Rundt om hele huset er der store og små terrasserum og kroge, hvor man kan nyde sol og udsigt på forskellige tider af døgnet.
- Det mest fantastiske ved vores nye pensionisthjem er lyset, der strømmer ind gennem store vinduer og ovenlysvinduerne året rundt. Vi føler virkelig, at vi er kontakt med naturen, fortæller Bodil Bering.
I den første tid efter indflytningen havde hun dog en smule hjemve efter det gamle hus, som hun hver dag kan kigge op på gennem sit køkkenvindue. Men i dag er hun mere end tilfreds med byttet.
Det mest fantastiske ved vores nye pensionisthjem er lyset, der strømmer ind gennem store vinduer og ovenlysvinduerne året rundt. Vi føler virkelig, at vi er kontakt med naturen.
Huset er med sine 250 kvadratmeter ikke nogen udpræget pensionistbolig, men ejerne har tænkt langsigtet, for når det engang skal sælges, vil det også være en attraktiv bolig for børnefamilier. I underetagen er der to værelser med udsigt ud over fjorden, et badeværelse samt endnu et rum indrettet til både teknik og hobbyaktiviteter.
- Opbygningen med en underetage i forhold til et etplanshus har den fordel, at mine forældre ikke føler, at de skal lukke den ene ende af huset af, når de er alene i hverdagen. Og de har jo brug for den ekstra plads, når min søster og jeg kommer på besøg fra København med vores familier, siger Nanna Bering, der er medlem af Danske BoligArkitekter og indehaver af tegnestuen NB Ark.
Huset blev for nogle år siden valgt som ”Borgernes Favorit” ved den årlige uddeling af Kolding Kommunes arkitekturpris. Og som det ligger dér i det stærkt kuperede terræn ved fjorden er det da også en ypperlig repræsentant for det moderne, danske enfamilieshus. Byggestilen trækker tråde tilbage til de store funkishuse fra 30’erne, men modsat tidens trend har Nanna Bering fravalgt de populære hvidpudsede facader. I stedet er valgt en grå teglsten, der spiller smukt op til vinduerne i teak og inddækningerne i zink. På nordsiden har arkitekten også valgt at beklæde hele facaden i zink.
- Jeg synes, at det ville se lidt aparte ud med en hvidpudset facade i det her landskab. De grå mursten giver tyngde og falder godt ind i landskabet, siger Nanna Bering, som også har lagt stærkt vægt på, at materialerne skulle patinere smukt og være så godt som vedligeholdelsesfrie.
For Bodil Bering og hendes mand har det udelukkende været en fornøjelse at have datteren som arkitekt på projektet.
- Vi havde let ved at blive enige, og projekteringstiden var sjov og spændende. Nanna havde et fint materialekendskab, som vi nød godt af. Og så vil jeg især rose hendes evne til at finde dygtige håndværkere. Vi har været så tilfredse, også selv om det undertiden var nogle lidt dyre valg, som hun som arkitekt stod fast på, siger Bodil Bering med et lille smil.