primære opholdsrum med stor kontakt til ugeneret og privat udemiljø. Bagvedliggende nedsænket stue, som fanger det naturlige terræn.

Det har været hensigten, med velkendte materialer og pragmatisk tilgang, at skabe en personlig og stemningsfyldt bolig som udnytter de stedslige muligheder.,  Nybyggeri, Fritliggende hus, Facade
Personlige og stedsbestemte løsninger, Facade

Bygningen er nænsomt integreret i terræn med forskudte plan.

Det har været hensigten, med velkendte materialer og pragmatisk tilgang, at skabe en personlig og stemningsfyldt bolig som udnytter de stedslige muligheder.,  Nybyggeri, Fritliggende hus, Facade
Personlige og stedsbestemte løsninger, Facade

Der er tilstræbt roligt og harmonisk udtryk med personligt twist. Der er arbejdet med nænsomme kontraster og materialer, som er valgt med tanke på hinanden og de nære omgivelser.

Det har været hensigten, med velkendte materialer og pragmatisk tilgang, at skabe en personlig og stemningsfyldt bolig som udnytter de stedslige muligheder.,  Nybyggeri, Fritliggende hus, Haveplan
Personlige og stedsbestemte løsninger, Haveplan

Bygningen er modulleret med hensigt på skabelse af privat gårdrum og stor ugeneret kontakt til omgivelserne fra de primære opholdsrum.

Det har været hensigten, med velkendte materialer og pragmatisk tilgang, at skabe en personlig og stemningsfyldt bolig som udnytter de stedslige muligheder.,  Nybyggeri, Fritliggende hus, Facade
Personlige og stedsbestemte løsninger, Facade

Zinkramme giver facaden karakter og muliggøre niche til ophold bag glasset.

Det har været hensigten, med velkendte materialer og pragmatisk tilgang, at skabe en personlig og stemningsfyldt bolig som udnytter de stedslige muligheder.,  Nybyggeri, Fritliggende hus, Kontor
Personlige og stedsbestemte løsninger, Kontor

Kombineret kontor og gæsteværelse er placeret centralt i huset og tilbyder delvis tilbagetrækning. Rummet er disponeret og indrettet på samme tid.

Det har været hensigten, med velkendte materialer og pragmatisk tilgang, at skabe en personlig og stemningsfyldt bolig som udnytter de stedslige muligheder.,  Nybyggeri, Fritliggende hus, Værelse
Personlige og stedsbestemte løsninger, Værelse

Der er tilføjet hul i afskærmende plade mod hems for kig ved hovedpuden samt huller som danner blomst til evt. færdiggørelse med tusch.

Det har været hensigten, med velkendte materialer og pragmatisk tilgang, at skabe en personlig og stemningsfyldt bolig som udnytter de stedslige muligheder.,  Nybyggeri, Fritliggende hus, Entré
Personlige og stedsbestemte løsninger, Entré

Huset er tilføjet flere funktionelle og personlige detaljer. I gangen er indbygget integreret inventar i niche.

Det har været hensigten, med velkendte materialer og pragmatisk tilgang, at skabe en personlig og stemningsfyldt bolig som udnytter de stedslige muligheder.,  Nybyggeri, Fritliggende hus, Entré
Personlige og stedsbestemte løsninger, Entré

Carportens trælameller er udført i kvalitet, som bolig og placeret med tanke på rumskabende og afskærmende virkning.

  • Indramning af eg i fremrykket vindue tilbyder uformelt ophold i niche med relation til arbejds- og spiseplads i rummet.
  • Højt placeret vindue skaber forbindelse til nogle af de mange træer, som omgiver hele huset. Langt køkken udspændes fra væg til væg.
  • Højt placeret vindue skaber forbindelse til de træer, som omgiver hele huset. Suppleret med et framed view og på modsat ydervæg store terrassedøre, som skaber forbindelse til udemiljø med træterrasse.
  • Gennemlyste primære opholdsrum med stor kontakt til ugeneret og privat udemiljø. Bagvedliggende nedsænket stue, som fanger det naturlige terræn.
  • Bygningen er nænsomt integreret i terræn med forskudte plan.
  • Der er tilstræbt roligt og harmonisk udtryk med personligt twist. Der er arbejdet med nænsomme kontraster og materialer, som er valgt med tanke på hinanden og de nære omgivelser.
  • Bygningen er modulleret med hensigt på skabelse af privat gårdrum og stor ugeneret kontakt til omgivelserne fra de primære opholdsrum.
  • Zinkramme giver facaden karakter og muliggøre niche til ophold bag glasset.
  • Kombineret kontor og gæsteværelse er placeret centralt i huset og tilbyder delvis tilbagetrækning. Rummet er disponeret og indrettet på samme tid.
  • Der er tilføjet hul i afskærmende plade mod hems for kig ved hovedpuden samt huller som danner blomst til evt. færdiggørelse med tusch.
  • Huset er tilføjet flere funktionelle og personlige detaljer. I gangen er indbygget integreret inventar i niche.
  • Carportens trælameller er udført i kvalitet, som bolig og placeret med tanke på rumskabende og afskærmende virkning.
Arkitekten kan tjene sit eget honorar hjem.
Arkitekten kan tjene sit eget honorar hjem. Læs mere ›