Tilbygning til 60'er hus

Bliv ringet op gratis af Morten Dalsgaard

Skriv en besked herunder eller ring

Udvidelse af parcelhus med built-up tag fra 60’erne

Tilbygning til fritliggende hus

Beboerne i det gamle parcelhus fra 1960'erne ønskede en udvidelse af huset med et rum til fordybelse og en ”vinterhave” med udsigt til haven. I forbindelse med udskiftning af køkkenet blev der åbnet op på tværs af huset for bedre kontakt til spise- og opholdsstue, udsigt til haven og optimering af naturligt lysindfald fra flere retninger. Nyt badeværelse og garderobe var ligeledes en del af ombygningen.

Energi og miljø

Tilbygningen er udført med lavenergivinduer og gulvvarme.

Boligejeren fik disse resultater fra projektet

  • Mere plads
  • Bedre dagslys
  • Bedre sammenhæng med haven/terrassen

Morten Dalsgaard, m4 Arkitekter P/S

Siden 2001 har vi arbejdet intenst med at udvikle og forbedre boligejerens...

Se billeder af projektet

Beboerne i det gamle parcelhus fra 1960'erne ønskede en udvidelse af huset med et rum til fordybelse og en ”vinterhave” med udsigt til haven. I forbindelse med udskiftning af køkkenet blev der åbnet op på tværs af huset for bedre kontakt til spise- og opholdsstue, udsigt til haven og optimering af naturligt lysindfald fra flere retninger. Nyt badeværelse og garderobe var ligeledes en del af ombygningen.,  Tilbygning, Fritliggende hus, Facade
Udvidelse af parcelhus med built-up tag fra 60’erne, Facade

Tilbygningen er opført som en vinkelbygning i samme enkle formsprog og materialevalg som det eksisterende hus fra 60’erne.
Om- og tilbygning er udført i hovedentreprise af WR-byg v/ Lars Westergaard.
Anlægsarbejdet er designet af Lise-Lotte Juul Hansen

Beboerne i det gamle parcelhus fra 1960'erne ønskede en udvidelse af huset med et rum til fordybelse og en ”vinterhave” med udsigt til haven. I forbindelse med udskiftning af køkkenet blev der åbnet op på tværs af huset for bedre kontakt til spise- og opholdsstue, udsigt til haven og optimering af naturligt lysindfald fra flere retninger. Nyt badeværelse og garderobe var ligeledes en del af ombygningen.,  Tilbygning, Fritliggende hus, Terrasse/altan
Udvidelse af parcelhus med built-up tag fra 60’erne, Terrasse/altan

Den nye terrasse er udvidet og omfavnes af den nye tilbygning og det eksisterende hus.
Foto: Christina Kayser Onsgaard

Beboerne i det gamle parcelhus fra 1960'erne ønskede en udvidelse af huset med et rum til fordybelse og en ”vinterhave” med udsigt til haven. I forbindelse med udskiftning af køkkenet blev der åbnet op på tværs af huset for bedre kontakt til spise- og opholdsstue, udsigt til haven og optimering af naturligt lysindfald fra flere retninger. Nyt badeværelse og garderobe var ligeledes en del af ombygningen.,  Tilbygning, Fritliggende hus, Facade
Udvidelse af parcelhus med built-up tag fra 60’erne, Facade

Her ses huset og terrassen FØR ombygningen.

Beboerne i det gamle parcelhus fra 1960'erne ønskede en udvidelse af huset med et rum til fordybelse og en ”vinterhave” med udsigt til haven. I forbindelse med udskiftning af køkkenet blev der åbnet op på tværs af huset for bedre kontakt til spise- og opholdsstue, udsigt til haven og optimering af naturligt lysindfald fra flere retninger. Nyt badeværelse og garderobe var ligeledes en del af ombygningen.,  Tilbygning, Fritliggende hus, Facade
Udvidelse af parcelhus med built-up tag fra 60’erne, Facade

Konstruktionsdetaljerne med smigskårne udhængsbrædder, tilbagetrukket fundament ved vinduespartierne er nøje gentaget i den nye tilbygning. Murværket som vender mod terrassen er fra det eksisterende hus.
Fotos: Christina Kayser Onsgaard

Beboerne i det gamle parcelhus fra 1960'erne ønskede en udvidelse af huset med et rum til fordybelse og en ”vinterhave” med udsigt til haven. I forbindelse med udskiftning af køkkenet blev der åbnet op på tværs af huset for bedre kontakt til spise- og opholdsstue, udsigt til haven og optimering af naturligt lysindfald fra flere retninger. Nyt badeværelse og garderobe var ligeledes en del af ombygningen.,  Tilbygning, Fritliggende hus, Køkken
Udvidelse af parcelhus med built-up tag fra 60’erne, Køkken

Den tværgående væg mellem køkken og opholdsstue er fjernet og køkkenet er således åbnet op med plads til flere funktioner.
Foto: Christina Kayser Onsgaard

Beboerne i det gamle parcelhus fra 1960'erne ønskede en udvidelse af huset med et rum til fordybelse og en ”vinterhave” med udsigt til haven. I forbindelse med udskiftning af køkkenet blev der åbnet op på tværs af huset for bedre kontakt til spise- og opholdsstue, udsigt til haven og optimering af naturligt lysindfald fra flere retninger. Nyt badeværelse og garderobe var ligeledes en del af ombygningen.,  Tilbygning, Fritliggende hus, Køkken
Udvidelse af parcelhus med built-up tag fra 60’erne, Køkken

Køkkenet FØR ombygningen var et selvstændigt rum uden visuel kontakt til spise- og opholdsstue. Dagslyset var begrænset til vinduer mod vejen.

