Projekt

Ny bolig i tilbygning - tre generationer valgte at bo sammen

Den modernistiske villa
  • Fokus på optimal udnyttelse af grundens terræn
  • Mere plads
  • Sammenhæng med uderum

Den nye tilbygning er en selvstændig bolig, som bebos af bedsteforældrene, og i den oprindelige murermester villa fra 30’erne bor deres voksne børn og børnebørn i deres egen bolig.
Tilbygningen indgår som en del af den smukke skrånende have og indefra opleves en tæt forbindelse til den omkringliggende natur og den flotte udsigt over mosen nedenfor.
Facadernes espalier vil med tiden blive indhyllet i klatreplanter, så de markerede vinduesåbninger vil stå i kontrast til de grønne planter. Det grønne tag benyttes af den anden bolig som terrasse og hævet have, og har direkte adgang fra deres køkken.
Den nye bolig har egen indgang, og adgangen går via den smukke have. Tilbygningen er på 120 m2 og indeholder køkken, stue, kontor niche, walk in closet, toilet, badeværelse. Entreen med gæste toilet, som er placeret i den gamle villa, hvorfra der også er forbindelse til den anden bolig.
Et stort samlende opbevaringsmøbel i egetræ markerer overgangen mellem den gamle villa og tilbygningen og kan lukkes med en skydedør. På den ene side af opbevaringsmøblet er garderobeskabe til overtøj og sko placeret, og på den anden side indeholder det bogreol og køkken. Køkkenet er blevet kombineret med bedsteforældrenes bogsamling, og er med til at give køkkenet et flot karakteristisk udtryk.
Alle opholdsarealer inklusiv soveværelset er et stort åbent rum. Gulvet i stuen er sænket to trin for at tilpasse sig terrænet udenfor, og er med til at definere de forskellige zoner i boligen.
Det gennemgående slebne betongulv, egetræet i køkkenet og vinduesrammerne og det hvide listeloft med akustisk dæmning giver boligen en harmonisk og varm atmosfære.
Mod sydøst er boligens store attraktion med det store vinduesparti, som vender ud mod udsigten over mosen, og hvorfra der er udgang til haven. Niveau springet i boligen er trukket ud i vinduespartiet og integreret i bænken, hvor man kan sidde og nyde udsigten i morgensolen.
Projektet er lavet i samarbejde med Arkitekt Hans Aspöck.

Bæredygtige tiltag

Biodiversitet
Dagslys/passiv solvarme
Lavenergiruder/vinduer

Rådgivning omfattede

  • Interiørdesign
  • Udbud og kontrakter for byggearbejdet
  • Kontakt og idé
  • Skitseforslag
  • Myndighedsprojekt
  • Projektering
  • Byggeledelse og -tilsyn

Om beregning af priserne

To tilsyneladende ens projekter kan kræve helt forskellig rådgivning og materialer, og dermed have to forskellige slutpriser.

Priserne som bliver vist på siden kan af samme årsag ikke betragtes som endelige, men udelukkende som et udtryk for omkostningerne til netop denne sag.

Du bør derfor altid tale om økonomien i netop dit projekt, med den arkitekt, du er i dialog med.

Lars Krog Hansen