Nybyggeri

Det er en helt særlig oplevelse at se sit hus transformere sig fra drømme inde i hovedet til tegninger på arkitektens bord, for siden at rejse sig på byggepladsen til et rigtigt hjem. Men der er et godt stykke vej fra boligdrømme til drømmebolig. Se med på siden her, og få masser af inspiration og gode tips før du bygger nyt hus.

Når du vælger et nybygget hus tegnet af en arkitekt, får du et helt unikt hus, der er skræddersyet efter dine personlige ønsker og behov. Du har stor indflydelse på det færdige resultat, da du er med i alle de vigtige beslutninger. At bygge nyt hus i samarbejde med en arkitekt er en spændende og kreativ proces med  løsninger og idéer, som du måske ikke selv var kommet på.

Arkitekten sørger for, at stilen er gennemført – fra de store linjer og helt ud i detaljen. Arkitekten har et æstetisk og funktionelt overblik samt en byggeteknisk og lovgivningsmæssig viden, som kommer dig til gode. Arkitekten er også uvildig og kan rådgive dig uden økonomiske særinteresser.

Du skal være opmærksom på, at der kan være en større uvished i de indledende faser, da ikke alle detaljer er afklarede fra starten. Det vil sige, at økonomien først ligger fast senere i forløbet.

Du skal også huske, at det er dig, der er prøveballon i et nybygget hus, og det stiller krav til din forestillingsevne i den indledende fase, hvor huset skitseres, da ingen tidligere har boet med netop den indretning af et hus.

Tips til at få råd til nybyggeri

• Byg lidt men godt. Sæt fokus på kvaliteten og ikke kvantiteten af dine kvadratmeter. Et stort hus er ikke nødvendigvis bedre og mere velfungerende end et mindre – men det er dyrere at bygge.

• Research. Dette gælder især materialer som fliser, gulvplanker, køkken og hvidevarer, hvor du kan spare mange penge, hvis du gør forarbejdet grundigt, indhenter tilbud og ikke er bange for at krejle lidt. Det tager tid, men betaler sig.

• Prioriter! Eksklusive byggematerialer og komplicerede byggetekniske løsninger gør dit husprojekt dyrere. Vælg i stedet billige materialer, fx tagpap på taget og en simpel konstruktion. Så får du også råd til smukke, funktionelle rum, lækkert dagslys og personlige detaljer.

 

 

Bliv inspireret til dit nybyggeri

Få vores BYGGEGUIDE gratis

Modtag konkret hjælp til dit byggeprojekt med vores BYGGEGUIDE, som vi sender med, når du tilmelder dig nyhedsbrevet.

Venligst udfyld en valid e-mail

Tak. Du er tilmeldt nyhedsbrevet.