Beboerne i det gamle parcelhus fra 1960'erne ønskede en udvidelse af huset med et rum til fordybelse og en ”vinterhave” med udsigt til haven. I forbindelse med udskiftning af køkkenet blev der åbnet op på tværs af huset for bedre kontakt til spise- og opholdsstue, udsigt til haven og optimering af naturligt lysindfald fra flere retninger. Nyt badeværelse og garderobe var ligeledes en del af ombygningen.,  Tilbygning, Fritliggende hus, Stue
Udvidelse af parcelhus med built-up tag fra 60’erne, Stue

Køkken og stue flyder sammen og dagslyset spænder på tværs af huset. Foto: Christina Kayser Onsgaard

Beboerne i det gamle parcelhus fra 1960'erne ønskede en udvidelse af huset med et rum til fordybelse og en ”vinterhave” med udsigt til haven. I forbindelse med udskiftning af køkkenet blev der åbnet op på tværs af huset for bedre kontakt til spise- og opholdsstue, udsigt til haven og optimering af naturligt lysindfald fra flere retninger. Nyt badeværelse og garderobe var ligeledes en del af ombygningen.,  Tilbygning, Fritliggende hus, Stue
Udvidelse af parcelhus med built-up tag fra 60’erne, Stue

I den langsgående væg blev der etableret en stor åbning mod køkkenet.

Beboerne i det gamle parcelhus fra 1960'erne ønskede en udvidelse af huset med et rum til fordybelse og en ”vinterhave” med udsigt til haven. I forbindelse med udskiftning af køkkenet blev der åbnet op på tværs af huset for bedre kontakt til spise- og opholdsstue, udsigt til haven og optimering af naturligt lysindfald fra flere retninger. Nyt badeværelse og garderobe var ligeledes en del af ombygningen.,  Tilbygning, Fritliggende hus, Stue
Udvidelse af parcelhus med built-up tag fra 60’erne, Stue

Tilbygningen indeholder bibliotek og ”vinterhave”. Rummene kan aflukkes indbyrdes ved hjælp af skydedøre. Begge rum har ovenlysvinduer. Materialvalget afspejler det originale fra 60’erne.
Pejsen blev ombygget fra et åbent ildsted til en indsats med glas i

Beboerne i det gamle parcelhus fra 1960'erne ønskede en udvidelse af huset med et rum til fordybelse og en ”vinterhave” med udsigt til haven. I forbindelse med udskiftning af køkkenet blev der åbnet op på tværs af huset for bedre kontakt til spise- og opholdsstue, udsigt til haven og optimering af naturligt lysindfald fra flere retninger. Nyt badeværelse og garderobe var ligeledes en del af ombygningen.,  Tilbygning, Fritliggende hus, Tag
Udvidelse af parcelhus med built-up tag fra 60’erne, Tag

I bibliotek og ”vinterhave” er der etableret ovenlys for mere dagslys som spredes til hele rummet centralt fra loftet.
Foto: Christina Kayser Onsgaard

Beboerne i det gamle parcelhus fra 1960'erne ønskede en udvidelse af huset med et rum til fordybelse og en ”vinterhave” med udsigt til haven. I forbindelse med udskiftning af køkkenet blev der åbnet op på tværs af huset for bedre kontakt til spise- og opholdsstue, udsigt til haven og optimering af naturligt lysindfald fra flere retninger. Nyt badeværelse og garderobe var ligeledes en del af ombygningen.,  Tilbygning, Fritliggende hus, Stue
Udvidelse af parcelhus med built-up tag fra 60’erne, Stue

Skitseprojektet viser den eksisterende plan og de fremtidige forhold.

  • Tilbygningen er opført som en vinkelbygning i samme enkle formsprog og materialevalg som det eksisterende hus fra 60’erne.
Om- og tilbygning er udført i hovedentreprise af WR-byg v/ Lars Westergaard.
Anlægsarbejdet er designet af Lise-Lotte Juul Hansen
  • Den nye terrasse er udvidet og omfavnes af den nye tilbygning og det eksisterende hus.
Foto: Christina Kayser Onsgaard
  • Her ses huset og terrassen FØR ombygningen.
  • Konstruktionsdetaljerne med smigskårne udhængsbrædder, tilbagetrukket fundament ved vinduespartierne er nøje gentaget i den nye tilbygning. Murværket som vender mod terrassen er fra det eksisterende hus. 
Fotos: Christina Kayser Onsgaard
  • Den tværgående væg mellem køkken og opholdsstue er fjernet og køkkenet er således åbnet op med plads til flere funktioner. 
Foto: Christina Kayser Onsgaard
  • Køkkenet FØR ombygningen var et selvstændigt rum uden visuel kontakt til spise- og opholdsstue. Dagslyset var begrænset til vinduer mod vejen.
  • Køkken og stue flyder sammen og dagslyset spænder på tværs af huset. Foto: Christina Kayser Onsgaard
  • I den langsgående væg blev der etableret en stor åbning mod køkkenet.
  • Tilbygningen indeholder bibliotek og ”vinterhave”. Rummene kan aflukkes indbyrdes ved hjælp af skydedøre. Begge rum har ovenlysvinduer. Materialvalget afspejler det originale fra 60’erne.
Pejsen blev ombygget fra et åbent ildsted til en indsats med glas i
  • I bibliotek og ”vinterhave” er der etableret ovenlys for mere dagslys som spredes til hele rummet centralt fra loftet.
Foto: Christina Kayser Onsgaard
  • Skitseprojektet viser den eksisterende plan og de fremtidige forhold.
Byg dig til en billigere varmeregning.
Byg dig til en billigere varmeregning. Læs mere ›