Tilbygning

En tilbygning kan være mange forskellige ting – fra en forsigtig forlængelse af huset til en omfattende udvidelse. Uanset hvordan dit projekt ser ud, er det en god idé at få ordentlig rådgivning, så du får en løsning, der både opfylder dit og din families behov og passer til husets arkitektur. Læs med her, hvor vi har samlet masser af inspiration og fakta om tilbygninger.

En tilbygning kan være løsningen for dig, hvis du har brug for ekstra værelser eller for bedre funktionalitet i boligen. En tilbygning er dog ikke altid svaret – selv hvis du drømmer om mere plads. Måske kan du udnytte de eksisterende kvadratmeter bedre ved at ændre på den nuværende rumfordeling og indretning. Inddrag gerne en arkitekt allerede i de indledende overvejelser om dine behov og ønsker. 

Bor du i et parcelhus, vil det ofte være nemmere at få lov til at lave en tilbygning end en førstesal, og en tilbygning vil desuden ofte passe bedre til det oprindelige hus. Det kan nemlig være en udfordring at få tilbygningen til at passe til det oprindelige hus' stil og karakter – især når der er tale om ældre huse.

Tager du en arkitekt med på råd, kan hun hjælpe dig med at tegne en løsning, der klæder dit hus, og som giver den bedste udnyttelse af grunden. Du skal nemlig overveje placeringen af tilbygningen, og det faktum, at de ekstra boligkvadratmeter vil tage plads fra grunden og gøre haven mindre brugbar. Til gengæld kan du også bruge tilbygningen til at give hele huset et æstetisk løft. 

Når du skal have tegnet en tilbygning, så tænk ikke kun på den indvendige indretning, men også på den ydre skal, dvs. formen og materialevalget, så tilbygning og hus bliver harmoniske sammen. Du kan få et harmonisk match med både ens materialer og med materialer, der står i kontrast til og komplementerer hinanden.  

En vellykket tilbygning er netop tænkt som en helhed – ikke som en isoleret opgave. En vellykket tilbygning er tegnet, så den både hænger logisk og funktionelt sammen med husets øvrige rum og smelter naturligt sammen med den ydre skal.

Gratis digitalt magasin

BYG MED OMTANKE

Hvordan kan vi bygge og bo med omtanke for klima og miljø? Bæredygtighed er en vigtig agenda, når det handler om vores boliger, men hvad kan du gøre som boligejer her og nu?

I vores digitale magasin ”Byg med omtanke” har vi samlet gode råd og konkrete projekter fra arkitekterne, som kan inspirere og guide dig videre nu og i fremtidige boligprojekter.

 

 

Bliv inspireret til din tilbygning

Få vores BYGGEGUIDE gratis

Modtag konkret hjælp til dit byggeprojekt med vores BYGGEGUIDE, som vi sender med, når du tilmelder dig nyhedsbrevet.

Venligst udfyld en valid e-mail

Tak. Du er tilmeldt nyhedsbrevet.