Udsigt til havet fra køkken/alrummet

Bliv ringet op gratis af Thomas Hjort

Skriv en besked herunder eller ring

Havudsigt fra badekarret - et ufravigeligt bygherrekrav

Nybygget fritliggende hus

En familie i Københavnsområdet havde fundet deres drømmegrund nær havet. Nu ønskede de at få tegnet og bygget deres drømmehus, og derfor tog de kontakt til m4 Arkitekter.
Arkitekt Thomas Hjorts løsning blev et nybyggeri i historicistisk stil med smukke arkitektoniske detaljer. Resultatet opfyldte desuden familiens ufravigelige krav om at få havudsigt fra badekarret.

Det er en velkendt udfordring at bygge nær kysten, fordi bygge- og beskyttelseslinjer gnaver sig ind på byggefeltet. Desuden er kommunerne meget opmærksomme på ikke at skabe præcedens i disse områder. Arkitekt Thomas Hjort sørgede for, at det nye hus levede op til alle byggekrav for området.

For familien var det vigtigt at få skabt et hjem med et godt og allergivenligt indeklima. Derfor foreslog arkitekt Thomas Hjort, at det nye hus skulle være et fuldmuret byggeri med varmeveksler og ventilationsanlæg. Derudover blev der lagt vægt på at finde materialer til boligen, som ikke afgiver gasser og har allergivenlige overflader.

Bygherren, som var håndværkeruddannet, var stærkt engageret i hele byggeprocessen. Der er blevet lagt adskillige hundrede arbejdstimer med bl.a. at finde de rigtige materialer, anlægsarbejder, arbejdsmand og tilsyn.
For at sikre en gennemført stil, er der valgt ægte gipsstukprofiler, massive fyldningsdøre, og indfarvet pudsemørtel til filtsning af facaderne. Desuden er blevet installeret ikke mindre end 350 meter færdigmalede lister.
Lysinstallationen kan dæmpes fra alle kontakter, og gulvvarmen giver en god og jævn varmefordeling på alle kvadratmeterne.

Bygningens hovedrum er alle placeret, så familien får bedst mulig udsigt. Fra køkken-alrummet i stueetagen er der 180 graders udsigt mod kysten. Der kommer masser af dagslys ind gennem de 3 meter høje vindues- og dørpartier, som vender mod haven og kysten.
På første etage er der udsigt til havet fra soveværelset og direkte, niveaufri adgang til tagterrassen. Havudsigten kan selvfølgelig også nydes fra badeværelset, hvor badekarret er placeret direkte foran vinduet.

Energi og miljø

Bygningen er blevet isoleret med vinduer og døre i energiklasse A.
Der er etableret vakuum-solfangere.
Boligen har fået et varmegenvindingsanlæg kombineret med naturgas, og forbruget på 4000 m3 til ca. 330 m2 den første fyringssæson tegner godt.

Boligejeren fik disse resultater fra projektet

  • Mere plads
  • Bedre sammenhæng med haven/terrassen
  • Nemmere vedligeholdelse

Thomas Hjort, m4 Arkitekter P/S

I mit arbejde med boligprojekterne arbejder jeg med stor respekt for dine...

Se billeder af projektet

En familie i Københavnsområdet havde fundet deres drømmegrund nær havet. Nu ønskede de at få tegnet og bygget deres drømmehus, og derfor tog de kontakt til m4 Arkitekter. 
Arkitekt Thomas Hjorts løsning blev et nybyggeri i historicistisk stil med smukke arkitektoniske detaljer. Resultatet opfyldte desuden familiens ufravigelige krav om at få havudsigt fra badekarret.  

Det er en velkendt udfordring at bygge nær kysten, fordi bygge- og beskyttelseslinjer gnaver sig ind på byggefeltet. Desuden er kommunerne meget opmærksomme på ikke at skabe præcedens i disse områder. Arkitekt Thomas Hjort sørgede for, at det nye hus levede op til alle byggekrav for området.

For familien var det vigtigt at få skabt et hjem med et godt og allergivenligt indeklima. Derfor foreslog arkitekt Thomas Hjort, at det nye hus skulle være et fuldmuret byggeri med varmeveksler og ventilationsanlæg. Derudover blev der lagt vægt på at finde materialer til boligen, som ikke afgiver gasser og har allergivenlige overflader. 

