Tilbygning

En tilbygning kan være mange forskellige ting - fra en forsigtigt forlængelse af huset til en omfattende udvidelse. Uanset hvordan dit projekt ser ud, er det en god idé at få ordentlig rådgivning, så du får en løsning, der både opfylder familiens behov og passer til husets arkitektur. Læs med her, hvor vi har samlet masser af inspiration og fakta om tilbygninger.

Drømmer du om flere kvadratmeter? Så er en tilbygning måske løsningen for dig. Det er ofte nemmere at få lov til at lave en tilbygning end en 1. sal og på et nyere parcelhus vil en tilbygning ofte også passe bedre til det oprindelige hus.

En tilbygning kan dog være svær at tilpasse det oprindelige hus´ stil og karakter – især når der er tale om ældre huse. Samtidig tager en tilbygning plads fra grunden og gør haven mindre brugbar. Tager du en arkitekt med på råd, kan han hjælpe dig med at tegne en løsning, der klæder dit hus, og som giver den bedste udnyttelse af grunden. 

Du kan også bruge tilbygningen til at give hele huset et æstetisk løft. 

Tænk ikke kun på den indvendige indretning, men også på den ydre skal, dvs. formen og materialevalget, så tilbygning og hus bliver harmoniske sammen.

En vellykket tilbygning er netop tænkt som en helhed - ikke som en isoleret opgave. En vellykket tilbygning er tegnet, så den både hænger logisk og funktionelt sammen med husets øvrige rum og smelter naturligt sammen med den ydre skal.

Måske kan du bruge disse 2 tommelfingerregler, når du overvejer en tilbygning:

  • Jo flere kvadratmeter tilbygning, desto lavere bliver kvadratmeterprisen. En tilbygning på 100 kvadratmeter vil altid have en væsentlig lavere kvadratmeterpris end en tilbygning på 20 kvadratmeter.
     
  • Jo højere huspriserne er i det område, du bor i, jo bedre kan det betale sig at bygge til din eksisterende bolig.

 

 

Bliv inspireret til din tilbygning

Få vores BYGGEGUIDE gratis

Modtag konkret hjælp til dit byggeprojekt med vores BYGGEGUIDE, som vi sender med, når du tilmelder dig nyhedsbrevet.

Venligst udfyld en valid e-mail

Tak. Du er tilmeldt nyhedsbrevet.