Projekt

River Flow House - en fuldstændig forvandling

Huse fra 00'erne og frem
  • Æstetisk sammenhæng
  • Optimal udnyttelse af dagslys
  • Sammenhæng med uderum

Udsigten til den frodige bøgeskov er betagende fra River Flow House, der ligger ved bredden af en å. Her indrammes harmonien mellem naturen og den moderne arkitektur.

River Flow House er resultatet af en omfattende transformation. Den oprindelige villa, der blev bygget i 1960'erne, havde gennemgået flere ombygninger, der var resulteret i et usammenhængende arkitektonisk udtryk. Med et markant arkitektonisk hovedgreb er villaens udtryk samlet og forenklet. Huset fremstår som en enkel hvid ramme udfyldt med cedertræslister, tombak, og store glaspartier, der favner udsigten over den frodige bøgeskov på den anden side af åbredden.

Villaen åbner sig fra en enkelt etage mod gaden op til to plan ned mod haven på den skrående grund, der når helt ned til åbredden. De store panoramavinduer skaber en ubrudt strøm af lys og giver beboerne en enestående udsigt over landskabet, og skaber en fornemmelse af at være ét med naturen. Vinduerne er udført med skjulte indbyggede karme, der bidrager til husets rene og minimalistiske æstetik.

Indendørs er skaber den åbne planløsning og de rene linjer en følelse af sammenhæng og åbenhed mellem rummene. De nøje udvalgte materialer bidrager til en afslappet atmosfære og en følelse af ro. Villaen byder samtidig på et væld af oplevelser, og gemmer bl.a. et fitnessrum, en vinkælder og et golfrum, der også kan fungere som hjemmebiograf.

På stien ned gennem haven er man omgivet af en mangfoldighed af planter, der gør gåturen til en oplevelse året rundt. Ved terrassen tættest på vandet er der anlagt en bådebro og et bådehus, hvor man kan komme helt tæt på åens liv. Bådehuset er udført med mahognivinduer og beklædt med tombak, en kobberlegering der giver en varm farvetone og patinerer smukt over tid. Bag en dør i facaden gemmer kajakkerne sig, og kan trækkes direkte ned til åen.

I River Flow House forenes naturens pragt med moderne design og arkitektur. Det er et hjem, der inviterer til at opleve den omgivende natur gennem rum, hvor overgangen mellem indendørs og udendørs smelter sammen.

Rådgivning omfattede

  • Kontakt og idé
  • Skitseforslag

Om beregning af priserne

To tilsyneladende ens projekter kan kræve helt forskellig rådgivning og materialer, og dermed have to forskellige slutpriser.

Priserne som bliver vist på siden kan af samme årsag ikke betragtes som endelige, men udelukkende som et udtryk for omkostningerne til netop denne sag.

Du bør derfor altid tale om økonomien i netop dit projekt, med den arkitekt, du er i dialog med.

Thue Krog Andersen