Bygherren, som var håndværkeruddannet, var stærkt engageret i hele byggeprocessen. Der er blevet lagt adskillige hundrede arbejdstimer med bl.a. at finde de rigtige materialer, anlægsarbejder, arbejdsmand og tilsyn.
For at sikre en gennemført stil, er der valgt ægte gipsstukprofiler, massive fyldningsdøre, og indfarvet pudsemørtel til filtsning af facaderne. Desuden er blevet installeret ikke mindre end 350 meter færdigmalede lister.
Lysinstallationen kan dæmpes fra alle kontakter, og gulvvarmen giver en god og jævn varmefordeling på alle kvadratmeterne.

Bygningens hovedrum er alle placeret, så familien får bedst mulig udsigt. Fra køkken-alrummet i stueetagen er der 180 graders udsigt mod kysten. Der kommer masser af dagslys ind gennem de 3 meter høje vindues- og dørpartier, som vender mod haven og kysten. 
På første etage er der udsigt til havet fra soveværelset og direkte, niveaufri adgang til tagterrassen. Havudsigten kan selvfølgelig også nydes fra badeværelset, hvor badekarret er placeret direkte foran vinduet. 

,  Nybyggeri, Fritliggende hus, Udestue/havestue
Havudsigt fra badekarret - et ufravigeligt bygherrekrav, Udestue/havestue

Fra køkken/alrummet er der 180 graders udsigt mod kysten. Læg mærke til de gennemgående sprosser mellem døre og faste vinduespartier.
Foto: Christina Kayser Onsgaard

En familie i Københavnsområdet havde fundet deres drømmegrund nær havet. Nu ønskede de at få tegnet og bygget deres drømmehus, og derfor tog de kontakt til m4 Arkitekter. 
Arkitekt Thomas Hjorts løsning blev et nybyggeri i historicistisk stil med smukke arkitektoniske detaljer. Resultatet opfyldte desuden familiens ufravigelige krav om at få havudsigt fra badekarret.  

Det er en velkendt udfordring at bygge nær kysten, fordi bygge- og beskyttelseslinjer gnaver sig ind på byggefeltet. Desuden er kommunerne meget opmærksomme på ikke at skabe præcedens i disse områder. Arkitekt Thomas Hjort sørgede for, at det nye hus levede op til alle byggekrav for området.

For familien var det vigtigt at få skabt et hjem med et godt og allergivenligt indeklima. Derfor foreslog arkitekt Thomas Hjort, at det nye hus skulle være et fuldmuret byggeri med varmeveksler og ventilationsanlæg. Derudover blev der lagt vægt på at finde materialer til boligen, som ikke afgiver gasser og har allergivenlige overflader. 

Bygherren, som var håndværkeruddannet, var stærkt engageret i hele byggeprocessen. Der er blevet lagt adskillige hundrede arbejdstimer med bl.a. at finde de rigtige materialer, anlægsarbejder, arbejdsmand og tilsyn.
For at sikre en gennemført stil, er der valgt ægte gipsstukprofiler, massive fyldningsdøre, og indfarvet pudsemørtel til filtsning af facaderne. Desuden er blevet installeret ikke mindre end 350 meter færdigmalede lister.
Lysinstallationen kan dæmpes fra alle kontakter, og gulvvarmen giver en god og jævn varmefordeling på alle kvadratmeterne.

Bygningens hovedrum er alle placeret, så familien får bedst mulig udsigt. Fra køkken-alrummet i stueetagen er der 180 graders udsigt mod kysten. Der kommer masser af dagslys ind gennem de 3 meter høje vindues- og dørpartier, som vender mod haven og kysten. 
På første etage er der udsigt til havet fra soveværelset og direkte, niveaufri adgang til tagterrassen. Havudsigten kan selvfølgelig også nydes fra badeværelset, hvor badekarret er placeret direkte foran vinduet. 

,  Nybyggeri, Fritliggende hus, Køkken
Havudsigt fra badekarret - et ufravigeligt bygherrekrav, Køkken

Køkkenindretningen tager højde for, at emfanget ikke hænger og tager udsigten midt i rummet. Derfor rummer køkkenøen i midten vandhane og vask. Højskabsvæggen er desuden blevet indbygget.
Foto: Christina Kayser Onsgaard

En familie i Københavnsområdet havde fundet deres drømmegrund nær havet. Nu ønskede de at få tegnet og bygget deres drømmehus, og derfor tog de kontakt til m4 Arkitekter. 
Arkitekt Thomas Hjorts løsning blev et nybyggeri i historicistisk stil med smukke arkitektoniske detaljer. Resultatet opfyldte desuden familiens ufravigelige krav om at få havudsigt fra badekarret.  

