Projekt

Respektfuld til- og ombygning af Ellen Waades eget hus

Den funktionelle villa
  • Flere rum
  • Optimal udnyttelse af m2
  • Æstetisk sammenhæng

”Årets hus i Gentofte Kommune 1971” er et helt særligt og prisbelønnet hjem tegnet af arkitekten Ellen Waade, som tegnede huset til sig selv og sin familie. Arkitekten Ellen Waade, var den første kvindelige arkitekt, som blev ansat på Arne Jacobsens tegnestue. Hun var inspireret af kunstmuseet Louisiana som også afspejler sig i samspillet mellem husets linjer og materialer både inde og ude. Alt er indbygget og skræddersyet til at holde for evigt – her er ikke nogen standardløsninger. Der er en helstøbthed i alle idéerne bag. Det er i høj grad et hus, der taler for sig selv, og som vidner om arkitektens tanke.

Derfor er det med stor ydmyhed, omhyggelighed og detaljen for øje, at til- og ombygningen er udformet. Det fortsatte fokus på materialer og gennemgående linjer spiller godt sammen med de oprindelige rammer, som nænsomt er moderniseret og tilpasset familielivet. Planløsningen er blevet åbnet mere op og mange af materialerne er genbrugt. Tilbygningen kobler sig med sin sorte træfacade på det gule murstenshus og matcher de sorte oprindelige detaljer.

Bæredygtige tiltag

Genbrug af materialer

Rådgivning omfattede

  • Interiørdesign
  • Lysdesign
  • Skitseforslag
  • Myndighedsprojekt

Om beregning af priserne

To tilsyneladende ens projekter kan kræve helt forskellig rådgivning og materialer, og dermed have to forskellige slutpriser.

Priserne som bliver vist på siden kan af samme årsag ikke betragtes som endelige, men udelukkende som et udtryk for omkostningerne til netop denne sag.

Du bør derfor altid tale om økonomien i netop dit projekt, med den arkitekt, du er i dialog med.

Katrine Holm Sølvsten