Det er en velkendt udfordring at bygge nær kysten, fordi bygge- og beskyttelseslinjer gnaver sig ind på byggefeltet. Desuden er kommunerne meget opmærksomme på ikke at skabe præcedens i disse områder. Arkitekt Thomas Hjort sørgede for, at det nye hus levede op til alle byggekrav for området.

For familien var det vigtigt at få skabt et hjem med et godt og allergivenligt indeklima. Derfor foreslog arkitekt Thomas Hjort, at det nye hus skulle være et fuldmuret byggeri med varmeveksler og ventilationsanlæg. Derudover blev der lagt vægt på at finde materialer til boligen, som ikke afgiver gasser og har allergivenlige overflader. 

Bygherren, som var håndværkeruddannet, var stærkt engageret i hele byggeprocessen. Der er blevet lagt adskillige hundrede arbejdstimer med bl.a. at finde de rigtige materialer, anlægsarbejder, arbejdsmand og tilsyn.
For at sikre en gennemført stil, er der valgt ægte gipsstukprofiler, massive fyldningsdøre, og indfarvet pudsemørtel til filtsning af facaderne. Desuden er blevet installeret ikke mindre end 350 meter færdigmalede lister.
Lysinstallationen kan dæmpes fra alle kontakter, og gulvvarmen giver en god og jævn varmefordeling på alle kvadratmeterne.

Bygningens hovedrum er alle placeret, så familien får bedst mulig udsigt. Fra køkken-alrummet i stueetagen er der 180 graders udsigt mod kysten. Der kommer masser af dagslys ind gennem de 3 meter høje vindues- og dørpartier, som vender mod haven og kysten. 
På første etage er der udsigt til havet fra soveværelset og direkte, niveaufri adgang til tagterrassen. Havudsigten kan selvfølgelig også nydes fra badeværelset, hvor badekarret er placeret direkte foran vinduet. 

,  Nybyggeri, Fritliggende hus, Terrasse/altan
Havudsigt fra badekarret - et ufravigeligt bygherrekrav, Terrasse/altan

Fra sengen er der udsigt til havet og direkte, niveaufri adgang til tagterrassen.
Foto: Christina Kayser Onsgaard

En familie i Københavnsområdet havde fundet deres drømmegrund nær havet. Nu ønskede de at få tegnet og bygget deres drømmehus, og derfor tog de kontakt til m4 Arkitekter. 
Arkitekt Thomas Hjorts løsning blev et nybyggeri i historicistisk stil med smukke arkitektoniske detaljer. Resultatet opfyldte desuden familiens ufravigelige krav om at få havudsigt fra badekarret.  

Det er en velkendt udfordring at bygge nær kysten, fordi bygge- og beskyttelseslinjer gnaver sig ind på byggefeltet. Desuden er kommunerne meget opmærksomme på ikke at skabe præcedens i disse områder. Arkitekt Thomas Hjort sørgede for, at det nye hus levede op til alle byggekrav for området.

For familien var det vigtigt at få skabt et hjem med et godt og allergivenligt indeklima. Derfor foreslog arkitekt Thomas Hjort, at det nye hus skulle være et fuldmuret byggeri med varmeveksler og ventilationsanlæg. Derudover blev der lagt vægt på at finde materialer til boligen, som ikke afgiver gasser og har allergivenlige overflader. 

Bygherren, som var håndværkeruddannet, var stærkt engageret i hele byggeprocessen. Der er blevet lagt adskillige hundrede arbejdstimer med bl.a. at finde de rigtige materialer, anlægsarbejder, arbejdsmand og tilsyn.
For at sikre en gennemført stil, er der valgt ægte gipsstukprofiler, massive fyldningsdøre, og indfarvet pudsemørtel til filtsning af facaderne. Desuden er blevet installeret ikke mindre end 350 meter færdigmalede lister.
Lysinstallationen kan dæmpes fra alle kontakter, og gulvvarmen giver en god og jævn varmefordeling på alle kvadratmeterne.

Bygningens hovedrum er alle placeret, så familien får bedst mulig udsigt. Fra køkken-alrummet i stueetagen er der 180 graders udsigt mod kysten. Der kommer masser af dagslys ind gennem de 3 meter høje vindues- og dørpartier, som vender mod haven og kysten. 
På første etage er der udsigt til havet fra soveværelset og direkte, niveaufri adgang til tagterrassen. Havudsigten kan selvfølgelig også nydes fra badeværelset, hvor badekarret er placeret direkte foran vinduet. 

,  Nybyggeri, Fritliggende hus, Terrasse/altan
Havudsigt fra badekarret - et ufravigeligt bygherrekrav, Terrasse/altan

Selvom bygningen er presset godt op på grunden, er der blevet plads til både en tagterrasse og terrasse direkte ud til haven fra køkken/alrum og stue.
Foto: Christina Kayser Onsgaard

En familie i Københavnsområdet havde fundet deres drømmegrund nær havet. Nu ønskede de at få tegnet og bygget deres drømmehus, og derfor tog de kontakt til m4 Arkitekter. 
Arkitekt Thomas Hjorts løsning blev et nybyggeri i historicistisk stil med smukke arkitektoniske detaljer. Resultatet opfyldte desuden familiens ufravigelige krav om at få havudsigt fra badekarret.  

Det er en velkendt udfordring at bygge nær kysten, fordi bygge- og beskyttelseslinjer gnaver sig ind på byggefeltet. Desuden er kommunerne meget opmærksomme på ikke at skabe præcedens i disse områder. Arkitekt Thomas Hjort sørgede for, at det nye hus levede op til alle byggekrav for området.

For familien var det vigtigt at få skabt et hjem med et godt og allergivenligt indeklima. Derfor foreslog arkitekt Thomas Hjort, at det nye hus skulle være et fuldmuret byggeri med varmeveksler og ventilationsanlæg. Derudover blev der lagt vægt på at finde materialer til boligen, som ikke afgiver gasser og har allergivenlige overflader. 

Bygherren, som var håndværkeruddannet, var stærkt engageret i hele byggeprocessen. Der er blevet lagt adskillige hundrede arbejdstimer med bl.a. at finde de rigtige materialer, anlægsarbejder, arbejdsmand og tilsyn.
For at sikre en gennemført stil, er der valgt ægte gipsstukprofiler, massive fyldningsdøre, og indfarvet pudsemørtel til filtsning af facaderne. Desuden er blevet installeret ikke mindre end 350 meter færdigmalede lister.
Lysinstallationen kan dæmpes fra alle kontakter, og gulvvarmen giver en god og jævn varmefordeling på alle kvadratmeterne.

Bygningens hovedrum er alle placeret, så familien får bedst mulig udsigt. Fra køkken-alrummet i stueetagen er der 180 graders udsigt mod kysten. Der kommer masser af dagslys ind gennem de 3 meter høje vindues- og dørpartier, som vender mod haven og kysten. 
På første etage er der udsigt til havet fra soveværelset og direkte, niveaufri adgang til tagterrassen. Havudsigten kan selvfølgelig også nydes fra badeværelset, hvor badekarret er placeret direkte foran vinduet. 

,  Nybyggeri, Fritliggende hus, Facade
Havudsigt fra badekarret - et ufravigeligt bygherrekrav, Facade

Bygherrens ønsker om detaljering er understreget med markante gesimsbånd, recesser og kvadringer på facaderne.
Foto: Christina Kayser Onsgaard

  • Fra køkken/alrummet er der 180 graders udsigt mod kysten. Læg mærke til de gennemgående sprosser mellem døre og faste vinduespartier.
Foto: Christina Kayser Onsgaard
  • Køkkenindretningen tager højde for, at emfanget ikke hænger og tager udsigten midt i rummet. Derfor rummer køkkenøen i midten vandhane og vask.  Højskabsvæggen er desuden blevet indbygget. 
Foto: Christina Kayser Onsgaard
  • Fra sengen er der udsigt til havet og  direkte, niveaufri adgang til tagterrassen.
Foto: Christina Kayser Onsgaard
  • Selvom bygningen er presset godt op på grunden, er der blevet plads til både en tagterrasse og terrasse direkte ud til haven fra køkken/alrum og stue.
Foto: Christina Kayser Onsgaard
  • Bygherrens ønsker om detaljering er understreget med markante gesimsbånd, recesser og kvadringer på facaderne.
Foto: Christina Kayser Onsgaard
Få nyt fra Danske BoligArkitekter
Få nyt fra Danske BoligArkitekter Læs mere ›